מה עושים במקרה של גניבת רכב בישראל וממה מומלץ להימנע

כל אדם שרכש מכונית, ממיטב הדגמים המוכרים חשוף לגניבת רכבו. אמצעי מיגון וחניונים סגורים אינם מעניקים חסינות מפני גניבת הרכב, מקסימום מוסיפים מכשול קל בדרך אל משחטת הרכבים. משום כך ביטוח מקיף הינו אחד הביטוחים הנפוצים ביותר לכל רכב חדש בישראל, ומידי שנה מוגשות תביעות ביטוח מקיף רבות עקב גניבת רכב.

פניה לביטוח לאחר גניבת רכב

מעודכן ל- 04/2025

בעבר חשבנו שמכונית חדשה עם מיגון מתוחכם תרתיע גנבים, אבל היום המצב השתנה וגניבת רכב עשויה לקרות לכל אחד מאיתנו, בעיקר אם מדובר ברכב פופולרי. הגנבים פועלים בצוותים מאורגנים ומצויידים במכשור שמתגבר במספר דקות על רוב אמצעי המיגון. גם אם הגניבה נכשלת, הגנבים לא מתאמצים במיוחד לשמור על שלמות הרכב, ותאלצו לשלוח אותו לתיקון הנזקים. חברות האיתור עושות כמיטב יכולתן לעצור את הגניבה לפני שתושלם, אבל כאשר המאמץ נכשל, אות ה-GPS ישלח לכם דרישת שלום אחרונה מרכב הרפאים שיהפוך בקרוב לערימת חלקי חילוף באחת ממשחטות הרכב בשטחים.

דיווח למשטרה על גניבת רכב

למרות תחושת ה"אוי-אני-לא-מאמין איך-זה-קרה" שאוחזת בכם ברגע הראשון, הדבר הכי חשוב הוא להתעשת ולפנות למשטרה כמה שיותר מהר ועם כמה שיותר פרטים. את התלונה במשטרה ניתן להגיש אונליין בדף "הגשת תלונה במשטרה" באתר האינטרנט המשטרתי . פניה מהירה למשטרה מיועדת להשיג כמה מטרות: א. המשטרה וחברות האיתור אולי יצליחו למנוע את הגניבה או להחזיר את הרכב. ב. חברת הביטוח רוצה לראות שעשיתם הכל להקטנת הנזק, והודעה מאוחרת אינה תורמת לכך. ג. הודעה מהירה מראה לחברת הביטוח שאינכם מעורבים בגניבה או בהונאה כלשהי ושמטרתכם להשיג בחזרה את הרכב.
מהמשטרה חשוב לקבל טופס אישור הודעה על גניבה, שצריך להגיש לחברת הביטוח.

הפעלת ביטוח מקיף לאחר גניבת רכב

לאחר הפנייה למשטרה, הדבר הבא שעליכם לעשות הוא לפנות לחברת הביטוח בה רכשתם ביטוח מקיף. אם עמדתם בכל תנאי הפוליסה כמו התקנת והפעלת אמצעי המיגון שחברת הביטוח דרשה, חברת הביטוח תפצה אתכם.
הרכב נחשב לטוטל לוסט אם לא נמצא תוך 30 יום (יש פוליסות מקלות בהן מספיק 14 יום מהגניבה), או אם הרכב נמצא ושמאי קבע שהוא במצב טוטל לוסט.
במקרה שהרכב אותר ונגרם לו נזק קל יותר - תקבלו פיצוי בהתאם לחוות דעת של שמאי.

על מנת להגדיל את הסיכוי שחברת הביטוח תקבל את התביעה ולא תערים קשיים, מומלץ מאוד לא להתמהמה עם הפנייה ולצרף את המסמכים הבאים :

  • אישור משטרה "הודעה על גניבה"
  • רישיונות הרכב, אם לא נגנבו, או אם יש לכם העתק שלהם.
  • פוליסת הביטוח, אם לא נגנבה.
  • צילומי תעודות זהות מאומתים על ידי עורך דין
  • הצהרת הנהג על הגניבה
  • מפתחות רזרבים של הרכב ושלטים
  • טופס תביעה – בחלק מחברות הביטוח תקבלו טופס כתוב, אך ברובן תוכלו למלא את הפרטים בטופס באינטרנט. רוב חברות הביטוח גם מצרפות הסבר כתוב או מצולם על מילוי הטפסים.

עוד נתונים שחברת הביטוח עשויה לרצות לצורך תביעת ביטוח מקיף:

  • אם הרכב משועבד, מעוקל או בעל מגבלה אחרת, נדרש אישור על הסרתם מהמוטב או הגוף המתאים.
  • יפוי כח מעורך דין
  • נתונים על תביעות ביטוח רכב קודמות
  • אישור מיגון
  • חשבוניות על קניית הרכב, האבזור שלו

הגשת תביעת ביטוח מקיף בחברות הביטוח השונות

לנוחותכם ריכזנו כאן דפי הסבר והגשת תביעת ביטוח מקיף on-line בחברות הביטוח השונות, אם תבחרו להגיש תביעה בעצמכם ולא דרך סוכן הביטוח שלכם.

