עודכן בתאריך:
שנת 2024 הסתיימה, ולא מצאנו פרסום מסודר המפרט את גניבות הרכב בישראל, אך קיימים פרסומים חלקיים של משטרת ישראל, וכן נתונים מחברות איתור ומיגון הרכב איתוראן ופוינטר.
מפעילות המשטרה וחברות האיתור וכן ממצלמות האבטחה במרחבים פרטיים וציבוריים, ידוע שרוב הגניבות נעשות על ידי קבוצות מאורגנות של גנבי רכב המתמחים בכך, ומרבית הרכבים הגנובים מועברים במהירות למשחטות רכב ביהודה ושומרון לצורך פירוקם.
מנויי איתוראן ופוינטר הם חברות ואנשים פרטיים - חברות ליסינג או חברות אחרות המגנות על ציי הרכב שלהן (כולל קורקינטים חשמליים) וגם בעלי רכב החוששים לגניבת רכבם ומבוטחי ביטוח מקיף לרכב שחברת הביטוח דרשה מהם להתקין מערכת איתור – דרישה הכרחית בחלק מדגמי הרכבים. המידע מחברות האיתור מוגבל למנוייהן, ולמידע שהן מוכנות לפרסם. אין בו מספרים ופילוחים מדוייקים. חברות האיתור מתגאות ביכולתן לסכל חלק מגניבות הרכב, וטוענות כי הן מזהות כאשר יש שימוש במשבש סלולרי וטכנולוגיות אחרות שגנבי הרכב משתמשים בהן, ואז הן נכנסות מיידית לפעולה של סיכול נסיון הגניבה. בהקשר זה, נסיונות הגניבה מלמדים לא פחות מהגניבות בפועל על התנהגות הגנבים והעדפותיהם השונות.
ב- 2024 ניתן לראות שאין שינוי רב במספר בגניבות הרכב, ויש המשך של כמה מגמות שהחלו בשנים הקודמות לצד כמה פיתוחים חדשים :
- היעד של כלי הרכב הגנובים: לא השתנה הרבה בשנים האחרונות - הם מועברים במהירות למשחטות הרכב בשטחי יהודה ושומרון, כמו טול כרם, חברון, רמאללה וקלקיליה.
- מטרות הגניבה: אחוז גדול מהגניבות הוא למטרת אספקת חלקי חילוף שקשיי היבוא לישראל גרמו לעליית מחיריהם.
חלקן נמכרות מחדש (גם בקבוצות פייסבוק של מכוניות משומשות), והשאר (בעיקר רכבי שטח) נועדו לשימוש בשטחי הרשות הפלסטינית - לשימוש עצמי ושימוש של כנופיות לביצוע עבירות פליליות. החשש הוא שיזלגו גם לביצוע עבירות בטחוניות.
מכוניות חשמליות, בעיקר סיניות, נגנבות במידה רבה אבל לא תמיד לשימושים הקלאסיים במכונית. חלקן נגנבות כדי לספק חשמל לבתים שלא מחוברים לרשת החשמל.
- חלק גדול מהגניבות נעשה על ידי כנופיות ולא גנבים בודדים, המתרכזות במספר דגמים מבוקשים, ויכולות לגנוב מספר מכוניות של הדגם המבוקש באותו חניון או אותו הרחוב בלי לגעת במכוניות מהדגמים הפחות רצויים, ולא חסרים מקרים בהם גנבו את אותו הרכב יותר מפעם אחת. את התוצאות של שיטה זו ניתן לראות בעליית מחירי הביטוח של הדגמים המבוקשים, בעוד שבדגמים אחרים לא היתה עליה, ובחלקם אף ירידה במחיר הביטוח.
