ביטוח אמבולטורי – הדרך לחסוך זמן וכסף על בדיקות וטיפולים

"שירותים אמבולטוריים" הוא שירות שרבים רוכשים כשהם מצטרפים לביטוח בריאות וכך מקבלים חופש מלא לבחור רופא מומחה להתייעצות, שירותי אבחון מהיר ועוד טיפולים אמבולטוריים שמקלים על המבוטח הנזקק לבדיקה שאינה בבית חולים או לטיפול שאינו רפואי.

טיפולים אמבולטוריים

מעודכן לספטמבר 2022

ביטוח אמבול... מה?

מאחורי השם המסתורי נמצאת רשימת בדיקות ושירותים שכמעט כל אחד יזדקק להם מספר פעמים במהלך חייו, וכשהוא יבקש אותם, הוא ירצה לקבל אותם עכשיו ולא בעוד 8 עד 15 חודשים עם סיכוי לביטול.

טיפולים אמבולטוריים הם טיפולים רפואיים שאינם דורשים אשפוז. עוברים אותם במכון רפואי, מרפאה או מרפאת חוץ של בית חולים - באים, נבדקים והולכים הביתה. הם כוללים רשימה ארוכה ומוכרת של פעולות ובדיקות מרנטגן, דרך אולטראסאונד, CT, MRI, וגם ייעוץ עם כל מומחה רפואי שעולה בדעתכם.

הבנתם, שירותים אמבולטוריים משמשים כל אחד בכל שלב של החיים, גם אנשים בריאים שמעוניינים להמשיך ולשמור על בריאותם באמצעות רפואה מונעת ובדיקות שגרתיות וגם אנשים שרוצים לברר מה משמעות כאב או תסמין שמציק להם.

בהגדרת השירותים האמבולטוריים נכללים גם פעולות של רפואה מונעת וסקרי בריאות שונים, אבחון מקדים למחלות כמו סרטן לסוגיו וגם בדיקות לאירועים משמחים יותר כמו בדיקות במהלך ההריון.

שירותים אמבולטוריים בישראל - מי ואיפה

כל קופת חולים מספקת ללקוחותיה שירותים אמבולטוריים, אבל מה שהן נותנות לא תמיד מספיק. קופות החולים מתלוננות בקביעות על תקצוב לא מספיק, והמחסור מתבטא בדרכים כמו המנעות משליחה לבדיקות מסויימות ותורים ארוכים לבדיקות.

כאן נכנסות לתמונה חברות הביטוח שמציעות הרחבות שירותים אמבולטוריים עבור ביטוח בריאות.

מי שרכש ביטוח בריאות בסיסי, כלומר, ביטוח ניתוחים בישראל או ביטוח השתלות וטיפול מיוחד בחו"ל או ביטוח תרופות מחוץ לסל, רשאי (וגם כדאי לו) לרכוש נספח של שירותים אמבולטוריים, שבדרך כלל מכיל לצד כל הבדיקות הנפוצות וייעוצי מומחה, עוד שירותים מועילים רבים.

מאחר ושירותים אמבולטוריים אפשר לקבל גם בקופות החולים וגם בביטוחים פרטיים, המאמר יציג בכל נושא מה ניתן לקבל מקופת החולים ואיזה שיפורים ותוספות ניתן לקבל מנספח שירותים אמבולטוריים של הביטוח הפרטי.

איזה טיפולים אמבולטוריים קופות החולים נותנות?

קופות החולים מספקות למבוטחים שלהן את הבדיקות שכלולות בסל הבריאות. בסל הבריאות נמצאות רוב הבדיקות האבחנתיות הנפוצות, כמו CT, MRI, רנטגן ואולטרסאונד והמוני בדיקות נוספות - בדיקות מעבדה, בדיקות EEG, EMG, ואחרות. את הרשימה המלאה (שמשתרעת על כ-15 עמודים) אפשר למצוא באתר "כל הבריאות" של משרד הבריאות. את הבדיקות תעברו בקופת החולים עצמה או במכונים ובתי חולים הנמצאים בהסדר עם קופת החולים.

