למה צריך תיק השקעות גלובלי – תיק מנוהל במטח, בחול ומה שביניהם

תיק השקעות גלובלי המנוהל בבית השקעות פותח בפני כל אדם, בכל רמת הכרות עם שוק ההון, דרך להגן על כספו. הגנה הנוצרת על ידי פיזור הנכסים בחשבונות ברחבי העולם, לצד מגוון עשיר של הזדמנויות השקעה. הזדמנויות שאינן פתוחות בסוגי חיסכון או השקעה אחרים.

תיק השקעות מנוהל בבנק זר

מעודכן ל- 02/2023

השנים האחרונות מאופיינות בחוסר יציבות כלכלי ומדיני בכל רחבי העולם, וישראל מציגה גרסה רעשנית וצבעונית במיוחד לתנודות החדות. האינפלציה, הכלכלה הלא יציבה והשינויים הגלובליים מטרידים את החוסכים והמשקיעים שמעוניינים לשמור על ערך הכסף שלהם.

התחושה בציבור ובקרב המשקיעים השונים היא שאי אפשר ולא נכון להתעלם מהתהפוכות השונות, ושכיום הדרך הנכונה לשמור על ערך הכסף, וגם להרוויח עליו, היא על ידי פיזור סיכונים נרחב הכולל אמצעים מגוונים. אין מדינה אחת או תעשיה אחת המוגנת מפני התנודות הנרשמות בשווקי העולם, והמשקיעים מבינים שחשוב להשקיע במגוון ענפים, תחומים ותעשיות הנמצאים בארצות ומדינות שונות.

עוד סיבה נפוצה לפיזור השקעות גלובלי היא פערי הביצועים המודגמים לעתים קרובות בין השווקים בחו"ל ובין ישראל.

סיבות עסקיות וחישוב פיננסי קר של עלויות מול רווחים דוחף תאגידים ומשקיעים פרטיים רבים לבחור בהשקעות גלובליות, לעתים קרובות בדרך של תיק השקעות מנוהל בבית השקעות. למעשה, בתקופה האחרונה חברות ומשקיעים מוסדיים, שבאופן מסורתי משקיעים במידה רבה בשוק המקומי, מעדיפים להשקיע בניירות ערך זרים. זאת מתוך הבנה שהמצב בעולם מייצר הזדמנויות טובות ומתוך חשש מהשינויים הפוליטיים בישראל, וערעור היציבות של המדינה והכלכלה שיגרמו להפסדים ניכרים בתקופה הנראית לעין. דוגמא לשיקול עסקי נפוץ: תחזיות שהדולר והיורו יתחזקו והשקל יחלש שולחות משקיעים רבים לקנות מט"ח ואז להשקיע אותו בניירות ערך זרים. עוד דוגמא: מי שמחזיק בעודפי מט"ח, או מנהל עסקאות, תשלומים ומשכורות במט"ח - אין סיבה שימיר אותם לשקלים ויספוג הפסדים על הפרשי השערים, עמלות חליפין ועמלות נוספות, כאשר הוא יכול להשקיע את המט"ח ישירות במגוון השקעות זרות, באמצעות חשבון המנוהל בארץ או בחוץ לארץ, לפי בחירתו.

סיבות אלה ועוד רבות נוספות שולחות משקיעים פרטיים וגם תאגידים להשקעת הון בניירות ערך גלובליים.

רבים מאותם משקיעים, שהקדישו זמן להבנת הסיכונים והסיכויים, בוחרים להעביר חלק מההון לניהול בחו"ל ובבנקים זרים.

התקשורת והציבור משדרים תחושת לחץ שגורמת למשקיעים רבים לנקוט בפעולות מהירות ואולי גם קיצוניות, אבל הדרך הנכונה היא לבחון את האפשרויות העומדות בפניכם, להשוות ביניהן, ולראות מה הדרך בה תוכלו גם לשמור על ערך הכסף בתקופות של אינפלציה וחוסר יציבות וגם להניע אותו בקלות להשקעות אחרות לפי ההזדמנויות העתידיות שיצוצו.