- מנתוני המשטרה עולה שלאורך שנים המשטרה מוצאת ומחזירה רק כ-22% ועד 25% מכלי הרכב הגנובים. חלקם חוזרים פגועים וצריך לתקן אותם כדי להחזיר אותם למצב פעיל
- בגניבות מאיזור המרכז והשרון כלי הרכב מועברים למשחטות הרכב ברמאללה, קלקיליה וטול כרם, בעיקר דרך כביש 5 שבו הגנבים לא מהססים לנסוע בפראות, גם נגד כיוון התנועה, ומסכנים את כל מי שעל הכביש. כבר נצפו השנה תאונות, התהפכויות רכב ואפילו שריפת רכבים על כביש 5 במהלך העברת רכבים גנובים. בתאונות נגרמים נזקים גדולים לרכב הגנוב, לפעמים עד טוטאל לוס, ותמיד יש חשש לפגיעה באזרחים שהיו בדיוק במקום הלא נכון.
- בדומה לשנים הקודמות, אין הרתעה וגם ההמלצה לחנות במקום מואר ומצולם או חניונים תת קרקעיים מוגנים בשער, כבר לא רלוונטית. הגנבים מגיעים בכל שעות היום ולכל מקום, גלויי פנים, לא מתייחסים למצלמות אבטחה בחניונים או לאנשים העוברים בחניון ורואים אותם. אם הרכב מעניין אותם וניתן לגניבה במהירות - הם יקחו אותו. לעיתים קרובות מדובר בצעירים בני 15-17, מה שמסביר את התופעה הנלווית של העלאת סרטונים לרשתות חברתיות, בהם הם מצלמים את עצמם עם הרכב הגנוב.
- למה אין הרתעה? כי האכיפה מינימלית. ב-3 ברבעונים הראשונים של 2024 מספר כתבי האישום על גניבת רכב היה כ-15% ממספר תיקי גניבת הרכב שנפתחו באותה התקופה. צריך לזכור שחלק מכתבי האישום הוגשו גם על עבירות משנים קודמות. אין נתונים על הרשעות בתיקים אלה.
למי שתהה איך התלונה שהגיש נסגרה במהירות וללא תוצאות נראות לעין, לפי המשטרה הם מתמקדים בעבירות חוזרות - פחות בודקים כל תלונה ויותר מחפשים דפוסי פעולה. אם יש כאלה - יפעלו כדי לעצור את הכנופיה.
- נגנבות בעיקר מכוניות חדשות, לכל חברת איתור יש נתונים מעט שונים: כ-20% עד 25% מהגניבות הוא מכוניות מ-2024, כ- 14% עד 18% מודל 2023 והשאר הן בעיקר משנתון 2020 ואילך.
- עדיין קיימת התופעה של גניבת ממירים קטליטיים (חלק המחובר לאגזוז שמפחית פליטת גזים רעילים). אין מידע מדויק ומסודר, אך בשנים האחרונות בעלי מכוניות רבות זכו להכיר מקרוב את המחסור הכללי בפלדיום בעולם ואת השימוש בממיר שלהם למכירת פלדיום שמסתכם בגניבות רבות, גם מחניונים ציבוריים. הרכב נשאר חסר תועלת ורועש בחניה, והממיר מזמן בידי הגנבים. למרבה הצער, בניגוד לגניבת הרכב כולו, פגיעה כזו אינה נחשבת לטוטאל לוסט, וממיר חדש הוא עניין יקר.
מהמגמות האלה אפשר להבין שהעצות הקלאסיות של חניה במקום מואר ומוגן באמצעות מצלמות הפכו לפחות יעילות.
איך כן אפשר להגן על הרכב? חסימה פיזית של האוטו, אם על ידי מכונית אחרת או משהו אחר שיקשה על הזזתו כמו מנעולי ההגה שיגרמו לגנב לבזבז עוד זמן ואולי יחשוב פעמיים אם לחפש טרף קל יותר. אם אתם גרים בשכונה או ישוב קטן, סיורים של כיתות כוננות או משמר שכונה יכולים להיות יעילים, וגם העברת מידע לכל השכונה ולמשטרה כאשר מישהו מזהה פעולה חשודה באחד הבניינים או שמתרחשת גניבה באחד הבניינים.