יש חסרונות לבדיקות דרך קופת חולים:

  1. זמן המתנה: ככל שרחוקים ממרכז הארץ וככל שהבדיקה מסובכת או שאין הרבה שמתמחים בה, זמן ההמתנה מתארך. לקולונוסקופיה, למשל, אפשר לחכות גם 6 חודשים ויותר. את הבעיה הזו אפשר לפתור אם תסכימו לנסוע רחוק יותר עבור הבדיקה או להתפשר על השעות הקטנות של הלילה, בבדיקות הנערכות מסביב לשעון כמו בדיקות MRI.
  2. בחירה מוגבלת: אתם מוגבלים לספקי הסדר של קופת החולים שלכם. יותר מזה, לכל מחוז ואיזור יכולים להיות הסדרים שונים וקופת החולים תשלח אתכם רק לספקי הסדר של המחוז. אם תרצו מקום אחר, תצטרכו לפנות לוועדת חריגים ולא בטוח שהבקשה תענה.
  3. סדר הבדיקות: לכל קופת חולים יש נהלים, ואם הנוהל קובע שלמצב מסויים משתמשים בממוגרפיה ולא ב- MRI, למשל, אז גם ההמלצה מהמומחה הבינלאומי שהייתם אצלו לא תזכה אתכם בטופס 17, אלא רק בהפניה והודעה שאת הבדיקה תממנו לבד. גם במקרה הזה אולי ועדת חריגים או וועדה מיוחדת תושיע אתכם, אבל זה עוד זמן ובלבול מח.
    הדרך להשיג את הבדיקה שרציתם היא לעשות את הבדיקה שקופת חולים כן הסכימה לממן, ואם הבדיקה שקופ"ח דרשה לא הצליחה לזהות את הבעיה, תוכלו לבקש שוב את הבדיקה שרציתם ורוב הסיכויים שתקבלו אותה, אבל אם היו לכם סיבות טובות לרצות להימנע מהבדיקה שקופ"ח אישרה (קרינה, טווח טעות רחב, אלרגיות וכד') אז תתקשו לדלג היישר אליה.

תארו לכם מצב בו אתם סובלים מכאבים ורוצים להגיע לשורש העניין כמה שיותר מהר, אבל התור הפנוי הקרוב הוא רק בעוד שמונה חודשים. בזבזתם זמן יקר שאפשר היה לנצל לטיפול במצב הרפואי, במקום להמתין ולסבול מתסמינים שיכולים לפגוע באיכות החיים.

יותר חמור, תארו לכם שבשל העיכוב איבדתם זמן יקר לאבחון סרטן או מחלה קשה אחרת, ונמנע מכם לטפל במחלה בשלב שעוד אפשר להשתלט עליה.

לסיכום, מקופות החולים אפשר לקבל כמעט את כל מה שנחשב כטיפול סטנדרטי, אבל בזמן ובסדר שלהן, ולעתים קריטי לפעול בצורה אחרת ומהירה יותר.

טיפולים אמבולטוריים בשב"ן

שב"ן, שירותי בריאות נוספים, הם הביטוחים המשלימים של קופות החולים שמטרתם להרחיב את שירותי סל הבריאות. בתחום השירות האמבולטורי, ניתן לקבל דרך השב"ן מספר מצומצם של בדיקות. כל קופת חולים מכניסה לשב"ן שלה סט בדיקות לטובת המבוטחים, בדרך כלל לאיתור מחלות או מצבים ספציפיים כמו צפיפות עצם במכבי וקולונוסקופיה וירטואלית (על יד CT) בשירותי בריאות כללית, וכן רשימת הטבות כמו סל הריון ובדיקות להתפתחות הילד.

השב"ן יכול להציע בדיקות סקר שונות ורפואה מונעת במכוני הסדר בלבד ובהשתתפות עצמית כלשהי של המבוטח, אך לא ניתן להקדים דרכו בדיקות שניתנו במסגרת סל הבריאות.

אם במקרה אחת מבדיקות השב"ן כוללת את הבדיקות שבמילא נשלחתם אליהן, תוכלו להשתמש בה כתחליף.

בדיקות הסקר והרפואה המונעת שהשב"ן מציע הן חשובות ועשויות להביא לגילוי מוקדם של מחלות ומצבים רפואיים, כדאי לנצל אותן, אך הן לא תחליף לשירות אמבולטורי טוב וזמין שיתן לכם בדיקות אבחנתיות בהתאם לבעיה הרפואית ממנה אתם סובלים כרגע.