איפה אתם עומדים? אם אתם עדיין מהססים או מחפשים דרך ביניים פשוטה בה תוכלו להעביר את הכסף לפי הצורך בין השקעות שונות ובנקים שונים, תיק השקעות גלובלי הוא פתרון שכדאי לבחון.

פעולה מהירה ואינסטינקטיבית, אך שאינה אידאלית מבחינת רווחים לטווח הארוך, היא זו שנבחרה על ידי המוני חוסכים, שמרוב דאגה לעתיד הכלכלה בארץ, העבירו את כספם לפקדונות בבנקים זרים. לכאורה זו פעולה הגיונית. היא מהירה יחסית, לא דורשת הבנה בשוק ההון, וגם המוצר די מוכר לחוסכים. בפועל, הפקדת הכסף בפיקדון בבנק זר עלולה לגרום להפסדים, אם לא בחנתם לעומק את הפיקדון ותנאיו. הפקדונות בבנקים זרים סובלים לעתים קרובות מאותם חסרונות שתמצאו בפקדונות המקומיים- הכסף סגור לזמן רב, הריבית שמקבלים נמוכה יחסית ואינה מגלמת את האינפלציה הגבוהה שעדיין משתוללת במדינות רבות, ויש עוד חסרונות האופייניים לחשבונות המתנהלים בחו"ל, כמו עלות גבוהה יותר מבחינת עמלות, שערי חליפין ולעתים גם מיסוי.

בניגוד לפעולות המגיעות מהרגש והבטן, עדיף להקדיש זמן ולמצוא דרכי השקעה העשויות להניב רווחים ושומרות על נזילות הכסף (בדומה לכל השקעה, גם כאן אין רווחים מובטחים מראש, אך קיים פוטנציאל ברור לרווח). הדבר נכון הן למשקיעים פרטיים והן לחברות ותאגידים המחפשים דרך להשקיע ולהגן על יתרות הכסף שלהם.

השקעות במט"ח בחו"ל למעוניינים בפיזור סיכונים

כל משקיע יבחר את הדרך שמתאימה לנטיותיו, לתחום המומחיות שלו ולסכום שברצונות להשקיע. בין הדרכים הנפוצות אפשר למצוא:

  1. פתיחת חשבון השקעות עצמאי בבנק זר- מתאים למבינים בשוק ההון בכלל ובהשקעות גלובליות בפרט.
  2. חשבון מסחר עצמאי בישראל: חשבון שבו ניתן לקנות מט"ח ולהשקיע אותו בניירות ערך זרים וכן להשקיע ישירות דרך בורסות שונות, בעיקר בארה"ב, כמו NASDAQ ו- NYSE. תוכלו לבדוק ולהשוות חשבונות מסחר עצמאיים בדף "השוואת חשבונות מסחר".
  3. השקעות אלטרנטיביות והשקעות בנדל"ן- השקעות אלטרנטיביות וביניהן השקעות בנדל"ן פתוחות בעיקר בפני משקיעים כשירים, הן בגלל סכומי הכסף הנדרשים להשקעה התחלתית והן מבחינת הרגולציה בישראל. משקיעים אחרים יכולים להתמקד בקרנות נדל"ן המשקיעות בחו"ל או לרכוש נכס בחו"ל שיוכלו להרוויח ממנו או כפתח למעבר לגור באותה מדינה.
  4. תיק השקעות גלובלי באחד מבתי ההשקעות המתמחים בארץ- תיק ההשקעות מנוהל בחשבון בנק זר בחו"ל. מתאים למי שאינו מבין בשוק ההון, או אין לו זמן לנהל אקטיבית חשבון השקעות. אפשר לפתוח תיק חדש, או להעביר את תיק ההשקעות המנוהל שלכם לבנק זר.
  5. הגדלת החשיפה לניירות ערך זרים בתיק השקעות ישראלי. גם בתיק מקומי, המנוהל עצמאית או על ידי בית השקעות, ניתן לשנות את הרכב ההשקעות בהתאם למצב. המשקיע יכול להקטין את החשיפה לשוק המקומי ולהעביר את המשקל להשקעות בניירות ערך זרים ולקרנות כספיות המשקיעות בנכסים ברחבי העולם.

המאמר הנוכחי מתמקד באפשרות של תיק השקעות גלובלי המנוהל במט"ח וכל מה שכדאי לדעת עליו.

