ניהול תיקי השקעות – מה זה והאם מתאים לי?

ניהול תיקי השקעות בליווי אישי של מנהל השקעות הינו פתרון אידאלי למי שמעוניין בפתרון השקעה מותאם לרמת הסיכון שיבחר, עם שירות אישי ומקצועי. תיק השקעות מותאם אישית הינו נזיל ואינו סוגר את הכסף לתקופות ארוכות או נועל אותו בפיקדון עם ריבית שאינה משתנה למרות עליית הריבית במהלך 2023. מנהל השקעות אישי נמצא בעמדה הנכונה לנצל הזדמנויות לרכישת מניות ואג"ח בהתאם לתנודות בשוק ההון.

מה זה ניהול תיקי השקעות

מעודכן ל- 03/2024

יש לכם כסף בצד ואינכם יודעים מה הדרך המתאימה ביותר לחסוך אותו או להשקיע אותו. אחת מדרכי ההשקעה הנפוצות והמוכרות היא תיק השקעות המנוהל ע"י בית השקעות. בתי השקעות שונים מציעים שירותי ניהול תיקי השקעות, במגוון מסלולים ומכשירים פיננסים מהארץ ומהעולם כדי להתאימם לצרכי הלקוחות השונים, האופי שלהם וטווח הזמן בו הם נזקקים לכסף שנחסך.

ניהול תיקים בבית השקעות הוא אחת הדרכים הזמינות והנוחות שחברות משתמשות בהן כדי להשקיע את כספי החברה - כך הן שומרות על ערך הכסף וגם שומרות על נזילותו כך שיוכל לשמש לצרכי החברה.

מה זה תיק השקעות מנוהל?

פתיחת וניהול תיק השקעות נעשים כך:

  • אתם מקציבים סכום שיושקע עבורכם בתיק ההשקעות.
  • אתם פותחים חשבון השקעות על שמכם, בבנק בו נמצא חשבון העו"ש שלכם או בחשבון בחבר בורסה של בית השקעות אתו חתמתם על הסכם ניהול תיקים. בחשבון זה ינוהל תיק ההשקעות שלכם.
  • מנהל תיקי השקעות מבית ההשקעות שבחרתם ינהל עבורכם את ההשקעות, לאחר שהתאים את מדיניות ההשקעה בתיק לצרכים ולתנאים שלכם. לשם כך נותנים למנהל תיקים יפוי כח לקנות ולמכור ניירות ערך בחשבון שלכם ובאופן כללי לנהל את ההשקעות בחשבון. יפוי הכח לא מאפשר למנהל תיקי השקעות להפקיד או למשוך כסף מהתיק המנוהל
    אתם מקבלים שקיפות מלאה על כל המתנהל בתיק, כיוון שהחשבון על שמכם ואתם יכולים לצפות בכל פעולה המתרחשת בו וגם לדבר עם מנהל התיקים על תוכניותיו ואסטרטגיות ההשקעה.
  • במסגרת ניהול תיק השקעות אתם תשלמו דמי ניהול לבית ההשקעות וכן עמלות שונות. בתי השקעות רבים נותנים הנחות והטבות למי שבוחר לפתוח אצלם תיק השקעות מנוהל וכדאי לבדוק ולהשוות לפני הבחירה.

אחד הדברים הנוחים בתיק השקעות מנוהל הוא שיש עם מי לדבר. בית ההשקעות מעמיד לרשותכם שירות לקוחות זמין וגם מנהל התיקים האישי שמנהל עבורכם את התיק נותן מענה לכל שאלה או דרישה שמתעוררים.

תיק השקעות מנוהל נחשב שירות פרימיום - מנהל התיק מכיר אתכם אישית, יש לכם אפשרות להתייעץ איתו והזמינות שלו גבוהה. למנהל ההשקעות יש מערך תומך של אנליסטים וסוחרים צמודים שבזכותם הוא יכול לפעול במהירות ולהגיב לכל שינוי מיידית. זהו שירות שונה לחלוטין משירות של יועץ השקעות בבנק שזמין רק בשעות הפעילות של מוקד היועצים ושברוב המקרים לא מכיר אתכם ואתם רק לקוח אחד מבין מאות שבהם הוא מטפל.

