ניהול תקציב משפחתי– פעולות צופות עתיד

ניהול תקציב משפחתי מתחיל באיסוף מידע מהעבר וממשיך במעקב הדוק אחרי ההווה. פעולות אלה חשובות ואי אפשר לנהל תקציב משפחתי בלעדיהן. לאחר שהשתלטתם על העבר וההווה, אפשר להוסיף התמודדות עם העתיד הקרוב.


ניהול תקציב משפחתי דורש לא רק התמודדות עם ההוצאות שבהווה, אלא גם תכנון עתידי, תוך התייחסות למבנה המשפחה, התוכניות העתידיות שלכם ומה כל אחד מבני המשפחה מעוניין להשיג או לרכוש בתקופה הקרובה, החל בתוכניות להרחבת העסק, וכלה בחוגים לילדים.

בנוסף לעצות הקבועות בנושאי "איך לסגור מינוס בבנק", אפשר לתכנן מראש. תכנון מראש מונע מכם הפתעות המתגלות באיחור, כמו "הצילו, יש לי מינוס בבנק!":

המשפחה חשובה:

כשאתם חלק ממשפחה, ההחלטות צריכות להיות משותפות ומקובלות על כולם. חשוב שכולם ירתמו בהבנה למאמץ המשפחתי. חשיבה משותפת יכולה להעלות רעיונות ופתרונות יצירתיים עליהם לא חשבתם לבד.

  • הוצאות הגדולות ויעדים משפחתיים צריך לקבוע ביחד. התייעצו והסכימו על ההוצאות העתידיות ותימנעו מבזבוזים לא מתוכננים מראש.
  • לפני הוצאה כספית לא מתוכננת, התקשרו קודם לבן הזוג לבדוק אתו, האם מה שאתם רוצים לקנות באמת חיוני והאם הוא עומד ברף ההוצאות החודשי. אולי תאלצו לוותר על משהו אחר במקומו.

זיהוי מלכודות מוקדם:

יש חודשים מועדים לפורענות כספית. החשודים הקבועים הם:

  • חודשי חגים בהם הארוחות המשפחתיות והמתנות למארחים נפוצים מאד. בעיקר חגי תשרי ופסח. גם פורים דורש התארגנות מראש.
  • חודשי הקיץ מכילים כמה אתגרים כספיים: החופש הגדול, עונת החתונות.
  • לבעלי משפחות כדאי לקחת בחשבון גם את חודש יוני, בו מלבלבות המתנות לגננות והמורות בכל קבוצת ווטסאפ כיתתית.
  • לפי הנתונים המשפחתיים שלכם תוכלו לזהות עוד מלכודות כמו חודשים בהם יש הרבה ימי הולדת, חודשים בהם אתם יוצאים לנופש, ואירועים אחרים.

כהכנה לחודשים האלה כדאי לקחת בחשבון הוצאות לא צפויות של כמה מאות עד אלפי שקלים, אותם תאלצו לקזז מההוצאות השוטפות.

שיטות מעקב:

העצה הראשונה היא תמיד לעקוב אחרי ההוצאות וההכנסות. כיוון שזו עצה מוכרת, הרשינו לעצמנו להשאיר אותה לסוף.

שיטות המעקב מגוונות ומשתנות. מצב קל יכול לאפשר מעקב באמצעות דפי הפירוט הרגילים.

בעיות קשות יותר יכולות לדרוש שימוש באקסלים המיועדים לניהול תקציב משפחתי.

יש עוד דרכים לעקוב אחרי המידע:

  • מסלקה פנסיונית היא שירות חדש יחסית. המסלקה הפנסיונית יכולה לאתר עבורכם את כל החסכונות והכספים העומדים לרשותכם לזמן הפרישה לגמלאות. כיום המסלקה הפנסיונית מאתרת ביטוחי מנהלים, קרנות פנסיה, קופות גמל וקרנות השתלמות. נכון, זה אינו חיסכון הזמין לרשותכם כרגע, אך המידע יכול לעזור לכם לתכנון עתידי. כמו כן, ניתן לקחת הלוואות מתוך הסכום שחסכתם לפרישה, במגוון ריביות והחזרים, חלקם משתלמים יותר מהלוואה בנקאית.
  • כל תוכנית אליה הצטרפתם: אינטרנט, סלולר, מנוי לעיתון, כבלים, כרטיס אשראי, מועדוני לקוחות אליהם הצטרפתם בחוץ לארץ או לקראת הנסיעה לחו"ל וכן הלאה, מגיעה בדרך כלל עם תאריך יעד בו המחיר עולה. אל תתעצלו, ביום בו חתמתם על החוזה, הכניסו תזכורת מציקה ומרעישה, שבוע לפני תאריך עליית המחיר. כשתאריך היעד מגיע ומרעיש לכם את האוזן, אל תתעלמו ממנו וטפלו במטרד, לפני שיהפוך למטרד פיננסי. בנוסף כדאי לשמור את כל החוזים בקלסר אחד או בתיקיית מייל/מחשב יעודית.
  • בדיקה חודשית של דפי פירוט והוצאות. קבעו פגישה זוגית/משפחתית פעם בחודש ועברו על כל דפי הפירוט: בנקים, כרטיסי אשראי. ודאו כמה הוצאתם, על מה אפשר היה לוותר ואיך להשתפר לחודש הבא. נסו שהפגישה תהיה באווירה טובה ותכלול גם פעילות שכולם יהנו ממנה.

אם למרות כל המאמצים, אתם זקוקים להלוואה, תוכלו לבדוק ערוצים שונים ללקיחת הלוואה. קראו את המאמר "שוק ההלוואות – למי לפנות לקבלת הלוואה לכל מטרה", הכולל אפשרויות הלוואה בנקאית והלוואה חוץ בנקאית או בקרו בדף השוואת הלוואות.


התנהלות פיננסית

מומלץ סופרמרקר!

riseup

התנהלות פיננסית חכמה באמצעות riseup

לדעת כמה כסף נכנס, כמה יוצא ומתי כדאי לעצור

תזרים riseup מיועד לניהול פיננסי של משקי בית

לעבור מתזרים שלילי לחיובי

לחסוך יותר כל חודש כמשפחה