כדי לתת פתרון מהיר ויעיל לחסרונות הבדיקות דרך סל הבריאות, מציעות חברות הביטוח פוליסות ביטוח בריאות פרטי שמכסות שירותים אמבולטוריים.

מה נותן ביטוח אמבולטורי דרך חברות הביטוח

שירותים אמבולטוריים הם לא חלק מביטוח בריאות בסיסי . כדי להנות מכיסוי לשירותים אמבולטוריים אתם צריכים לרכוש כיסוי אמבולטורי בנוסף לביטוח הבריאות הבסיסי, אבל איך תדעו איזה נספח טיפולים אמבולטורים הוא זה שאתם זקוקים לו?

נספחים לשירותים אמבולטוריים שחברות הביטוח מציעות מתחלקים לסוגים הבאים:

  1. נספח "טיפולים אמבולטוריים" הכולל מספר רב של בדיקות אבחנתיות (רנטגן, MRI, CT וכו'), רפואה מונעת, ייעוצים ועוד.
  2. נספח "אבחון מהיר" המציע בדרך כלל מספר מצומצם יותר של שירותים מאלה המכוסים בנספח אמבולטורי, אבל מתחייב על זמני בדיקה ופענוח מהירים.
  3. נספחים אמבולטורים לשירות חדשני מסויים כמו בדיקות אונקוגנטיות וכד'. או נספח המתאים למגזר מסויים, כמו נספחי "התפתחות הילד". נספח כזה רצוי לרכוש בנוסף לנספחים האחרים, ובדרך כלל אינו מספיק בפני עצמו (כי הוא מציע שירות למצב רפואי אחד בלבד).

האם לרכוש נספח שירותים אמבולטוריים רגיל או אבחון מהיר? בדקו את רשימת הכיסויים בכל אחד מהם וקחו את זה שיותר מתאים לכם. אפשר תמיד לרכוש את שניהם, אבל יכול להיות שכך תרכשו כיסויים חופפים וחבל.

אחד היתרונות הבולטים של נספח טיפולים אמבולטוריים, ובעיקר נספח "אבחון מהיר", שהתורים זמינים יותר ואין צורך להמתין חודשים ארוכים עד שיהיה תור פנוי. לעתים, יש גם פער בחוויה הכללית סביב הבדיקות, לרוב יחס הצוות והסביבה בה נבדקים נעימים יותר במסגרת הרפואה הפרטית.

הפעלת כיסוי אמבולטורי דרך חברת הביטוח תחייב אתכם בהשתתפות עצמית. גובה ההשתתפות העצמית יכול להשתנות בין חברות הביטוח השונות ובדרך כלל עומד על כ-20% מעלות הבדיקה. בנוסף, יש הגבלה על הסכום המקסימלי שמבוטח יכול להוציא על בדיקות בשנה. כל חברה קובעת סכום אחר, לרוב מדובר על כ-12,000 ש"ח.

השוואת נספחים אמבולטוריים של חברות הביטוח

כל חברות הביטוח מציעות תקופת אכשרה של 90 יום לרוב הטיפולים האמבולטוריים ולהריון ולידה 270 יום עד 365 ימים.

ההשוואה נכונה ליום המאמר בלבד, ונועדה להראות תמונה כללית של השירות. המידע המעודכן והמפורט ביותר נמצא באתרי חברות הביטוח.

בטבלה מפורטות תקופות אכשרה לכיסויים מיוחדים.

לא פירטנו סכומי השתתפות עצמית כיוון שעבור כל שירות נדרש סכום השתתפות עצמית, שאינו אחוז מסויים מעלות השירות, וסכומו שונה עבור כל טיפול או שירות.

חברת ביטוח תקרת החזרים לשנה תקופות אכשרה מיוחדות אכשרה להריון ולידה
מנורה מבטחים 13,200 ש"ח בשנה כיסוי לילדים – 180 יום 270 ימים
הראל 11,000 ש"ח בשנה משתנה 180 עד 365 יום 365 ימים
הפניקס 12,000 ש"ח בשנה 9 חודשים
מגדל 12,000 ש"ח בשנה כיסוי לילדים – 180 יום 365 ימים
כלל ביטוח 13,500 ש"ח בשנה 365 ימים
איילון 12,000 ש"ח בשנה סקר תקופתי – שנתיים
מניעת סרטן – 3 שנים
270 ימים
הכשרה 11,500 ש"ח בשנה סקר מנהלים – 365 יום 365 יום

טיפולים אמבולטוריים שרוב חברות הביטוח מספקות:

בכל חברת ביטוח צריך לבדוק מה התנאים לקבלת השירות, מה סכום הכיסוי והאם טיפול חוזר מספק כיסוי מלא או מופחת.