תוכלו להתרשם מבתי השקעות מובילים בדף השוואת ניהול תיקי השקעות ולראות מה כל בית השקעות מציע ללקוחותיו.

מי רשאי לנהל תיק השקעות?

ניהול תיקי השקעות מוסדר ב"חוק הייעוץ" ומפוקח על ידי הרשות לניירות ערך . לרשות ניירות ערך יש כמה מטרות: ראשית, לשמור על נכסי הלקוחות שלא יגרמו להם הפסדים ונזקים הנובעים מניהול והתנהלות לא תקינים. שנית, הקפדה על כך שמנהל תיקים יהיה אדם ישר, מקצועי ובעל ידע הפועל למען לקוחותיו.

מנהל תיקי השקעות חייב להיות בעל רישיון ניהול תיקי השקעות ולעבוד בחברה בעלת רישיון לניהול תיק השקעות. רשיונות אלה ניתנים על ידי הרשות לניירות ערך, לאחר עמידה במבחנים ותנאים המנויים בחוק.

כדי לקבל רשיון ניהול תיקי השקעות המועמד צריך להוכיח שלא עבר אף עבירה מהעבירות המנויות בחוק הייעוץ, לעמוד בבחינות של הרשות לניירות ערך ולעבור התמחות בת 9 חודשים.

בנוסף חלים על מנהל תיקי השקעות כללים ותקנות המסדירים את התנהלותו. בין השאר ניתן למצוא הוראות העוסקות בסודיות המידע של הלקוחות, חובה לפעול למען טובת הלקוח, איסור להשתמש בנכסי הלקוח לאף מטרה פרט למטרות הלקוח, חובה לשמור את כספי כל לקוח בחשבון נפרד ולנהל כל חשבון לקוח בנפרד מניהול תיקי וחשבונות הלקוחות האחרים.

למנהל תיקי השקעות חייב להיות ביטוח אחריות מקצועית מתאים בעת שהוא מתחיל לעבוד.

ההסדרה היא חשובה, אך אתם אלה שצריכים לבחור בית השקעות שמקפיד על הכללים ושידע ליצור לכם תשואות בתיק לטווח הארוך ולנהל אותו היטב גם בתקופות בהן יש ירידות והפסדים.

האם תיק השקעות יכול להתאים לי?