מה זה תיק השקעות מנוהל במט"ח

תיק השקעות מנוהל במט"ח הוא אחד מסוגי התיקים שבתי ההשקעות השונים מציעים ללקוחותיהם. התיק יכלול ניירות ערך זרים הנסחרים בבורסות שונות בעולם, בדרך כלל מהגדולות והידועות שבהן, ויכיל גם השקעה בקרנות כספיות המשקיעות בשווקים הזרים, קרנות מחקות מדדים ועוד מכשירי השקעה שניתן למצוא בשווקי ההון הגלובליים. חלק מתיקי ההשקעות יכילו ניירות ערך מקומיים לצד הזרים וחלק מתמקדים רק בניירות ערך גלובליים.

תיק גלובלי יכול להתנהל בבנק ישראלי או בבנק זר. בדרך כלל התיקים הגלובליים מטופלים במחלקה נפרדת, הזוכה לשמות כמו "דסק חו"ל", "מחלקת השקעות חו"ל", "דסק מט"ח" או כל שם אחר המעיד על התמחות בהשקעות גלובליות. מחלקות המטפלות בתיקי השקעות מט"ח מנוהלות על ידי מומחה ישראלי, שעבד וצבר ניסיון ומכיר מקרוב את שווקי ההון ברחבי העולם בהם בית ההשקעות סוחר. מתחת למנהל הדסק נמצא צוות מנהלי תיקים מקצועי, שמטפלים בתיקי ההשקעות בדומה לדרך הטיפול בתיקי ההשקעות המקומיים. מנהל תיקים נותן ליווי אישי ללקוח, מעדכן אותו על הפעילויות בתיק ומתאים את התיק לצרכי הלקוח כאשר הם משתנים.

מחלקת השקעות חו"ל נעזרת במרבית המקרים בגופי מחקר ואנליסטים מרחבי העולם לקבלת מידע שוטף ואיתור סיכונים והזדמנויות.

בקיצור, מקבלים חשבון בנק בחו"ל עם ניהול מקומי וידע מקצועי רלוונטי המנגיש למשקיע את פערי המידע, השפה וגם השעות הנדרשים מהשקעה בחו"ל.

בתי ההשקעות מציעים סוגים שונים של תיקי מט"ח - חלקם סולידים ומתמקדים באגרות חוב המספקות הכנסות שוטפות, שגם בהם ניתן לשחק ברמת הסיכון של התיק לבחירת המשקיע וחלקם פונים למשקיעים המעוניינים ברמת סיכון גבוהה יותר, בהם אחוז המניות יקבע לפי רמת הסיכון שהמשקיע רוצה:

  • אחד מתיקי המט"ח הפופולריים שבתי ההשקעות השונים מציגים הוא תיק אג"ח חו"ל לפדיון שיכול להוות תחליף לפיקדון או פוליסת חיסכון. הכוונה לתיקי השקעות באג"ח של חברות גלובליות יציבות ובעלות דירוג גבוה. נקנים בעיקר אג"ח שפרעונם תוך 3-5 שנים ומטרת התיק היא לשמור על ערך הכסף, לספק למשקיע ריביות וקופונים תקופתיים (שימשכו כהכנסה קבועה או ישארו בתיק ויושקעו גם הם), נזילות מלאה וסחירות בכל שעות המסחר של הבורסה. כיום תיק אג"ח לפדיון עם מח"מ של 3 שנים מעניק תשואה שנתית של 6.5% בממוצע, צמוד לדולר.
    לתיק אג"ח לפדיון יש יתרונות שאין בפיקדונות או פוליסות חיסכון. בניגוד לפוליסות חיסכון או גמל להשקעה בהן תשקיעו בשקלים בלבד, בתיק אג"ח לפדיון משקיעים בחברות גלובליות במט"ח. בניגוד לפקדונות- הכסף נזיל ויכול לשמש את המשקיע בכל זמן.
  • תיקי השקעות גלובלים אחרים יכילו מניות וניירות ערך שונים, לפי רמת הסיכון שהמשקיע בוחר, תוך פיזור סקטוריאלי וגיאוגרפי רחב. בתיקים אלה מנהלי התיק יאתרו הזדמנויות השקעה יחודיות העולות במדינה זו או אחרת או בענף תעשיה או מסחר האופייני לאיזור מסויים. בתיקים אלה נמצא עושר ומגוון ההשקעות הגדול מכולם, הכל בהתאם לרמת הסיכון שהמשקיע ירצה. בתיקים אלה ניתן לפזר את ההשקעות או להתמקד בסקטור או תעשיה מסויימת - הכל לפי רצון הלקוח. תיקים אלה נחשבים ברוב המקרים לתיקי פרימיום.
  • תיקי אג"ח חו"ל דיבידנד: תיקים המכילים אג"ח של חברות יציבות בעלות דירוג גבוה, תוך שמירה על פיזור רב, ובחירה באג"ח המחלקות דיבידנד תקופתי, ליצירת הכנסה שוטפת.