  • התייעצות עם רופא מומחה. בחלק מחברות הביטוח ייעוץ נוסף אצל אותו מומחה ובאותו העניין יזכה בהחזר מופחת.
  • בדיקות דימות: רנטגן, CT לסוגיו, PET CT, אולטרסאונד, MRI לסוגיו.
  • בדיקות גנטיות למחלות תורשתיות
  • טיפולים פארא-רפואיים, כמו: ריפוי בעיסוק, טיפולי הידרותרפיה ופיזיותרפיה
  • טכנולוגיות מתקדמות, כמו: הראיית איברים פנימיים במערכת העיכול באמצעות קפסולה
  • בדיקות במהלך הריון: סיסי שיליה, שקיפות עורפית, מי שפיר, סקירת מערכות (אחת או שתיים תלוי בחברת הביטוח), מלונית, שימור דם טבורי, צ'יפ גנטי ועוד. חשוב לשים לב לסכום הכיסוי ותקופת האכשרה שהם שונים עבור כיסוי זה. סכום הכיסוי יהיה לכל הריון בנפרד.
  • טיפולי פוריות כמו הפריית מבחנה
  • אבחנת ומניעת סרטן - בדקו מהן ההגדרות לסרטן, איזה בדיקות מכוסות, באיזה תדירות ניתן להבדק והיכן הן מבוצעות.
  • רפואה מונעת כמו בדיקות סקר לגילוי סרטן או קולונוסקופיה. כל חברת ביטוח מציעה סט בדיקות אחר.
  • בדיקות סקר- בדרך כלל כוללת בדיקות דם ושתן, ארגומטריה, צילום חזה, תפקודי ריאה, בדיקת ראיה ושמיעה. לבדוק תדירות ומה סט הבדיקות השלם כולל.

טיפולים אמבולטוריים יחודיים שחברות ביטוח מציעות:

מוצגים לדוגמא כמה מהטיפולים היחודיים לכל חברת ביטוח. זו אינה רשימה מלאה והיא משתנה מעת לעת.

  • בחברת "איילון" מציעים כמה כיסויים יחודיים: הכיסוי המקיף מכולם הוא כיסוי לבדיקות שלא נרשמו בנספח. עוד כיסויים מיוחדים: מרפאות כאב. רפואה מותאמת אישית ושירות ליווי מטופל הסובל ממחלה הנמצאת ברשימת מחלות הזכאיות לשירות. החזר כספי להתייעצות עם מומחה עולמי לחוות דעת שניה.
  • הפניקס: התייעצות עם יועצת הנקה לכל הריון. ייעוץ גמילה מהתמכרות. טיפול בהפרעות אכילה.
  • הראל: בדיקות גנומיות לגידול סרטני.
  • מנורה מבטחים: אביזרים/מכשירים רפואיים לאחר תאונה. טיפול פסיכולוגי לאחר אירוע קשה.
  • מגדל: התייעצות עם פסיכיאטר.
  • הכשרה: גלולה להראיית מעי דק. מיפוי עצמות

נספחי "אבחון מהיר" והשוואה ביניהם

"אבחון מהיר" הוא הרחבה בתשלום שניתן לרכוש כשמצטרפים לביטוח בריאות פרטי בסיסי. מטרת נספח "אבחון מהיר" לאבחן מצב רפואי בהקדם האפשרי. השירות מאפשר למבוטח גישה מהירה לייעוץ רפואי ראשוני ומקצועי, כולל לבדיקות אבחנתיות כמו בדיקות מעבדה, קולונסקופיה, בדיקות גסטרו שונות, MRI, CT ועוד.

