עודכן באפריל 2025
מערכות מיגון לרכב הן אמצעי מתבקש להקטנת הסיכוי שהרכב יגנב או יפרץ. כך חברות הביטוח רואות את העניין והן מחייבות את המעוניינים בביטוח מקיף למגן את הרכב באוסף מגוון של אמצעי מיגון, שהולכים ומשתכללים ככל הרכב חדש יותר ויקר יותר. חברות הביטוח אינן מסתפקות באמצעי המיגון שמגיעים עם הרכב או שבעלי הרכב ראה לנכון להתקין.
כל חברת ביטוח מגדירה את תנאי המיגון הנדרשים אצלה וקובעת מערכות מיגון שתצטרכו לרכוש אם אתם מעוניינים בביטוח רכב מקיף. אמצעי מיגון הרכב השונים הנדרשים על ידי חברות הביטוח נקבעים על ידי כמה פרמטרים מרכזיים:
- שווי הרכב ועלות החלפים עבורו. עבור רכבים בעלי שווי גבוה תדרשו להתקין אמצעי מיגון מתוחכמים יותר. מכאן גם נובע שוני בין דרישות מיגון לרכב חדש לעומת רכב ישן, של רכב מאובזר בכל החידושים לעומת אבזור בסיסי וכן הלאה.
- רמת הפופולריות של הרכב אצל גנבי הרכב, שבדרך כלל מעדיפים מכוניות חדשות יחסית, חשמליות ממוצא סיני, ג'יפים וג'יפונים. תוכלו להתעדכן בהעדפות האחרונות של גנבי הרכב במאמר "נתוני גניבות רכב", המכיל מידע על איזורי הציד החביבים עליהם והמכוניות שמועדות יותר לפגיעה.
- סוג הרכב: רכב פרטי, דו-גלגלי, רכב למטרות עבודה או משאית, רכב יוקרה, חשמלי או היברידי.
יש עוד גורמים המשפיעים על דרישות מיגון הרכב, כמו איזור מגורים, רמת ההגנה במקום החניה הקבוע (ברחוב או במוסך סגור) ועוד.
אי אפשר להסתפק במערכות מיגון בלבד. משוכללים ככל שיהיו, אמצעי מיגון הרכב אינם מספקים הגנה של 100%. השנים האחרונות לימדו אותנו שרמת התחכום והתעוזה של גנבי הרכב עולה על היכולות של רוב אמצעי מיגון הרכב החדשים והמעודכנים, ולפעמים אין צורך בתחכום, אלא רק להסתובב ולחפש רגע של חוסר תשומת לב מצד הקורבן.
ביטוח רכב מקיף מספק את קו ההגנה השני מפני פריצות וגניבות, והוא מכיל עוד מגוון שלם של כיסויים מפני נזק לרכב, כולל תאונות, תקלות, פגיעות ברכב ונזקים ופגיעות לצדדים שלישיים.
בדיקות מיגון לרכב ואישור מיגון לרכב
חברות הביטוח דורשות מכם בדיקות מיגון לרכב המסתיימות באישור המיגון לרכב. בדיקות המיגון ומתן אישור בסופן מבוצעים על ידי מתקין מוסמך שחברת הביטוח עובדת אתו. תקבלו מחברת הביטוח טופס ובו:
- רמת המיגון הנדרשת לרכבכם.
- אמצעי המיגון שתצטרכו להתקין ברכב עבור רמת מיגון זו, בחלק המקרים תוכלו לבחור בין מספר אפשרויות, ובמקרים אחרים יש רק אפשרות אחת.
- רשימה של מתקינים מוסמכים איתם חברת הביטוח עובדת. מתוכם תוכלו לבחור את המתקין הקרוב לאזור המגורים שלכם. כמעט כולן עובדות עם איתוראן ופויינטר המוכרות, אבל גם עם מתקינים נוספים.
אישור המיגון לרכב יעשה באופן ממוחשב, או שתקבלו ידנית טופס אישור חתום לאחר ההתקנה.
את העלות עבור בדיקת המיגון משלמת חברת הביטוח, אבל אלה החדשות הטובות היחידות, כי שאר עלות המיגון היא על חשבונכם, כולל התקנה ודמי מנוי לחברת איתור. יש הטבות והנחות כלשהן, אבל בסופו של דבר המיגון מתווסף לעלות הכללית של הרכב.
חברות הביטוח רשאיות לסרב למכור פוליסת ביטוח מקיף עבור בעל רכב שאינו מעוניין לבצע את הבדיקה, ולמעשה כולן דורשות בדיקת מיגון לרכב והתקנת אמצעי הגנה.