המידע לשנת 2024 מגיע מפרסומים חלקיים של המשטרה, איתוראן ופוינטר (כיום נקראת פויינטר מבית PowerFleet, ובקיצור "פויינטר"). אף אחת מהן לא מציגה דוח מלא, והנתונים של איתוראן ופויינטר מוגבלים ללקוחותיהן בלבד ולא לכל הרכבים בארץ. לאחר ההסתייגות הזו אפשר לאמר, שמשילוב הנתונים מתקבלת תמונה מצב ומגמות בתחום גניבות הרכב.
השנתון הסטטיסטי של משטרת ישראל לשנת 2023
- נגנבו כ-22,165 כלי רכב, פי 2 מאשר בשנת 2019 ובהחלט יותר מ- 18,211 כלי הרכב שנגנבו ב-2022. המספר אינו כולל גניבות מתוך רכב, גניבות רכב חקלאי וגניבות אופניים.
- נרשמו 10,230 תיקי גניבות מתוך רכב בשנת 2023 (תיק גניבה יכול להכיל מספר עבירות, מכאן אפשר ללמוד שמספר הגניבות מתוך רכב גבוה יותר ממספר התיקים שנפתחו), שזו עליה לעומת 2022 שבה נפתחו 9,925 תיקים. .
אין מידע או פירוט על סוגי כלי הרכב שנגנבו.
נתוני גניבת רכב לשנת 2024
ב-2023 היה מידע שהתקבל מנתונים שהמשטרה העבירה לבקשת התנועה לחופש המידע, אין סיכום דומה לשנת 2024. יש מידע חלקי מהמשטרה וכן מנתוני איתוראן ופוינטר - שמייצגים את לקוחותיהם ולא את כלל האוכלוסיה. עם זאת, בעקבות מכת הגניבות ועליית מחירי הרכב, חברות הביטוח מחייבות הרבה יותר בעלי רכב להתקין מכשירי איתור. המשמעות היא, שבמידה רבה הרכבים המועדפים על גנבים מוגנים על ידי חברות האיתור, מה שהופך את הנתונים שלהן לקרובים למספרים האמיתיים יותר מתמיד.
ב- 2024 נוצר מצב מבלבל בו המשטרה טוענת שהיתה ירידה של כ- 18% בגניבות הרכב יחסית ל-2023, בעוד איתוראן ופוינטר טוענות שהיתה עליה של 11% עד 15% (כל חברה ונתוניה) בגניבות ונסיונות הגניבה של רכבים. איתוראן ופויינטר מתייחסות גם לנסיונות גניבה, שאינם באים לידי ביטוי בנתוני המשטרה וסביר להניח שזה מקור הפער. מאחר וגם בנסיונות גניבה הגנבים גורמים נזק לרכב, שתיקונו מגיע לסכומים גבוהים, יש משמעות גם לנתון על נסיונות גניבה. מחירי ביטוח הרכב המקיף שעלו בכ-14% בתגובה לכמות הגניבות מיישרים קו עם הטענות של איתוראן ופויינטר, אבל הבעיה בנתוני חברות האיתור היא שהם לא נוקבים במספרי גניבות בתקופה ובמקום מסויימים, אלא מסתפקים במידע על אחוזים ועל אחוזי שינוי מהשנה הקודמת, גם המשטרה לא חושפת מידע מלא ומסודר, והתוצאה היא שאין תמונה ברורה ואחידה.
באתר הרשמי של משטרת ישראל המשטרה מציגה חיפוש על אירועים פליליים שונים לפי ישוב ותקופה. בדף זה כשבוחרים ישוב ושנה או רבעון לבחירה, תקבלו כמה תיקי גניבות רכב ופריצה לרכב נפתחו לפי תקופה וישוב. מעבר לכך אין מידע, למשל כמה תיקים נסגרו וכמה הועברו לבית משפט, או סוגי הרכבים שנגנבו או נפרצו.