  • מה הסכום הזמין להשקעות: לכל בית השקעות יש סכומי מינימום שהוא קובע. עד השנים האחרונות חברות ניהול תיקי השקעות דרשו השקעת סכום מינימום המתחיל ב-250,000 או 300,000 ש"ח וקיימים בתי השקעות הדורשים סכומים גבוהים יותר המגיעים גם ל- 1,000,000 ש"ח.
    כיום יש בתי השקעות המנהלים תיקי השקעות בסכומים נמוכים יותר, המתחילים אפילו ב- 20,000 עד 50,000 ש"ח. הכוונה לתיקי ניהול קרנות נאמנות (ETF) שבחלק מבתי ההשקעות ניתן לפתוח באופן דיגיטלי. תיקי קרנות נאמנות הם תיקי קרנות נאמנות של אותו בית השקעות או קרנות נאמנות שאינן שלו אך מתוך רשימה סגורה של קרנות נאמנות איתן הוא עובד.
    כאשר מדובר בתיק ניירות ערך הכולל ניירות ערך זרים, סכום המינימום הנדרש גבוה יותר ומגיע ל- 150,000$ ואף יותר.
  • מה תקופת ההשקעה: תיק השקעות נועד לטווח בינוני - ארוך. משך תקופת ההשקעה, ורמת הצורך שלך בנזילות של התיק ישפיעו גם על רמת הסיכון שלו. בטווח הארוך, רמת סיכון גבוהה משתלמת בתשואות, בעוד שהיא עלולה לפגוע קשות ברווחים אם תזדקקו לכסף מיידית בתקופה בה נרשמים הפסדים. יש בתי השקעות המציעים תיק השקעות המיועד למשיכת סכום חודשי. כאן יכול להיות איזון בין ההשקעה לטווח ארוך ובין הצורך בנזילות
    כדי להבין מה תקופת ההשקעה המתאימה לכם, חשוב להבין מתי תזדקקו לכסף: האם יש לכם חובות, האם אתה מעוניינים לרכוש דירה בקרוב, האם מועד הפרישה מהעבודה קרב, וכן הלאה. שאלה נוספת היא האם יש לכם חסכונות אחרים שתוכלו להשתמש בהם לפני שתמשכו את הכסף מתיק ההשקעות.
  • מה רמת הסיכון המתאימה לכם: רמת הסיכון נקבעת לפי האופי של הלקוח והצרכים הפיננסיים שלו בעתיד – התחייבויות עתידיות וגם חסכונות אחרים העומדים לרשותכם. ככלל, רמת סיכון גבוהה מעלה את הסיכוי לתשואה גבוהה, אך גם עלולה להתבטא בהפסדים גבוהים. אם ההשקעה היא לטווח ארוך ואין תאריך יעד מוגדר לפדיון, ניתן לממש את התיק בתקופה בה הוא מרוויח. אך אם קיימת אפשרות שתאלצו לממש את התיק ללא התחשבות בתנאי שוק ההון, כדאי למתן את הסיכון וכך להקטין את ההפסד אם נאלצים למשוך את הכסף בתקופה בה התיק מפסיד.
  • דמי ניהול: דמי הניהול נקבעים בד"כ על פי פרמטרים שונים כגון גודל תיק ההשקעות: ככל שהתיק גדול יותר תוכלו לבקש ולקבל הנחה מסוימת בדמי הניהול. הרכב תיק ההשקעות: מבחינת היקף החשיפה לסוגי ניירות ערך כמו אג"ח, מניות וקרנות נאמנות. תיק אג"ח לפידיון שמורכב מאג"ח בלבד יהיה זול יותר מתיק המורכב ממניות ואג"ח. אחוז ההשקעה בנכסים ישירים כגון מניות ואג"ח לעומת השקעה בקרנות נאמנות.
    על קרנות הנאמנות לא תשלמו דמי ניהול לבית ההשקעות אלא אך ורק את דמי הניהול של הקרן ולכן נהוג להתייחס ל"דמי ניהול אפקטיביים" - שהם הממוצע בין דמי הניהול שמשלמים לבית ההשקעות וממוצע דמי הניהול של קרנות הנאמנות. בד"כ דמי הניהול האפקטיביים יהיו גבוהים במקצת מדמי הניהול שסוכמו עם הלקוח ותוכלו לראות אותם בדוחו"ת השוטפים שתקבלו.
    בכל מקרה דמי הניהול היום זולים משמעותית מאלה שנגבו לפני מספר שנים והם מתחרים בדמי הניהול של שירותים מקבילים. בעיקר בבחינת עלות/תועלת של שירות הפרימיום שנותן מנהל תיקים מול השירות שמקבלים מיועץ השקעות בבנק.
  • עלות תיק השקעות מנוהל: העלות מורכבת מעמלות שונות שכרוכות בביצוע פעולות קניית ומכירת ניירות ערך בתיק. רוב הבנקים דורשים דמי משמרת, אך זוהי עמלה שאינה נדרשת בבתי השקעות. ברוב המקרים הבנקים נותנים לבתי ההשקעות תנאים משופרים ומסכום מסויים תקבלו פטור מדמי משמרת.
    פרט לעמלות, בתיק מנוהל יש לשלם מיסים על רווחי ניירות הערך בתיק. את הרווח מחשבים לאחר שמקזזים ממנו את ההפסדים.
    בתיק קרנות נאמנות העלויות מעט שונות: תשלמו דמי ניהול שנקבעים לפי דמי הניהול של קרנות הנאמנות שבתיק, תשלמו עמלות לפי תקנון קרן הנאמנות, אך לא עמלות קניה ומכירה (כי אלה פעולות פנימיות המתבצעות בקרן). גם המיסוי על רווחים נעשה במועדים אחרים, למשל בעת משיכת הכסף מהתיק.