לפי פסיקת בתי המשפט, אם לא התקנתם את המיגון שחברת הביטוח דרשה מכם, אבל חברת הביטוח לא ביטלה את ביטוח הרכב באופן מפורש ובכתב, ואתם שילמתם עבור הביטוח בכל התקופה עד לגניבתו, הביטוח יהיה תקף. זאת עובדה שכדאי לשמור בראש.
עובדה פחות נעימה שכדאי לזכור היא שאם הרכב נגנב בזמן שהשארתם את מנוע פועל, יש לחברת הביטוח סיבה טובה לא לשלם את הביטוח.
מהי רמת מיגון והקשר שלה לאמצעי מיגון לרכב?
רמת המיגון בשוק ביטוחי הרכב מותאמת לרמת הסיכון של הגניבה או הפריצה.
כל חברת ביטוח קובעת לפי ראות עיניה את סולם רמות המיגון לפיו היא פועלת. אין כללים אחידים בעניין, אבל רובן דורשות דרישות דומות פחות או יותר ואין פערים מדהימים ביניהן.
חברת הביטוח בוחנת את הרכב וקובעת את רמת המיגון הנדרשת עבורו לצורך ביטוח מקיף, לפי שוויו והסיכוי שיגנב. לרכב ישן ושווי נמוך – יכול להיות שיספיק אימובילייזר. לרכב חדש ויקר – רוב הסיכויים שידרשו מגוון אמצעי מיגון ואיתור מתוך הרשימה בהמשך, אבל אם הרכב מגיע עם מיגון מקורי יעיל ישר מהיצרן, יש חברות ביטוח שיסתפקו בו.
לכל רמת המיגון, חברת הביטוח קובעת את אמצעי המיגון לרכב שתדרש להתקין. יש חברות ביטוח שמציעות בחירה בין כמה צירופי מיגון אפשריים כדי לענות על דרישת האבטחה הנדרשת לרמת המיגון ברכב שברשותכם, לפחות בחלק מרמות המיגון.
אחרי שרמת המיגון של הרכב נקבעה, עליכם לפנות למתקין המורשה של חברת הביטוח ולהתקין את אמצעי המיגון לרכב הנדרשים עבורו. אם הם כבר מותקנים, צריך רק לקבל אישור על כך מהמתקין המורשה. אם המתקין מנסה למכור לכם תוספות מיגון שחברת הביטוח אינה דורשת, אינכם חייבים לרכוש אותן.
מיגון רכב חשמלי
יש רכב חשמלי ויש טסלה. הטסלות נחשבות לבלתי גניבות בזכות אוסף תכונות ויכולות שהן מגיעות איתן מהיצרן. בעלי המכוניות החשמליות הסיניות יכולים רק להסתכל ולקנא, למרות שעדכוני התוכנה שעבר ה- BYD מקשות על הגנבים להזיז את הרכב והפחיתו מאד את הסיכוי שלו להגנב.
חברות הביטוח נוהגות לדרוש מבעלי המכוניות החשמליות רמת מיגון גבוהה הכוללת בדרך כלל לפחות מערכת איתור פעילה בחברת איתור (או לפחות חצי פעילה), קודן ועוד. עדכוני תוכנה העוסקים באבטחת הרכב הם רכיב חשוב נוסף, ומתבססים גם על זיהוי ביומטרי.
אחת הדרכים היעילות למנוע גניבת רכב חשמלי נובעת מעצלות רשלנית או דווקא מתכנון מדוייק - להשאיר בלילה את הסוללה על גרגרי אנרגיה אחרונים, כך שהרכב הגנוב לא יוכל להתרחק מהבית. אפשר לתכנן את זמן הטעינה לשעה לפני היציאה מהבית.
דוגמאות לטופסי מיגון
רוב טופסי המיגון הם דיגיטליים ואין צורך בהחתמתם והעברתם לחברת הביטוח. המתקין ממלא את הנתונים ומעביר לחברת הביטוח.
דוגמאות לטופסי מיגון:
מערכות מיגון ואמצעי איתור מובילים בשוק ביטוחי הרכב
המערכות הנפוצות ביותר בשוק הן: אימובילייזר, קודנית (קודן לרכב) ומערכת איתור מבוססת GPS. העלות עבור אמצעי המיגון השונים יכולים לעלות לכם בין מאות לאלפי שקלים. אמצעי המיגון המקוריים שהמכוניות כיום מכילות חוסכות חלק מעלות המיגון לרכב, תלוי ברמת המיגון הנדרשת.
נתעכב על אמצעי מיגון הרכב הנדרשים על ידי חברות הביטוח השונות.
- אימובילייזר: נקרא גם "משבת מנוע" או "שולל תנועה". האימובילייזר הוא מערכת המשביתה את פעולת המנוע על ידי מניעת מעבר דלק. המערכת מחוברת אל מערכת ההצתה של הרכב. האימובילייזר מקבל איתות אלקטרוני מהמפתח של הרכב שלכם ורק באמצעותו ניתן לנטרל את המערכת ולאפשר את זרימת הדלק.