מנתוני המשטרה עולה שב- 2024 נגנבו כ- 18,076, כשבחודשי השנה האחרונים הגניבות התרבו יחסית לחודשים הקודמים, בדגש על גניבת כלי רכב היברידיים וחשמליים. BYD שהיו אהודים על הגנבים זכו בתיקון של פרצת אבטחה במחשב המכונית באוגוסט 2024, מה שהקטין את כמות הגניבות של המותג, והעביר את משקל הכובד של הגניבות למותגי רכב חשמלי אחר.
כשבודקים את מה הרכבים הכי פופולריים אצל גנבי הרכב צריך לבדוק לא רק כמה נגנבו (למשל 1,551 רכבי טויוטה קורולה - המספר הגבוה ביותר שנגנב מדגם כלשהו ב-2023 ), אלא גם מה אחוז הרכבים שנגנבו מתוך כלל רכבי הדגם הרשומים בארץ (כ-200,000), ואז מבינים שהיא רק במקום ה-14 מבחינת האהדה שלה אצל גנבי הרכב, ובמילים אחרות, יש 13 דגמי רכב שהגנבים העדיפו יותר.
מהו הרכב המועדף על הגנבים?
ב-2024 יש בישראל כ-4 מליון כלי רכב, מתוכם רק חלק מעניינים את גנבי הרכב. השנה נרשמו כמה מגמות מעניינות כמו עליה בגניבת רכבי אספנות וגם חיבה מיוחדת לג'יפים סוזוקי ג'מיני. אך גם הלהיטים של השנים הקודמות עדיין מככבים - רכבי שטח ופנאי, ג'יפים, ג'יפונים וכאמור גם רכבים חשמליים והיברידיים.
לפי חברות האיתור היתה ירידה במספר הגניבות של דו-גלגליים, משאיות ורכב מסחרי - אין נתונים רשמיים של המשטרה בנושא זה.
חברות האיתור סירבו השנה לספק דגמי רכב נגנבים, והסתפקו במידע כללי על סוגי הרכב. אפשר להניח שאין הרבה הבדל משנת 2023, אז השארנו את הרשימה של שנה שעברה ללא שינוי, ואפשר להוסיף שחלק מהדגמים הרשומים בה זכו לעליית מחיר הביטוח המקיף ב-2024.
הנה רשימת דגמי הרכב שאחוזי הגניבה שלהם הם הגבוהים ביותר ב-2023:
- יונדאי איוניק 5+6(המשטרה מדווחת על שניהם ביחד ללא אבחנה ביניהם)
- יונדאי וניו
- יונדאי סנטה פה
- טויוטה ראב 4
- טויוטה C-HR
- קיה סורנטו
- יונדאי סונטה
- פורד פוקוס
- יונדאי i25
- קיה סטוניק
- טויוטה לנד קרוזר
- טויוטה קורולה
- מאזדה 3
- מאזדה CX
- קיה פיקנטו
- יונדאי טוסון
תוכלו לעיין ברשימה המלאה באתר של התנועה לחופש המידע, שמכילה מידע מ-7 השנים האחרונות ומראה את השינויים בהעדפות הגנבים משנה לשנה. בין הדגמים הפופולריים לגניבה השנה יש דגמי טויוטה, קיה ויונדאי וגם דגמי מאזדה, ניסאן, רנו וסיטרואן ועוד כמה מותגי רכב נפוצים.
שיטות גניבת הרכב המובילות
איתוראן ופוינטר זיהו שבין 80% ל-90% מגניבות הרכב ונסיונות הגניבה, מערבים שימוש במשבש סלולרי המונע מעקב אחרי הרכב באמצעות GPS. לפי נתוניהן רוב הגניבות נעשות בסיוע הטכנולוגיה והן שקטות ואינן מעוררות חשד שהאדם הנכנס לרכב אינו בעליו.