לסיכום: קיימים תיקי השקעות מנוהלים בסכומי מינימום שונים ותנאים שונים, תוכלו לבדוק האם אחת מהאפשרויות המוצעות מתאימה לכם.

מה מסלולי ההשקעה האפשריים?

מסלולי ההשקעה משתנים לפי רמת הסיכון שאתם מוכנים לה. בתיק בעל רמת סיכון גבוהה יהיה אחוז גבוה יותר של מניות.

מסלולים נפוצים:

  • תיק משולב ובו מכשירים פיננסיים שונים, כמו אג"ח, מניות, קרנות נאמנות, תעודות סל ועוד.
  • תיק אגרות חוב
  • תיק תעודות סל
  • תיק ניירות ערך זרים – המכיל מכשירים פיננסיים שונים מהשוק הגלובלי.
  • תיק קרנות נאמנות

קיימים גם מסלולים נוספים המיועדים לפלחי אוכלוסיה שונים ולמגוון צרכים, כמו תיקי השקעות לפי ההלכה או השריעה. ההתאמה האישית היא יחודית לתיק השקעות מנוהל ואינה קיימת באותה רמת גמישות במכשירי השקעה אחרים, היא גם הופכת אותו לפתרון מתאים לאנשים שונים בעלי רצונות ודרישות שונים.
תהליך פתיחת תיק מנוהל כולל פגישה להתאמת תיק ההשקעות עבורכם, בתהליך הנקרא "בירור צורכי לקוח", כדי להבין את מטרות, אופי ותקופת ההשקעה, רמת הסיכון הנדרשת, והכרות אתכם ועם רצונותיכם. בסיכום התהליך יבנה מנהל התיקים תיק השקעות מנוהל התואם את רצונותיכם מבחינת מסלולי ההשקעה ורמת הסיכון שלהם.

לרוב מנהל התיקים יבנה תיק משולב של ני"ע שונים וקרנות נאמנות. מצד אחד השקעה ישירה בני"ע כגון מניות ואגרות חוב תאפשר גמישות מירבית וניצול הזדמנויות בשוק ומהצד השני השקעה בקרנות נאמנות ותעודות סל תאפשר לנצל את יתרונותיהם - כגון: יתרון מיסויי, יתרון של השתתפות בשלבי השקעה ראשוניים וביניהם הנפקות לציבור במחירים נמוכים וכמובן פיזור השקעות אופטימלי.

אחת לתקופה יש צורך לחזור על התהליך, כדי להתאים את התיק המנוהל לשינויים שאירעו בחייכם, לשינויים בשוק ההון, בכלכלת העולם ובחוקים הנוגעים לניהול תיקים.

הערכה תקופתית של האסטרטגיה בתיק השקעות מנוהל

אפשרויות פעולה של ניהול תיק השקעות בזמן אינפלציה

מנהל תיקים מקצועי ועם יד על הדופק יתאים את הרכב ההשקעות בתיק לעלייה באינפלציה. מנהל השקעות טוב יראה מה עבד ומה לא עבד בזמני אינפלציה גבוהה בשנים הקודמות ויבדוק מול מחלקות המחקר מה מצבן של אותם סוגי השקעות כיום והאם הם מראים מגמת עליה או ירידה. האינפלציה לא עולה באותה מהירות בכל חלקי כדור הארץ, ואפשר ללמוד את השפעת האינפלציה על שוק ההון בחלקים שונים בעולם - מה עובד ומה לא בשווקים השונים (ארה"ב, אירופה, אסיה), שבהם רמת אינפלציה שונה ודרכי התמודדות איתה שונות. ב-2022 נראה שהאינפלציה הגלובלית נמצאת כדי להשאר והדבר יתבטא בהרכב תיק ההשקעות. יש מספר תחומי השקעה שנחשבים לבטוחים יחסית בתקופות אינפלציה. כמו: השקעה בסחורות (ובעיקר מוצרי צריכה שתמיד נדרשים)- ישירה או באמצעות קרנות. השקעה במניות של מוסדות פיננסים איתנים כמו בנקים ידועים, וגם של חברות המספקות מוצרי תשתית נדרשים כמו חומרי גלם, תחבורה או תקשורת. בתקופת אינפלציה הנטיה היא לבחור בהשקעות סולידיות יותר ובפיזור גבוה במיוחד כדי להגן על התיק גם מהאינפלציה וגם מהצעדים שהממשל עשוי לנקוט כדי להפחית אותה, עד שהמצב הכלכלי יתייצב.

