ניהול תיקי השקעות לחברות ותאגידים

בעלי חברות רבים נדרשים להחליט מה אפשר לעשות עם הכסף הפנוי שברשותם - מדובר על רווחי החברה שלא מממנים את ההון החוזר ופנויים להשקעה על מנת לייצר תשואות בהמשך הדרך. אילו אפשרויות קיימות לבעלי חברות, האם כדאי לנהל את הכסף פנימית בתוך החברה או להוציא אותו לניהול חיצוני? מה היתרונות והחסרונות של כל אפיק השקעה.

ניהול השקעות לחברות ותאגידים

מעודכן ל- 07/2022

מתי נדרש ניהול כספים בתאגיד

רווחים של תאגיד (כמו חברה, מלכ"ר, עמותה ועוד) יכולים לשמש אותו לקיום פעילות שוטפת, כמו הוצאות פרסום, העברת כסף לספקים או תשלום עבור משרדים. תאגיד יכול גם להשתמש ברווחים בשביל להרחיב את הפעילות העסקית שלו או שדרוג שלה, כמו קניית ציוד חדש או פתיחה של עוד סניף.

עם זאת, אם הרווחים לא נדרשים לצורך פעולה ספציפית כדאי להשקיע מחשבה בדרך טובה לנהל את הרווחים של התאגיד. אחת האפשרויות לנהל כסף נזיל וזמין שיש לתאגיד היא להשקיע אותו. השקעה יכולה להיות חלק מהחלטה אסטרטגית, בה מחליט התאגיד להשקיע את הרווחים שלו לפרק זמן בינוני או ארוך כדי לקבל רווח כספי מההשקעה.

עוד מוטיבציה להשקעת הכספים יכולה להיות במקרה של חברה קטנה או חברתארנק. חברה כזו יכולה לבחור להשקיע כספים במקום למשוך אותם, כדי לדחות את תשלום המס עליהם ולקבל תשואה על ההשקעה.

לדוגמה, רופא שיניים שפתח חברה קטנה והוא הבעלים והעובד היחיד בה. במקום למשוך את רווחי החברה כדיבידנד ולשלם עליהם מס עכשיו, בוחר רופא שיניים להשקיע את הרווחים שלו. באופן זה, הכסף מניב רווחים ורופא השיניים לא צריך לשלם מס עכשיו, אלא רק כשימשוך את הרווחים על ההשקעות - למעשה זה כאילו קיבל הרופא הלוואה ללא ריבית מהמדינה שאותה הוא משקיע ועליה הוא מקבל תשואה.

מה האפשרויות הקיימות היום לניהול הכספים הפנויים שיש לעסק

כדאי לכל חברה או עסק להתנהל בצורה נבונה, כך שכסף עודף לא ישכב בחשבון הבנק בלי תועלת, אלא יניב רווחים. יש כמה דרכים שונות לנהל כסף, לכל אחת יתרונות וחסרונות שונים. עד כמה כל אפשרות מתאימה לחברה או תאגיד ספציפי, תלויה במה שחשוב להם. למשל, לתאגיד אחד תהיה חשובה נזילות גבוהה, ותאגיד אחר יתעדף תשואה על פני נזילות.