לפי הנתונים שבידיהן אלה שיטות הגניבה הנפוצות:
- לפי איתוראן ופויינטר כ-45% מהגניבות נעשה על ידי התחברות לשקע OBD וקידוד מפתח חדש או שימוש בקורא קודים. קיים מגן לשקע OBD, אך יעילותו לא ברורה.
- שיטות המדמות שימוש במפתח המקורי.
- פריצה לרכב והחלפת מחשב הרכב במחשב אחר.
- שימוש במפתח הרכב המקורי.
- פחות נפוצות - גניבה בידי מורשה, גרירת הרכב ממקומו, או גניבת רכב נוסע.
העדפות נוספות של גנבי הרכב
- גנבי הרכב חובבי ג'יפים, ג'יפונים ורכבי שטח המהווים כ- 49% מהגניבות לפי פויינטר ואיתוראן.
- מכוניות פרטיות - 31%, שמתוכן אחוז גבוה של חשמליות והיברידיות.
- כלי רכב דו-גלגליים - 9%.
- הפריצות הן בכל שעות היממה, אבל יש עדיפות ללילות בין שבת לראשון וכן לשעה 19:00 ואילך, אחרי שחוזרים עם הרכב מהעבודה ועוברים לשגרת הערב. שעות הבוקר המוקדמות, בסביבות 5:00 גם חביבות על הגנבים. מבחינת ימי השבוע הגנבים מעדיפים את ימי שלישי ורביעי.
- באופן מפתיע, גם למזג האוויר יש השפעה על מספר הגניבות. בימים גשומים וסוערים יש עליה בגניבות.
- הגנבים מעדיפים צבעי מכוניות נפוצים ובראשם הצבע הלבן, בפער גדול אחרי נגנבים גם רכבים בצבע כסוף ואפור. אם תרצו לבחור רכב פחות גניב, לכו על צבע לא שגרתי, ציורים או סימנים בולטים אחרים.
- אף גוף לא מספק נתונים על אחוזי גניבות ברכבי יוקרה, תצטרכו למצוא את המידע בעצמכם, אך כאמור, לאספנים כדאי למגן טוב יותר את הרכבים שלהם, שהם גם נדירים וגם בעלי ערך רגשי.
איזורים בארץ המועדים לגניבה:
שתי החברות, איתוראן ופוינטר מצביעות על האיזורים הבאים כמועדים לגניבה, לפי סדר יורד:
כ- 50% מהגניבות הן מאיזור המרכז ו-18% מהשרון – בשל הקרבה למשחטות הרכב ביו"ש. אחריהן מגיעה ירושלים (10%) ואז השפלה והדרום. הצפון ואחריו איו"ש סוגרים את הרשימה עם אחוזים בודדים.
נתוני חברות האיתור, מראות את הערים הבאות כחביבות הגנבים: בראש נמצאת תל אביב, ואחריה פתח תקווה, ראשון לציון, נתניה וכפר סבא סובלות ממכת גניבות הרכב.
נתוני המשטרה על פתיחת תיקים באותן ערים וכמה ערים נוספות בשנת 2024:
- תל אביב: 2,293 תיקים על גניבת רכב ו-1,941 תיקים על גניבה מתוך רכב.
- פתח תקווה: 1,197 תיקים על גניבת רכב ו-229 תיקים על גניבה מתוך רכב.
- ראשון לציון: 762 תיקים על גניבת רכב ו-358 תיקים על גניבה מתוך רכב.
- ירושלים: 747 תיקים על גניבת רכב ו-286 תיקים על גניבה מתוך רכב.
- באר שבע: 589 תיקים על גניבת רכב ו-319 תיקים על גניבה מתוך רכב.