איך אני עוקב אחרי ניהול תיק השקעות ?

בתי ההשקעות מספקים לכם מגוון דרכים לעקוב אחרי תיק ההשקעות שלכם, ואתם יכולים לבחור את הדרך המועדפת עליכם:

  • בית השקעות חייב לשלוח דיווחים תקופתיים, לפחות אחת לרבעון, אך רבים שולחים דיווח חודשי.
  • מעקב צמוד דרך האיזור האישי: בתי ההשקעות מאפשרים כניסה וצפיה בתיקי השקעות דרך אתר האינטרנט שלהם, באיזור אישי מוגן בסיסמא. באיזור האישי תוכלו לצפות במצב התיק בנקודות זמן שונות ולראות איזה פעולות בוצעו בתיק במהלך תקופה.
  • מענה אנושי שבתי ההשקעות מספקים: שירות לקוחות ונציגי לקוח. בנוסף, יש לך מנהל תיק האחראי על תיק ההשקעות המנוהל שלך. מנהל התיקים אמור לתת לך מענה אישי ולהיות זמין עבורך.
  • רוב בתי ההשקעות מנהלים תיקי השקעות בחשבון שאתה פותח בבנק שלך, ואתה יכול תמיד לבדוק מה קורה בחשבון, אם באמצעות פניה לסניף או ע"י האינטרנט. יש בתי השקעות המנהלים את תיק ההשקעות בחשבון חבר בורסה. כאן תצטרך לבדוק את אפשרויות המעקב אחרי הכסף והבטחונות שבית ההשקעות מספק.

מה היתרונות של תיק השקעות מנוהל?

  • תיק השקעות מנוהל ע"י מנהל תיקים מקצועי הנעזר במחלקת מחקר שמעבירה לו מידע רב ערך. רמת הידע והניסיון של מנהל תיקי השקעות יכולים להתבטא בתשואה גבוהה משתוכלו להשיג לבד.
    תיק השקעות מנוהל מתאים גם למי שאינו מומחה בשוק ההון.
  • ניהול תיקי השקעות נחשב לשירות פרימיום -מנהל התיק או מחלקת השירות זמינים לשאלות ולהסברים, ואחת לתקופה גם יבדקו אתכם מחדש האם היה שינוי בחסכונותיכם או במטרות ההשקעה שלכם.
  • הכרות עם שוק ההון אינה מספיקה. יש צורך בזמן רב וזמינות גבוהה למעקב אחרי תיק השקעות וביצוע פעולות בו. בית השקעות יכול להגיב מיידית בזמן אמת על הקורה בשוק ההון ולבצע פקודות קניה ומכירה מהר יותר מהאדם הפרטי.
  • המעקב אחרי הפעולות בתיק ההשקעות קל ונוח וזהה לדרך בה עוקבים אחרי חשבון העובר ושב: יש חשבון בנק על שמכם ואתם מקבלים דוחות תקופתיים וגם יכולים להכנס בכל זמן שתרצו ולראות מה נעשה בתיק. השקיפות מלאה כי החשבון הוא שלכם ועל שמכם.
  • שימוש במערכות מסחר ומעקב המסייעות בביצוע הפעולות בתיק.
  • מי שיש לו יתרות מט"ח יכול להשתמש בהן ישירות לרכישת ניירות ערך בתיק ההשקעות.
  • תיק השקעות מנוהל הוא חיסכון לטווח ארוך, המאפשר גמישות ושינויים באפיקי ההשקעה ורמת הסיכון לאורך השנים, לפי מאורעות ושינויים אצלכם ובעולם ותאריך היעד למשיכת הכסף.
  • בתקופות של ריבית נמוכה אפיקי חיסכון רגילים כמו פקדונות ותוכניות חיסכון אינם מראים תשואה. תיק השקעות מנוהל יכול להרוויח יותר, אם כי יש בכך גם סיכון.
  • המדינה אינה נותנת הטבות מס על ניהול תיקי השקעות, אבל אם ניצלתם את כל הטבות המס שהמדינה נותנת והפקדתם את המקסימום לקרן השתלמות וקופת גמל, הרי שהבחירה בניהול תיק השקעות נותנת לכם דרך השקעה בה הכסף אינו נעול לתקופות ארוכות ומקבלים תיק מותאם אישית לרצון הלקוח ויכולותיו.
  • מנהל התיקים מבצע אופטימיזציה מבחינת תשלום מס רווח הון: הוא יודע היכן ואיך להשתמש ביתרונות של קרנות הנאמנות, יבצע קיזוז של רווח מהפסד ויחסוך לכם את הצורך לטפל בהיבט המיסויי.