יתרונות ההשקעה בתיקי מט"ח גלובלים

במשפט אחד קצר, העולם גדול ומספק הזדמנויות השקעה מרובות ומגוונות יותר מהאפשרויות הזמינות בבורסת תל אביב בלבד. ככל שפיזור ניירות הערך רב יותר, מקטינים את הסיכון להפסדים נרחבים בתיק ומעלים את הסיכוי לרווחים לאורך זמן.

בפירוט רב יותר, תיק גלובלי בעל פיזור רחב מספק למשקיע:

  • פיזור סיכונים.
  • נכסים פיננסיים מגוונים.
  • הזדמנויות השקעה נרחבות ברחבי העולם ואלוקציה איכותית. למשל: פער ריביות גבוה בין ארה"ב לישראל שמייצר הזדמנויות השקעה באג"ח דולרי.
  • חשיפה למכשירים פיננסיים מתקדמים, חלקם אינם זמינים בישראל.
  • פיזור נכסים שאינו רק סקטוריאלי אלא גם גיאוגרפי, מסייע להפחתת התנודתיות בהשקעות.
  • הגדלת סחירות ונזילות התיק בזכות השקעה בשווקים משוכללים ומרובי משקיעים, בהם נסחר מספר רב של חברות וריבוי משקיעים. בניגוד לחסכונות בנקאיים ומכשירים מובנים בהם הכסף סגור לתקופות מוגדרות.
  • התמקדות בשוק של מדינה אחת חושפת את המשקיעים לסיכוני אותו שוק, פוליטיים, בטחונים או כלכליים, ללא יכולת למזער אותם על ידי פיזור השקעות.

יתרונות נוספים של תיק השקעות גלובלי:

  • מחזיקי יתרות מט"ח שאינם מעוניינים להמיר אותו, יכולים להשקיע את המט"ח שברשותם בהשקעות איכותיות. אין צורך לשאת בעלויות ההמרה לשקלים ולהיות מוגבל לאפשרויות המועטות יחסית בבורסת תל אביב.
  • כאשר ההון האישי מפוזר בחשבונות בנק במדינות עולם שונות, מקטינים את הסיכון שכולו יוחרם, יאבד מערכו או אי אפשר יהיה להעביר אותו למדינה אחרת (מסיבות פנימיות לאותה מדינה או בשל חרם עולמי עליה).
  • עלות הניהול של תיק השקעות בבנק זר באמצעות בית השקעות זולה בהרבה מניהול חשבון השקעות עצמאי בבנק זר, כי בית ההשקעות משיג ללקוחותיו תנאים טובים יותר משניתן להשיג לבד.

איפה בתי ההשקעות מנהלים תיקי מט"ח

ניהול תיקי השקעות מט"ח בבתי ההשקעות יהיה בסניף בנק מקומי או בבנק זר.

בארץ- בתי ההשקעות עובדים עם כל הבנקים בישראל וחלקם מציע גם חשבון של בית ההשקעות. המשקיע בוחר היכן לפתוח חשבון על שמו, ונותן לבית ההשקעות יפוי כח לקנות ולמכור ניירות ערך בתיק.