מתי כדאי להשתמש ב"אבחון מהיר"- בכל פעם שאתם חשים סימפטומים חריגים וחשוב לכם לברר מהר ככל האפשר מה הבעיה. יכול להיות שהתורים לבדיקות שלכם נמצאים מעבר לאופק ואתם מעוניינים בתשובה מהירה או אולי הסימפטומים שאתם חשים מונעים מכם להמשיך בשיגרה. מצב אחר הוא כשיש חשש למחלה מסוכנת הדורשת התערבות מהירה והתורים לבדיקתה אינם מיידיים. לדוגמא: כאבי ראש חזקים וה- MRI נקבע לעוד חודש, קולונוסקופיה בעוד 7 חודשים.

היתרון ב"אבחון מהיר" הוא שרופאים ובדיקות אבחנתיות יהיו זמינים לכם תוך ימים בודדים כדי לאבחן את הבעיה כמה שיותר מהר. החיסרון הוא שאינכם יכולים לבחור היכן לעבור את הבדיקות, ואתם מוגבלים לספקי ההסדר של חברת הביטוח, בדרך כלל מדובר במכון רפואי או בית חולים פרטי, כמו אסותא או מדיקל סנטר. המתגוררים בפריפריה יגלו לצערם שמכוני ההסדר לאבחון מהיר נמצאים כמעט כולם במרכז הארץ.

מה מקבלים במסגרת אבחון מהיר?

רוב חברות הביטוח מציעות שירות אבחון במכון הסדר כלשהו לבעיה המציקה לכם, והתהליך הוא אחיד ומתבצע כולו במכון ההסדר.
השירות נועד לאבחון בעיות רפואיות (וברוב חברות הביטוח גם גניקולוגיות), אך אינו כולל מתן תרופות או טיפול רפואי וכל חברת ביטוח גם קובעת תחומים בהם לא ינתן אבחון, למשל בעיות פה ולסת.

את נספח האבחון תזהו לפי שמו שכולל כל מיני הטיות על המושג "אבחון מהיר". זה יכול להיות "אבחנה מהירה", "אבחון רפואי מהיר", "אבחון ישיר" וכד'. רק מגדל לא יצרה נספח מיוחד לאבחון מהיר, והאבחון המהיר מוצע אצלה הן כחלק מביטוח בריאות רגיל המאפשר קביעת תור אצל רופא מומחה מתוך רשימה ארצית תוך 3 ימים ובדיקות אבחנתיות במכוני הסדר כולל פענוח מהיר עד 4 ימים, והן כ"מסלול אבחון מהיר" שקיים בתוך נספח השירותים האמבולטוריים.

תהליך האבחון המהיר מתחיל בפניה למוקד שירות ייעודי וקביעת תור לרופא ממיין. בנוסף לתור אצל הרופא, רוב חברות הביטוח מציעות שיחה עם רופא תוך זמן קצר יותר.

לאחר מכן המבוטח יעבור במכון את כל הבדיקות שהרופא רשם. הבדיקות מתחלקות לבסיסיות - דם, רנטגן, שתן ולבדיקות מקיפות כמו בדיקות הדמיה ואחרות שאליהן קובעים תור.

לבסוף המבוטח יקבל את תוצאות הבדיקות באופן מסודר. רוב חברות הביטוח מציעות דוח מסכם, תוצאות של הבדיקות שהמבוטח עבר, רשומות רפואיות, ואם היו בדיקות הדמיה המבוטח יקבל אותן על מדיה ממוחשבת.

בנספח אבחון מהיר רשומים גם זמני המקסימום לכל פעולה, בדיקה ולקבלת תוצאות, ועל כל פעולה ובדיקה משלמים השתתפות עצמית.

חפשו נספח שזמני התגובה בו נראים טובים, ובדקו גם מה התנאים לקבלת השירות וגובה דמי השתתפות עצמית. חשוב לבדוק מה נכלל בבדיקות האבחנתיות, למשל, רק חלק מחברות הביטוח מציעות ביופסיה בכתב השירות של "אבחון מהיר".

חשוב גם לבדוק: את גיל המקסימום לשירות והאם לילדים יש כיסוי שונה. למשל בפניקס אין הגבלה על גיל הכניסה לשירות, אך ברוב חברות הביטוח ניתן להצטרף רק עד גיל 69 או 70.

ההשתתפות העצמית ותקופות האכשרה דומים ברוב שירותי אבחון מהיר, כמו שתוכלו לראות בטבלאות הבאות. המידע המעודכן והמדוייק נמצא בפוליסות של חברות הביטוח.