- כפר סבא: 561 תיקים על גניבת רכב ו-65 תיקים על גניבה מתוך רכב.
- נתניה: 508 תיקים על גניבת רכב ו-313 תיקים על גניבה מתוך רכב.
- חיפה: 211 תיקים על גניבת רכב ו-281 תיקים על גניבה מתוך רכב.
- כרמיאל: 13 תיקים על גניבת רכב ו-25 תיקים על גניבה מתוך רכב.
בגדול יש דמיון לנתוני חברות האיתור, למרות שצריך לקחת בחשבון את מספר המכוניות בכל אחת מהערים כדי לחשב את מספר הגניבות יחסית למספר כלי הרכב. מעניין לראות שבצפון יש יותר מקרים של גניבה מתוך רכב ממקרי גניבת רכב.
מי שגר בערים האלה, וגם בערים השכנות להן במרכז ובשרון יודע שיש לגנבים העדפות וחיבה לשכונות מסויימות, שבהן אחוז הגניבת גבוה במיוחד יחסית לשאר חלקי העיר.
ניקח לדוגמא את תל אביב: השכונות בהן היה הדיווח הנרחב ביותר על גניבת רכב היו תל ברוך צפון, כיכר המדינה ורמת החייל.
בראשון לציון השכונה המובילה היא רמב"ם.
בהרצליה ובת ים- מרכז העיר.
מהן ההגנות שביטוח מקיף מספק?
בישראל קיים חוק ביטוח חובה לרכב, המכסה את הנפגעים בתאונות דרכים, אך אינו מכסה נזק לרכב או גניבות. אם תרצו להגן על רכבכם מפני גניבה, עליכם לרכוש ביטוח מקיף לרכב.
ראשית הביטוח המקיף מגן מפני גניבת הרכב, ואם הוא לא מאותר במשך התקופה הרשומה בפוליסה, יחשב לטוטל לוסט.
שנית, בהתאם לתנאי הפוליסה ולסכום ההשתתפות העצמית הביטוח מגן מפני נזק שנגרם לרכב במהלך פריצה, גניבה או נסיון גניבה.
לדוגמא: נזק לחלון כתוצאה מפריצה לרכב לצורך גניבת הטלפון הסלולרי שנשכח בתוכו, או נזק שנגרם על ידי גניבת חלק מהרכב – ממיר קטליטי, מראה וכן הלאה. במאמר "ביטוח רכב מקיף" תוכלו לראות את כל הדרכים בהן ביטוח מקיף מגן על הרכב.
במקרים בהם הביטוח המקיף מחייב מנוי בחברת איתור - חברת האיתור תגלה כאשר הרכב נוסע בדפוס שאינו תואם את דפוס הנסיעה שלכם או כאשר מנסים לגנוב אותו, ותעשה כמיטב יכולתה לסכל את הגניבה. בחלק גדול מהמקרים, הן אכן מונעות את גניבת הרכב לפני שעזב את הבניין או במהלך מרדף ולפני הגעת הרכב לשטחים.
ביטוח רכב לפי קילומטראז' וביטוח נהג זמני יכולים לעזור לכם בדרכים שלא צפיתם – בביטוחים אלה אתם נדרשים להתקין מערכות ואפליקציות המתעדות ומודדות כל נסיעה. גניבת הרכב תתועד במערכות האלה, ואם היא נעשית בשעות שונות מדפוס הנהיגה הרגיל של הבעלים ומוקדן יעיל בוחן את הנתונים, הוא יכול להתקשר למבוטח ולברר האם הוא הנוהג או שהרכב נגנב, וכך להתריע על הגניבה בזמן אמת.