בחו"ל- בסניף של בנק זר שבית ההשקעות עובד אתו בשיתוף פעולה. גם כאן המשקיע פותח חשבון בנק על שמו בסניף של הבנק הזר ויתן למנהל התיקים בארץ יפוי כח לקניית ומכירת ניירות ערך בתיק. אי אפשר לפתוח חשבון בכל בנק זר, אלא רק בבנק שקיבל אישור מהמדינה. הדבר נעשה במטרה להקטין את החשש להונאות והפסדי כספים. רשימת הבנקים המאושרים והמפוקחים על ידי הרשות לניירות ערך כוללת בנקים גדולים ומכובדים מרחבי העולם שעמדו בדרישות הסף לקבלת היתר להציע שירותי מסחר בניירות ערך דרך בורסה שאין לה רשיון בישראל.

עקרונית, הרעיון של תיק מנוהל זהה בשני המקרים- חשבון על שם הלקוח שבו יש יפוי כח למנהל תיקים ישראלי לצורך קניית ומכירת ניירות ערך בתיק. בהמשך ניגע בהבדלים שבין התיקים.

שיתופי פעולה עם בנקים גלובליים בעולם ואיך זה מתנהל

רוב שיתופי הפעולה עם בנקים זרים הם עם סניפי בנקים בשווייץ, הידועה במערכת הבנקאות המפותחת והדיסקרטית שלה, ועם לוקסמבורג שבה יש סניפים של אותם הבנקים.

למה שווייץ? כי זאת ההתמחות האמיתית של מדינת האלפים השלווה- לנהל עושר. השוויצרים ידועים מסורתית כבנקאים דיסקרטים, שווייץ השומרת על ניטרליות היא מדינה יציבה ובנוסף לכך, כדי לשמור על עמדתם המובילה כבנקאי העולם שווייץ פיתחה רגולציה ברורה שיוצרת יתרונות מס למנהלים בה את כספם. רוב הכסף המטופל בבנקים השוויצרים שייך ללקוחות מכל העולם שהבינו את יתרונותיה, ורק מיעוטו לשווייצרים.

קיימים גם שיתופי פעולה עם בנקים בארה"ב, אך הם מוגבלים לבעלי אזרחות אמריקאית.

יש מספר בנקים אירופים שמשתפים פעולה עם בתי השקעות בישראל, כמו:

Safra- סניפים בשווייץ ולוקסמבורג

UBS- שווייץ

Julius Baer - שווייץ

כאמור, כל הבנקים המקיימים שיתוף פעולה עם בתי ההשקעות בישראל מפוקחים על ידי הרשות לניירות ערך, בהתאם לסעיף 49א לחוק ניירות ערך.

מה השוני בין תיק מנוהל בארץ ותיק מנוהל בחו"ל

תיקי השקעות מט"ח הם תיקי השקעות ככל תיק אחר שבית ההשקעות מנהל: קודם כל נערכת פגישה עם המשקיע לבירור צרכיו ורצונותיו. לאחר שסוכמו כל הפרטים, המשקיע פותח חשבון ונותן יפוי כח לקניה ומכירה של ניירות ערך לבית ההשקעות. התיק מנוהל בידי מנהל תיקים מומחה ומקצועי המעניק ליווי אישי ללקוח, עונה לשאלותיו ולדרישותיו ומעדכן אותו במצב התיק וההשקעות. בנוסף נשלחים דוחות תקופתיים וסקירות שונות. כאשר מדובר בהשקעות במט"ח, בבנק מקומי או זר, מנהל התיקים משתייך למחלקה המתמחה בהשקעות חו"ל והמחלקה כולה נעזרת באנליזות ומחקרים של גופים בינלאומיים, בנוסף למחלקת המחקר של בית ההשקעות.