ניהול תיקי השקעות במט"ח בארץ או בחשבון בנק בחו"ל

ישנם משקיעים אשר בעקבות סיכונים גיאופוליטיים, שיקולי פערי ביצועים בין השווקים בחו"ל לשווקים בארץ או כל סיבה עסקית אחרת יעדיפו לנהל תיק השקעות במט"ח עם העדפה לתיק דולרי או אירו.

למשקיעים כאלה ישנן 2 אפשרויות לנהל תיק השקעות צמוד מט"ח בדגש על צמוד דולר.

  1. ניהול תיק השקעות בישראל - למעשה זהו תהליך רגיל שבו פותחים חשבון מסחר באחד הבנקים או חברי הבורסה, מפקידים כסף לחשבון ומנהלים אותו צמוד לדולר
    מנהל ההשקעות ירכוש מניות, אג"ח קרנות ותעודות סל בשווקים בחו"ל בדולר והכסף מנוהל בארץ.
  2. ניהול תיק השקעות בחשבון בנק בחו"ל - באפשרות זו בית ההשקעות מלווה את המשקיע מול בנקאי של אחד מהבנקים הזרים באירופה שבו המשקיע פותח חשבון בנק מחוץ לישראל, בד"כ בשוויץ, המשקיע פותח בחשבון הבנק הרשאה למנהל התיקים לניהול תיק השקעות באופן זהה לתהליך בארץ ומנהל ההשקעות מנהל תיק השקעות המורכב ממניות, אג"ח, קרנות וני"ע אחרים במטבע דולרי או באירו.

ההבדל בין 2 הדרכים הוא שבראשונה הכסף מנוהל בישראל אבל חשוף כולו למטבע חוץ ובדרך השניה הכסף מנוהל מחוץ לישראל, במטבע חוץ, למשקיעים הרוצים לפזר סיכון ולהחזיק כסף מחוץ לישראל או מכל סיבה עסקית אחרת.