  1. פיקדון בנקאי: ניתן להעביר כסף פנוי לפיקדון בנקאי. זו שיטה פשוטה שמשאירה את הכסף נזיל, אבל יש לפיקדון זה חיסרון משמעותי. הריבית הנמוכה שמציעים הבנקים עבור פיקדונות הופכים את האפשרות הזו ללא משתלמת.
  1. השקעה בנדל"ן: מחירי הנדל"ן עולים וגורמים רבים, פרטיים ומוסדיים, מתפתים להשקיע בנדל"ן. עם זאת, כשמשקיעים בנדל"ן צריך לקחת בחשבון שהכסף שהושקע לא יהיה נזיל. אם תאגיד שהשקיע בנדל"ן ירצה למכור את הנכס ולהפוך את הכסף לנזיל - התהליך יקח זמן. בשביל לקבל את הכספים צריך יהיה למצוא קונה לנכס ולהשלים את ההליכים הבירוקרטיים הנדרשים. לכן, צריך לקחת בחשבון שאם התאגיד יצטרך את הכסף שהושקע בנדל"ן, לא תהיה אפשרות לקבל אותו בחזרה בהתראה קצרה.
  1. השקעות בשוק ההון על ידי יועץ השקעות בנקאי: בניגוד לנדל"ן, אפשרות זו אמנם שומרת על נזילות גבוהה של הכספים, אבל יש לה חסרונות אחרים. הזמינות של יועץ השקעות בנקאי היא לרוב נמוכה ולכן, אם גורמים בתאגיד ירצו לדבר על ההשקעות עם היועץ, יכולת ההתקשרות איתו עשויה להיות מוגבלת. בנוסף, מקצועיות גבוהה הכרחית כשמדובר בהשקעות בשוק ההון, וזו לא תמיד תכונה בולטת כשמדובר על יועצי השקעות שעובדים בבנקים.
  1. תיק השקעות מנוהל: תיק השקעות מנוהל מאפשר לכסף המושקע להישאר נזיל, וזה יתרון משמעותי לתאגידים רבים. הזמינות והמקצועיות של מנהל תיק ההשקעות היא גבוהה, מה שמאפשר לתאגיד להתייעץ בנוגע להשקעות מתי שיש בכך צורך. בנוסף, ניהול התיק מתבצע בהתאם לתוכנית עבודה מסודרת שהוגדרה מראש, מה שמאפשר לתאגיד עצמאות בניהול ההשקעות.
  1. השקעות אלטרנטיביות: לתאגיד שעומד בדרישות החוק קיימת גם האפשרות להשקיע בהשקעות אלטרנטיביות. במצב זה, המקצועיות בניהול ההשקעות תהיה גבוהה, אבל הנזילות של הכספים המושקעים עלולה להיות בינונית בלבד.

אחריות לניהול ההשקעות

ניהול השקעות של תאגיד דורש ידע, מקצועיות ולא מעט זמן. לכן, יש חשיבות לכך שמי שיעסוק בניהול כספי התאגיד יהיה מיומן, מקצועי ובעל הזמינות המתאימה לטפל בכך.

לתאגיד ישנן 2 אפשרויות לנהל את ההשקעות – ניהול השקעות פנימי וניהול השקעות חיצוני.

ניהול פנימי

אם ההשקעות מנוהלות באופן פנימי, כלומר על ידי מנכ"ל התאגיד או על ידי מנהל הכספים בו - הדבר יחייב בעלי תפקידים אלו להשקיע זמן ומאמץ בניהול ההשקעות. במקום להשקיע בהתפתחות העסקית של התאגיד או בקידום הפעילות שלו, יבלה המנכ"ל חלק נכבד מהזמן שלו בניהול ההשקעות, מה שיכול להפוך את המצב ללא משתלם.

ניהול חיצוני

אפשרות נוספת היא שהתאגיד יחליט להעביר את ניהול ההשקעות לגורם חיצוני, כמו מנהל תיקים חיצוני או יועץ השקעות בנקאי. במצב כזה, בעלי התפקידים בתאגיד לא מנהלים באופן שוטף את ההשקעות, מה שמאפשר להם לעסוק יותר בניהול התאגיד או מילוי תפקידם בו. בנוסף מנהל הכספים בחברה בד"כ לא ירצה לקחת את האחריות על ניהול הכספים על עצמו וניהול חיצוני יהיה הפתרון המתאים עבורו.