אם להודות על האמת, השוק הפרטי מספק את המענה העיקרי לגניבות הרכב - באמצעות ביטוח מקיף, אמצעי מיגון או מנוי בחברת איתור. תלונה במשטרה תעזור רק במיעוט של המקרים, וכך גם הצטרפות לקבוצות הפייסבוק העוסקות בנושא. למרות הכל, מומלץ להגיש תלונה במשטרה, אולי המזל יהיה אתכם והמשטרה תמצא ותחזיר את הרכב, ובכל מקרה אי אפשר יהיה להאשים אתכם אם הרכב יהיה מעורב בפעילות פלילית או פעילות טרור.
איך ביטוח מקיף מפצה אתכם על גניבת רכב?
אם תרצו להגן על רכבכם מפני גניבה, פריצה או תוצאות גניבת רכב, עליכם לרכוש ביטוח מקיף לרכב. ביטוח מקיף מגן מפני נזקים שונים ומשונים לרכב, במהלך תאונות, קלקולים, וכן מפני נזק לגורמים שלישיים ולא רק מפני גניבות
ברוב פוליסות הביטוח, וגם לפי הנוסח המופיע בפוליסה התקנית של תקנות הפיקוח על הביטוח גניבה נחשבת לאובדן גמור (טוטאל לוסט) של הרכב, ותקבלו פיצוי בגובה מחיר המחירון של רכב המבוטח. חשוב להבין איזה מקרים עונים להגדרה זו. אם הרכב אותר או נסיון הגניבה נכשל - הרכב ישאר בחלק גדול מהמקרים עם פגיעות ונזקים שונים. כאן מגיעים לתהליך הרגיל של תביעת ביטוח רכב, ושמאי יקבע את ערך הרכב, עלות הנזק ואת עלות התיקון/החלפת החלקים. לעיתים יקוזזו ממחיר המחירון כל מיני הורדות ערך בשל עברו של הרכב. מעבר לכך פוליסות הביטוח השונות יכולות להציע פיצויים וכיסויים אחרים, כמו רכב חלופי, העברת הרכב הפגוע למוסך, פיצוי לגניבת חפצים אישיים מהרכב, והפעלה של הרחבות שרכשתם כמו שבר זכוכית.
מה חברת הביטוח מבקשת כדי להפעיל את הביטוח המקיף?
רכבכם נגנב, ולאחר הפנמת האובדן והתאוששות מההלם, אתם רוצים לפנות אל חברת הביטוח ולהפעיל את הביטוח המקיף שרכשתם. מה חברת הביטוח תבקש מכם?
הנהלים והמסמכים המדוייקים משתנים מחברה לחברה, אך כולם יבקשו:
- אישור משטרה על הגניבה
- מפתחות הרכב
- צילום תעודת זהות של בעלי הרכב
- טופס תביעה של חברת הביטוח
מכאן ששני הצעדים הראשונים הם הגשת תלונה למשטרה ולאחר מכן יצירת קשר עם חברת הביטוח או סוכן הביטוח. אל תחכו, כי חברות הביטוח מצפות מכם לא להתמהמה ולפעול מהר.
עוד על תהליך הגשת תביעת ביטוח מקיף תוכלו לקרוא במאמר "מה עושים במקרה של גניבת רכב?"
הנתונים המוצגים כאן מראים על מגמות, אך אינם מגדירים בצורה מדוייקת את הסיכון לגניבת הרכב שלכם. בפועל עליכם לערוך את החישוב בעצמכם: כמה השקעתם ברכב שלכם וכמה יעלה לכם להחליפו אם יגנב, לעומת עלות ביטוח מקיף לרכב. את עלות ביטוח הרכב תוכלו לחשב באמצעות דף "השוואת ביטוח רכב". אתם יכולים להתייחס לקריטריונים המוצגים כאן – סוג הרכב והיכן אתם גרים, אך בסופו של דבר, אם ברשותכם רכב יקר שטרחתם על אבזורו – רצוי שתרכשו ביטוח מקיף ולא משנה היכן אתם גרים או מה צבע הרכב.
להשוואת מחירי ביטוח רכב >>