כאשר תיק ההשקעות מנוהל בבנק זר, יש כמה הבדלים הנובעים מדרישות הבנק הזר וכן מהחוקים במדינה בה הוא פועל. בין ההבדלים אפשר למצוא:

  1. סכום המינימום: פתיחת חשבון בנק בחו"ל דורשת סכום השקעה גבוה יותר.
  2. עמלות המסחר של תיק מנוהל שנפתח בבנק זר הן גבוהות יחסית לעמלות תיק מנוהל בארץ. בנוסף, אם אין לכם מט"ח זמין, צריך לקחת בחשבון את עלות החלפת השקלים למט"ח שבו יתבצעו ההשקעות. עם זאת, העלויות של תיק מנוהל בחו"ל זולות יותר מחשבון השקעות עצמאי בחו"ל, כי כל בית השקעות מנהל משא ומתן להוזלת העמלות והעלויות ומשיג תנאים טובים יותר ללקוחות ממה שאדם יחיד יכול להשיג לעצמו.
  3. עלויות תפעול: לעתים קרובות נמוכות יותר בבנק הזר.
  4. חשוב לברר מה העלות של העברת סכומי כסף מהבנק הזר לחשבון בארץ ולהפך, וכן מה התהליך דורש.
  5. תהליך פתיחת החשבון היורד לפרטים ונועד לוודא שלא יבוצעו עבירות של הלבנת הון.
  6. מיסוי: אזרחי ישראל ישלמו מס בישראל על הרווחים (יש חריגים לכלל הזה, אבל לא רבים כמו שאתם חושבים), אך יכול להיות שגם המדינה בה החשבון מתנהל תהיה מעוניינת במס. לישראל יש אמנות מס עם מדינות שונות, כדי למנוע תשלום כפל מס, וחשוב לוודא מראש היכן תידרשו לשלם מסים ומה גובהם. בהקשר הזה, חשוב לברר את האם בית ההשקעות מבין ומתמחה גם בהיבטי המיסוי של ההשקעות באמצעות בנק זר.

ללא קשר להבדלים, חפשו בית השקעות הנותן לכם תנאים טובים, גם בחשבון בנק זר וגם בכלל. תתעמקו בתנאים שהוצעו לכם, ונהלו משא ומתן לשפר אותם, כדי שהחסכונות שלכם ישאו רווח גבוה ככל האפשר וכדי שאם תזדקקו לכסף, לא תתקלו בהפתעות שיסבכו את משיכת הכסף או יאריכו את זמן העברתו.

מה נדרש לפתיחת חשבון בבנק זר

נציג הבנק הזר צריך להפגש עם המשקיע במסגרת תהליך של "הכר את הלקוח", הפגישה נערכת במקום שהלקוח בוחר- בית, משרד וכד'. הפגישה נועדה גם לענות על תנאי הרגולציה העולמית למניעת הלבנת הון. בפגישה תדרשו להציג דרכון בתוקף וכן מסמכים נוספים שהבנק מבקש.

למרות שהניהול הוא באמצעות בנק ההשקעות, שמרו את המסמכים שקיבלתם ודאגו לקבל בכתב את כל ההבטחות וההסברים שנמסרו בעל פה.

השוואת ניהול תיקים בחו"ל באמצעות בתי השקעות

חלק גדול מבתי ההשקעות המובילים בארץ מבינים את רצון המשקיעים להגן כספם על ידי העברת חלק ממנו אל מעבר לים והם מציעים לנהל עבורכם תיק השקעות שנפתח בבנק זר עמו יש להם שיתוף פעולה. תוכלו להשוות בין התיקים ולראות מי כל בית השקעות נותן ללקוחותיו:

בית השקעות מטבע סכום מינימום להשקעה בנקים בחו"ל תמהיל השקעה כללי
IBI אמבן דולר (המטבע המועדף), יורו תלוי בבנק:
UBS- 500,000$
Safra, Julius Baer - 1,000,000$
סניפים בשווייץ של: UBS, Safra, Julius Baer גיוון ופיזור סיכונים – קרנות, ETF, מניות ואג"ח. כל הנכסים בתיק נזילים או מושקעים בניירות ערך סחירים
מגדל שוקי הון דולר, יורו, פאונד תיק השקעות דולרי
אג"ח לפדיון בדולר
מיטב בית השקעות דולר, יורו 1,000,000$ בנק Safra בלוקסמבורג מניות צמיחה וערך, אג"ח של חברות בדירוגי השקעה
הראל ניהול תיקי השקעות דולר, יורו 1,000,000$ בנקים בשווייץ, ולוקסמבורג.
בנקים בארה"ב לבעלי דרכון אמריקאי
אג"ח חו"ל
אקסלנס בית השקעות דולר סניפים בשווייץ של בנק Safra בהתאם לדרישות הלקוח

השוואת תיקי השקעות גלובליים המנוהלים בבנקים בישראל

רוב בתי ההשקעות משאירים בידי המשקיע את ההחלטה האם לנהל את תיק ההשקעות הגלובלי שלו בבנק ישראלי או בבנק זר, וחלק גדול מהמשקיעים מעדיף, מכל מיני סיבות, לנהל את התיק בבנק בישראל.