במכוניות החדשות קיים אימובילייזר מקורי המותקן על ידי היצרן. במכוניות הישנות יש להתקין את המערכת בנפרד. ההתקנה של האימובילייזר פשוטה יחסית וזולה.
- משפחת אמצעי המיגון הפועלים בדרך של ניתוק חשמלי:
קודנית לרכב: קרוי גם קודן לרכב. הקודנית לרכב היא פאנל של מקשים המוצמד אל הסוויטש. לפני הנעת הרכב תדרשו להכניס קוד לקודן. המערכת משלימה את מערכת האימובילייזר ומונעת מקרים של שימוש במפתח גנוב. יש סוגים שונים של קודניות ממגוון יצרנים, גם קודניות של חברות איתור כמו פויינטר ואיתוראן, וחברת הביטוח רשאית לדרוש התקנת קודנית שנחשבת בעיניה לראויה.
קודן לרכב מקורי: ברוב הרכבים החדשים מותקנים גם קודן וגם אימובילייזר בפס הייצור, לשם הקטנת הסיכוי של גניבות והגברת מערך האבטחה.
- עלוקה: מנתקת את זרם החשמל באחת ממערכות ההנעה של הרכב. מותקנת במקום נסתר ברכב. יש אפליקציות המפעילות ניתוק חשמלי באחת מהמערכות, אלא אם הבעלים סיפק זיהוי ביומטרי.
- כספת: קופסת מתכת המקובעת לרכב ומותקנת על גבי המחשב של הרכב. בדרך כלל חברות הביטוח דורשות שתסתירו בתוכה גם את העלוקה. יש תקנים ודרישות לחומר ממנו היא עשויה, לעובי ועוד.
- מערכת איתור: מערכת מבוססת GPS, ובחלק מהחברות גם איתור לפי גלי רדיו (RF) וגלאי גרירה/הרמה של הרכב. המערכת המאפשרת לגלות את מיקום הרכב. קיימות מספר חברות המעניקות שירותי איתור. לעיתים קרובות חברות אלה מספקות לא רק איתור, אלא מקשרות את מערכת האיתור לאמצעי מיגון לרכב נוספים כמו קודן או עלוקה, וכן מספקות התראות לחברת האיתור וגם לבעלי הרכב בעת הצורך. חברות הביטוח רשאיות לדרוש שמערכת האיתור תכיל רכיב סלולרי המתריע כשנעשה שימוש בשלט מפתח לא מקורי.
לכל חברת ביטוח יש רשימת חברות איתור שהיא מאשרת כאמצעי מיגון לרכב לצורך רכישת ביטוח מקיף. למשל: כמעט כולן מאשרות מערכות של איתוראן ופויינטר.
רמת המיגון הנדרשת עבור הרכב תקבע האם ניתן להסתפק במערכת איתור (מערכת איתור חצי פעילה), או שמערכת האיתור גם חייבת לאפשר את ניתוק מערכות הרכב (מערכת איתור פעילה). בחלק מרמות המיגון חברות הביטוח דורשות גם מערכת איתור נוספת לגיבוי.
קיימת גם מערכת איתור מבוססת AI שמנטרת שינויים וסטיות משגרת הפעילות של הרכב, זו מערכת שחברת האיתור מתאימה לדרישות חברת הביטוח ומשרתת עוד מטרות פרט למיגון הרכב. קיימות טכנולוגיות המופעלות כאשר בזמן גניבת הרכב משתמשים במשבש GPS, אז היא שולחת התראה בגלי RF או בסלולר לחברת האיתור, או נשלחת התרעה לרכבים הקרובים והם משדרים התראת גניבה לחברת האיתור.
- אזעקות: בעבר היו אמצעי מיגון נפוץ לרכב. כיום עקב דרישת החוק למניעת מפגעי רעש, חברות הביטוח אינן דורשות יותר אזעקה, אלא ממגוון אמצעי המיגון האחרים שפורטו לעיל. למעשה מערכות האיתור היודעות להעביר התראות אישיות לבעל הרכב דרך הסלולרי ואפליקציות יעודיות, מחליפות בצורה טובה את האזעקות.
בשוק אמצעי המיגון ישנן מערכות שונות שלא סקרנו כאן, ישנות וחדשות כאחד.
לפני שאתם בוחרים את הביטוח המתאים אנחנו ממליצים לכם לבצע השוואת ביטוחי רכב שתכלול גם את עלות המיגון הנדרש על ידי כל חברה. הדרישות השונות יכולות להסתכם בהבדלים כספיים ניכרים בין החברות השונות.