מה מקבלים בניהול תיקי השקעות לתאגידים

  1. מנהל תיקים מקצועי: לפי תוכנית העבודה שהוגדרה עבור התאגיד, מנהל תיקים מקצועי יטפל בכספים וידאג להשקיע אותם באופן מיטבי.
  2. ניהול תיק ההשקעות מחשבון הבנק של התאגיד: כדי לפשט את הדברים, התאגיד לא ידרש להעביר את הכספים לחשבון בנק אחר. ההשקעות ינוהלו מחשבון הבנק הרגיל של התאגיד מה שיאפשר בקרה ומעקב בזמן אמת אחרי ההשקעות השונות.
  3. פיזור השקעות: כדי להבטיח שתיק ההשקעות מגוון, מנהל תיק ההשקעות ידאג לפיזור השקעות התאגיד בתחומים וענפים שונים.
  4. מיסוי וקיזוז מס: כדי להקל על התאגיד, מנהל תיקים מקצועי ישלם את המיסים שנדרשים מהתאגיד באופן עצמאי. כלומר, בעלי תפקידים שונים בתאגיד לא צרכים להתעסק עם חישוב ותשלום של מס עבור הרווחים מההשקעות, אלא המס יקוזז באופן אוטומטי – לדו"חות השנתיים יעבור טופס 867 למחלקת הכספים.
  5. דיווחים שוטפים: בעלי התפקידים הרלוונטיים בתאגיד יקבלו ממנהל התיק עדכונים קבועים לגבי מצב ההשקעות.

פתרונות מט"ח לעודפים דולריים

במידה ותאגיד פועל בעיקר באמצעות מטבע חוץ, ישנה אפשרות לנהל את השקעותיו באותו מטבע חוץ. לדוגמה, עבור חברה שעובדת עם דולרים ובחשבון הבנק שלה מופקדים דולרים - אפשר לנהל את תיק ההשקעות שלה גם כן בדולרים – מתאים מאוד לחברות הייטק, יבואנים, יצואנים וכל עסק אחר שמבוסס בעיקר על מט"ח.

ניהול תיק השקעות לחברה בבית השקעות

תאגיד שיבחר לנהל את תיק ההשקעות שלו בבית השקעות יקבל ליווי של מנהל תיק השקעות ומנהל קשרי לקוחות. כחלק מהעבודה המשותפת, תינתן לתאגיד גישה לחדר מסחר ייעודי, הוא יקבל דוחות שוטפים על מצב ההשקעות שלו וגם יקבל המלצות להשקעות לפי הדרישות ואופי הפעילות של התאגיד.

תוכלו לבדוק האם ניהול תיקי השקעות יכול להתאים עבור החברה שלכם ולעבור על האפשרויות השונות בשיחה עם מחלקת תאגידים בבתי ההשקעות הבאים ולהשוות בין ההצעות השונות.

בידקו מה אפיק ההשקעה המתאים ביותר עבור החברה שלכם

הבדיקה הינה ללא עלות וללא התחייבות

קבל הצעה לניהול תיק

שיחה ראשונית עם משווק השקעות לחברות ותאגידים ללא התחייבות

  • האם ניהול תיקים מתאים לחברה שלי?
  • ניהול השקעות ומיסוי בחברה
  • איך מתמודדים עם אינפלציה עולה
  • אילו פיתרונות יש ליתרות מט"ח
סמן עד 4 אפשרויות





קראתי את תקנון האתר ומדיניות הפרטיות
ואני מסכים לקבלת הצעות ודיוור

מנהלים השקעות דרך יועץ בבנק או מנהל
תיקים בבית השקעות?
בדיקה שמומלץ לבצע לפחות פעם בשנה!

האם ניתן לשפר את ההשקעות שלי?

האם אני מקבל ערך גבוה ביחס למה שהשוק
יודע להציע היום?

האם אני במסלולי השקעה המתאימים לתקופה?

האם אני מקבל שירות טוב מיועץ או מנהל
השקעות מקצועי ומיומן?

למד על ניהול תיקים

מנהלת השקעות

בידקו מה אפיק ההשקעה המתאים ביותר עבור החברה שלכם

הבדיקה הינה ללא עלות וללא התחייבות