קיימים תיקים גלובלים, המנוהלים בבנק מקומי, עם חשיפה למט"ח בלבד. כך מקבלים פיזור טוב של הסיכון, עם נזילות מלאה של התיק, וסכום המינימום להשקעה בתיקים אלה נמוך משמעותית מהסכום הנדרש לניהול תיק השקעות בבנק זר.

בית השקעות מטבע סכום מינימום להשקעה תמהיל השקעה כללי
IBI אמבן שקלים, דולרים גיוון ופיזור סיכונים – קרנות נאמנות, ETF, מניות ואג"ח מקומיים וזרים. ניתן לבחור בתיקים ממוקדים יותר, כמו IBI innovation המשקיע במניות חו"ל של חברות טכנולוגיות וחדשניות
מגדל שוקי הון דולר, יורו, פאונד תיק השקעות דולרי- אג"ח במח"מ קצר, לפדיון בדולר. המטרה היא לקבל תיק נזיל וסחיר
מיטב בית השקעות דולר 200,000$ תיק השקעות במט"ח. בחירה בין סוגי תיקים:
תיק דינמי - מניות צמיחה וערך ואג"ח. רוב המניות הן בארה"ב.
תיק אג"ח – אג"ח לטווח קצר עד בינוני של חברות גלובליות יציבות.
הראל ניהול תיקי השקעות אג"ח חו"ל
אקסלנס בית השקעות דולר 150,000$ בהתאם לדרישות הלקוח

סיכום

תיק השקעות במט"ח בניהול של בית השקעות מגן על ההשקעות שלכם באמצעות פיזורן בין סקטורים ותעשיות גלובלים. אין צורך בניסיון קודם בהשקעות בחו"ל או בהשקעות בכלל, מכיוון שמנהל תיקים בעל רישיון המשתייך למחלק השקעות חו"ל מטפל בכל היבטי ההשקעה - מבחירת אסטרטגיה התואמת לדרישותיכם, איתור הזדמנויות וקניה ומכירה של ניירות הערך. מי שחושש ורוצה לפזר את השקעותיו בבנקים שאינם בישראל - יכול לעשות זאת דרך בית ההשקעות ובכך להקל על התקשורת עם בנק זר בעל מדיניות לא מוכרת. מנהל התיקים שמלווה את הלקוח באופן אישי יוכל טפל בכל שאלה או דרישה שמתעוררת. תיק השקעות במט"ח הוא דרך פעולה טובה להקל על החששות מפני תנודות בכלכלה המקומית, ובעת הצורך ניתן למשוך ממנו כספים שכן הוא נזיל וסחיר.

בדיקת התאמה לניהול תיק השקעות

מה ההעדפה שלך לניהול תיק מט"ח?



קבל הצעה לניהול תיק

שיחה ראשונית עם בית השקעות להיכרות ללא התחייבות

  • תיק השקעות מותאם אישית לפי רמת סיכון
  • ליווי של מנהל השקעות
  • מתאים למשקיעים יחידים וחברות
  • ניהול תיק השקעות במט"ח בארץ
    או בחשבון בנק בחו"ל
סמן עד 4 אפשרויות





קראתי את תקנון האתר ומדיניות הפרטיות
ואני מסכים לקבלת הצעות ודיוור

מנהלים השקעות דרך יועץ בבנק או מנהל
תיקים בבית השקעות?
בדיקה שמומלץ לבצע לפחות פעם בשנה!

האם ניתן לשפר את ההשקעות שלי?

האם אני מקבל ערך גבוה ביחס למה שהשוק
יודע להציע היום?

האם אני במסלולי השקעה המתאימים לתקופה?

האם אני מקבל שירות טוב מיועץ או מנהל
השקעות מקצועי ומיומן?

הכל על ניהול תיקים