הגנה מגניבות בביטוח מקיף לרכב והשוואת ביטוח מקיף
ביטוח מקיף לרכב מאפשר לכם שקט נפשי. זהו ביטוח הרכב השכיח ביותר בין הביטוחים השונים הנמכרים בשוק. בביטוח מקיף לרכב קיימת פוליסה תקנית ומחייבת, אך חברות הביטוח רשאיות להרחיב את הכיסויים הרשומים בה ולתת הטבות וכיסויים נוספים, ובהתאם לדרוש דרישות מיגון לרכב המבוטח לפי ראות עיניהן. מכאן, שנדרשת השוואת ביטוח רכב לפני הרכישה.
לאחר שהתייחסתם לעלויות אמצעי מיגון הרכב השונים שדרשו מכם חברות הביטוח, והוספתם אותם לעלויות הפרמיה, עליכם להשוות גם את תנאי הפוליסות שחברות הביטוח מציעות ללקוחות שלהם, הן בפוליסה הבסיסית שמכסה נזק לרכב וגניבה והן בהרחבות השונות המעלות את מחיר הפרמיה, וכמובן תוך התחשבות בעלויות ההשתתפות עצמית.
הרחבות בתשלום נוסף בביטוח רכב מקיף שמציעות כל חברות הביטוח: שירותי גרירה במקרה של תקלה ברכב או תאונה. אספקה של רכב חלופי בזמן שהות ממושכת במוסך או במקרים שבהם הרכב נגנב או נגרם לו נזק טוטאלי. ביטוח מערכות הקול ברכב. שירות של החלפת שמשות בעלות נמוכה.
נושא נוסף שראוי להשוות הוא רמת השירות שחברת הביטוח נותנת למבוטחיה, כפי שנמדדה במדד השירות של משרד האוצר.
בכל ביטוח רכב מקיף בדקו לעומק את כל התנאים המפורטים בשביל לבחור את הביטוח המשתלם ביותר עבורכם במחיר הוגן. חברות הביטוח השונות מתחרות על קהל הלקוחות ואתם יכולים להרוויח מהעניין.
האם מיגון לרכב הוא השקעה כדאית?
התשובה מורכבת, ותלויה בעיקר בציפיות של המבוטח. מי שמקווה שהמיגון ימנע נזקים לרכב כתוצאה מפריצה, גניבה או ניסיון לפריצה/גניבה, קרוב לודאי שיתאכזב. עבירות גניבת רכבים ופריצה אליהם נמצאות בעליה מתמדת, לצד אכיפה וענישה שלא מטפלות בשורש הבעיה ולא מרתיעות את הגנבים שמגיעים בצוותים נחושים, מצויידים היטב ומהירים.
מה התועלת באמצעי המיגון? קודם כל, בלעדיהם לא תוכלו לרכוש ביטוח מקיף שיחזיר לכם את עלויות הנזק במלואן (במקרה של גניבה או טוטאל לוסט) או חלקן. בנוסף, צירוף של כמה אמצעי המיגון עשוי להאט את הגנבים עד שתגיע העזרה שתבריח או תתפוס אותם, או שבמקרה הטוב מכולם, אמצעי המיגון ישכנעו אותם לחפש רכב שיותר קל ומהיר לגנוב. כאמור, דווקא חלק מאמצעי המיגון שרכבים חשמליים מגיעים איתם מהיצרן הוכחו כיעילים יותר בהפיכת הרכב ל"בלתי גניב".
לאמצעי מיגון ולצוותי הפעולה של חברות האיתור יש הצלחות בעצירת הגנבים לפני שהרכב עובר את גבולות הקו הירוק, אבל לעיתים במחיר של נזק לרכב וגם ירידת ערך. זו תוצאה מתסכלת ובעיקר לאור העלויות של הביטוח והמיגון. מי שברשותו רכב מהדגמים האהובים על הגנבים, כדאי שיהיה יצירתי וידאג לעוד אמצעי מיגון חוץ מאלה שחברת הביטוח מחייבת.
ראינו שאמצעי המיגון הנדרשים על ידי חברות הביטוח עוזרים, אבל לא מספיק. אמצעי מיגון שמראים תוצאות טובות נעים מאמצעי מיגון חדשניים ויצירתיים המוצעים על ידי חברות אבטחה ושיפורי תוכנה של יצרני הרכב, דרך הצבת מכשולים פיזיים שיאטו את הגנבים ועד הפתרון הבסיסי והיעיל של משמר שכונה אקטיבי שמסייר ונענה מיידית לקריאות התושבים.
מכאן שאמצעי המיגון השונים המצורפים לביטוח המקיף אינם בגדר עלות שרירותית, אלא השקעה המתלווה להגנה שנותן לכם ביטוח מקיף. עם זאת, אם אתם מרגישים שחלק מדרישות חברת הביטוח אינן הגיוניות, כדאי לערוך השוואה בין דרישות חברות הביטוח ולחפש חברת ביטוח שמקלה יותר בדרישותיה.