טיפים להשוואה בין מנהלי תיקים שונים

  • תשואות: הרצון הטבעי הוא לבקש טבלאות תשואה, אך בעולם התיקים המנוהלים אין לכך משמעות אמיתית, ויותר מכך, רשות שוק ההון אוסרת על הצגת תשואות עבר. הסיבה לכך היא השונות הגבוהה בין תיק מנוהל אחד למשנהו, אפילו אם הם מאותו הסוג ומנוהלים באותו בית השקעות. השונות נובעת מההתאמה האישית המדוייקת לרצונו של כל משקיע, וכך הטעם האישי ומכלול התנאים והמגבלות שהציב בפני מנהל התיקים יוצרים תמהילי השקעה שונים, עלויות ניהול אחרות, תקופת השקעה לטווחי זמן משתנים, גם מועד פתיחת התיק משפיע ועוד פרמטרים שמונעים מהשוואה להיות מדוייקת. תיק נ"ע אחד לא יהיה כמו תיק אחר מאותו סוג.
    הפיתרון הוא ללכת למכשיר בעל אופי דומה ולבדוק בו תשואות, לדוגמה השוואה של קרנות הנאמנות. זה לא מדוייק אבל נותן אינדיקציה. אפשרות נוספת היא להפגש עם מתכננים פיננסיים שעובדים עם בתי ההשקעות, מקבלים את התוצאות, מכירים את מנהלי התיקים השונים ויכולים להמליץ, וכמובן לא פחות חשוב מוניטין בית ההשקעות וכמה הוא מוביל בשאר המוצרים שהוא משווק.
  • דמי ניהול: דמי הניהול לרוב יהיו דומים (כיום לרוב נמוך מ- 1%, תלוי בגודל התיק והוגן לכל הדעות ביחס לשירות פרימיום שמקבלים ובהשוואה למכשירי השקעה אחרים), אין פה פערים מסעירים בין בתי ההשקעות. תנסו תמיד לקבל את דמי הניהול הנמוכים ביותר אבל שזה לא יהיה הפרמטר המוביל בבואכם לקבל החלטה איפה לשים את הכסף.
  • שירות: פרמטר מוביל לכל הדעות. לפיו בוחרים ואחר כך גם שופטים כל בעל מקצוע שתצטרכו- מטכנאי ועד סוכן ביטוח, יועץ מס או כל יועץ פיננסי אחר. קריטריון השירות הוא חשוב ביותר, כי אתם רוצים לדעת שקיבלתם שירות קשוב ומקצועי, שנותן השירות התייחס למה שביקשתם ולא רק הציג את תפיסת עולמו ושהוא משתמש בכל יכולותיו המקצועיות להשגת המטרה. שירות טוב משאיר אתכם עם הרגשה שלנותן השירות ולכם יש מטרה משותפת והיא השגת המקסימום עבורכם. תשאלו את עצמכם מי הרגשתם שהיה הכי מקצועי? למי הכי התחברתם? רמת השירות צריכה להיות אחידה לאורך זמן - עד כמה היו זמינים לטובתכם? כמה קשוב בית ההשקעות? איך מדווחים לכם תקופתית על הביצועים? כל הפרמטרים יכוונו אתכם במי לבחור.

סיכום

תיק השקעות מנוהל הוא אחד מאפיקי ההשקעה האטרקטיביים ביותר שנשארו היום לבעלי הון נזיל העומדים במינימום השקעה הנדרש, לרוב 300,000 ש"ח. תקבלו שירות ברמה הגבוהה ביותר ממנהל השקעות, עם זמינות מירבית ויכולת לתפור את תיק ההשקעות בדיוק לפי פונקציית המטרה שלכם. מבחינת עלות (דמי ניהול) תועלת (תשואות) זו רמת השירות הגבוהה ביותר הקיימת היום לכסף פנוי.

בדיקת התאמה לניהול תיק השקעות

נבדוק את מידת ההתאמה לעולם ניהול תיקי השקעות

מהי מטרת ההשקעה, מהוא טווח ההשקעה, איזה סכום אתם מעוניינים להשקיע
ובאיזה בית השקעות ניתן לפתוח תיק מנוהל לפי הסכום שנבחר

סקירה לתיק השקעות קיים

האם ניתן לשפר את ההשקעות שלי?

האם אני מקבל ערך גבוה ביחס למה שהשוק
יודע להציע היום?

האם אני במסלולי השקעה המתאימים לתקופה?



קבל הצעה לניהול תיק

שיחה ראשונית עם בית השקעות להיכרות והבנת צרכים ללא התחייבות

  • תיק השקעות מותאם אישית לפי רמת סיכון
  • ליווי של מנהל השקעות
  • מתאים למשקיעים יחידים וחברות
  • ניהול תיק השקעות במט"ח בארץ
    או בחשבון בנק בחו"ל
סמן עד 4 אפשרויות





קראתי את תקנון האתר ומדיניות הפרטיות
ואני מסכים לקבלת הצעות ודיוור

הכל על ניהול תיקים

מנהלים השקעות דרך יועץ בבנק או מנהל
תיקים בבית השקעות?
בדיקה שמומלץ לבצע לפחות פעם בשנה!

האם ניתן לשפר את ההשקעות שלי?

האם אני מקבל ערך גבוה ביחס למה שהשוק
יודע להציע היום?

האם אני במסלולי השקעה המתאימים לתקופה?

האם אני מקבל שירות טוב מיועץ או מנהל
השקעות מקצועי ומיומן?