הפניקס

ניתן להגיש טופס מקוון של תביעת ביטוח מקיף על גניבה באתר הפניקס, דף האינטרנט מציג את הפעולות השונות שתוכלו לבצע כולל דיווח על גניבה ואירועי ביטוח רכב אחרים.

הפניקס חברה לביטוח - תביעות רכב

ליברה

הסברים מקיפים על תהליך התביעה בביטוח מקיף וטופסי תביעה באתר

ליברה חברה לביטוח טופס תביעה ביטוח מקיף

הראל

הגשת טופס תביעת ביטוח רכב באתר חברת הראל.

הראל חברה לביטוח - הגשת תביעה

כלל ביטוח

באיזור הגשת התביעות באתר כלל ניתן לבחור את האפשרות של תביעת ביטוח רכב.

כלל ביטוח הגשת תביעה ביטוח מקיף

מגדל

מגדל ביטוח איזור אישי

איילון

דף להגשת תביעות.

איילון ביטוח - תביעת ביטוח רכב

מנורה מבטחים

רשימת הפעולות שניתן לבמע באתר.

מנורה מבטחים ביטוח הגשת תביעת ביטוח רכב

הונאת ביטוח רכב וחקירה של חוקרי חברות ביטוח

במקרים מסוימים חברות הביטוח עשויות לחשוד שבעל הרכב שרכבו נגנב לא התנהג ביושר ומנסה לסחוט כספים מחברת הביטוח לאחר שתרם באופן כלשהו לגניבת הרכב. פניה מהירה למשטרה, כדי שתוכל לאתר את הרכב במהירות לאחר הגניבה, יכולה להעיד על אמיתות טענותיכם, ולפעול לטובתכם.

חשוב לדעת שההתנהגות שלכם בתקופה שקדמה לגניבה יכולה לעורר חשד בחברת הביטוח, לדוגמה, אם בעל הרכב ניסה למכור אותו סמוך למועד הגניבה, הדבר יכול להעיד על כך שייתכן שהוא ביים את הגניבה של הרכב לאחר שהתקשה למכור אותו במחיר אותו רצה לקבל בעבורו.

בהקשר הזה, כבר קרו מקרים שבהם בעל הרכב לא נחשד בגנבה, אך נמצא שהוא לא דיבר אמת לאחר שתושאל על ידי חוקרי חברת הביטוח בנוגע לגניבה. לדוגמה, במקרה אחד שהגיע לבית המשפט, טענה חברת הביטוח שהתובע עורר את חשדה לאחר שהציג לה שני צרורות של מפתחות לא תואמים שהיו שייכים לכאורה לאותו הרכב. בית המשפט קבע שהתובע אכן לא הצליח להוכיח את קיומו של מקרה הגניבה ולכן אינו זכאי לפיצויים כלשהם.

במקרים קיצוניים אף יותר, ייתכן שחברת הביטוח תשתמש בחוקר פרטי מטעמה על מנת לנסות ולגרום לבעל הרכב להפליל את עצמו. כמו כן, החברה עשויה לדרוש לראות מסמכים נוספים כמו פירוט שיחות אחרונות ודפי בנק.

במידה והדבר קרה לכם ואתם בטוחים בחפותכם, אתם בהחלט יכולים לקחת את חברת הביטוח לבית המשפט, אך רצוי להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני ביטוח על מנת שתוכלו להתמודד מול החקירות הנגדיות של חברת הביטוח.

קבלת פיצויים חלקיים בתביעת ביטוח מקיף

לעיתים נוצרים מצבים בהם חברת הביטוח תסכים לשלם פיצויים חלקיים בלבד במסגרת הביטוח המקיף. בדרך כלל כאשר חברת הביטוח טוענת שלמבוטח היה אשם תורם לגניבה. לדוגמא, במצב בו אמצעי מיגון הותקן ברכב אך לא הופעל, או אם הרכב לא היה נעול, שכחתם בתוכו את המפתחות או השארתם אותו מונע, או כל התנהגות רשלנית אחרת שפעלה לטובת הגנב. חברת הביטוח תקבע עד כמה הפעולות שלכם תרמו לגניבה ותיתן פיצוי חלקי על סמך עיקרון "אשם תורם בביטוח", וגם במצבים כאלו לפעמים אין בררה אלא לקחת את חברת הביטוח לבית המשפט כדי לקבל החלטה הוגנת.

מה עושים לאחר שדיווחתם למשטרה וחברת הביטוח?

חשוב לדעת שעל פי החוק, חברת הביטוח יכולה לשלם פיצוי על גניבת רכב עד לתקופה של 45 יום לאחר הגניבה. בנוסף, בהתאם לתנאים המוגדרים בפוליסה, ייתכן שהיא תצטרך לספק לכם רכב חלופי. לכן, אם אתם זקוקים לאותו לשימוש יום יומי ונוסעים מרחקים ארוכים, רצוי לברר מה כולל כל ביטוח מקיף מבין אלה שבחנתם.

להשוואת מחירי ביטוח רכב >>
מוכן להשוואת מחירי ביטוח רכב אונליין וקבלת מחירים באופן מיידי?
השוואת ביטוח רכב אונליין