השוואת תקופת אכשרה ומכון הסדר

חברת ביטוח מכון הסדר תקופת אכשרה כיסויים מיוחדים
מנורה מבטחים הרצליה מדיקל סנטר 60 יום
הראל אסותא רמת החייל, תל אביב 60 יום מימון הוצאות אשפוז בחדר פרטי ב-20% השתתפות עצמית
הפניקס הרצליה מדיקל סנטר 45 יום אפשרות לחוות דעת שניה.
אין הגבלת גיל כניסה
מגדל לפי הרשימה באתר 90 יום צינתור וירטואלי
כלל ביטוח הרצליה מדיקל סנטר 90 יום תקופת ביטוח – כל החיים
איילון רשת מדיטון: תל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע 45 יום
הכשרה רשת מדיטון: תל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע 90 יום

השוואת סכומי השתתפות עצמית

בדיקות בסיסיות כוללות התייעצות עם רופא ממיין ובדיקות שתן, דם ורנטגן

חברת ביטוח בדיקות בסיסיות בדיקות מקיפות מקסימום השתתפות עצמית (לא בגניקולוגיה) גניקולוגיה
מנורה מבטחים 180 ש"ח 500 ש"ח.
בדיקות מקיפות עד גיל 14 - 150 ש"ח
500 ש"ח בסיסי - 300 ש"ח. מורחב - 700 ש"ח
הראל 180 ש"ח 500 ש"ח.
בדיקות מקיפות עד גיל 14 - 150 ש"ח
500 ש"ח בסיסי - 300 ש"ח. מורחב - 700 ש"ח
הפניקס 170 ש"ח 600 ש"ח 600 ש"ח
מגדל 250 ש"ח להתייעצות עם מומחה
כלל ביטוח 160 ש"ח 320 ש"ח.
800 ש"ח ל- PET CT
800 ש"ח
איילון 170 ש"ח 600 ש"ח 600 ש"ח
הכשרה 170 ש"ח 600 ש"ח 600 ש"ח

השוואת התחייבות למועדי בדיקה ואבחון

בכל חברת ביטוח רשימת הבדיקות המקיפות מעט שונה, אך בדרך כלל מתייחסת לבדיקות כמו CT, MRI וממוגרפיה. בחלקן נכללים סוגים נוספים של CT ו- MRI או ביופסיות שד. צריך לבדוק בכל חברה מהן הבדיקות הכלולות באבחון המהיר.

חברת ביטוח תור לרופא תור טלפוני לרופא בדיקות מקיפות תוצאות ודוח מסכם
מנורה מבטחים 3 ימים יום אחד 3 ימים. בדיקות פולשניות - 7 ימים 3 ימים מקבלת תוצאה אחרונה
הראל 3 ימים יום אחד 3 ימים. בדיקות פולשניות - 7 ימים אין התחייבות
הפניקס יום אחד 6 שעות 3 ימים 4 ימים מקבלת תוצאה אחרונה
מגדל 3 ימים 2 ימים 2 ימים מתוצאה אחרונה
כלל ביטוח יום אחד 3 ימים 4 ימים מקבלת תוצאה אחרונה
איילון יום אחד 6 שעות 3 ימים 4 ימים מקבלת תוצאה אחרונה
הכשרה יום אחד 6 שעות 3 ימים 4 ימים מקבלת תוצאה אחרונה

איזה תחומים אינם כלולים באבחון מהיר?

רוב חברות הביטוח מציגות את התחומים הבאים כאינם כלולים ב"אבחון מהיר":

  1. טיפול רפואי או תרופתי - אפשר לספק אותם אבל הם אינם מכוסים בנספח "אבחון מהיר". הם ינתנו במימון קופת החולים (על יד הפניות וטופס 17), על ידי ביטוח בריאות רגיל או במימון עצמי של המבוטח.
  2. הנספח אינו כולל אבחונים בתחומים הדורשים מומחיות יחודית, כמו: אבחון פסיכיאטרי או למחלת נפש, אבחון הפרעות קשב וריכוז, רפואת שיניים וגם לא נושאים הקשורים להריון או פריון.
  3. יש חברות ביטוח שאינן עורכות אבחון מלא מתחת לגיל 14. הן עורכות בדיקות ומעבירות את התוצאות אך ללא הדוח המסכם ואבחנה מלאה.

אם משהו מהנושאים האלה חשוב לכם, בדקו בדיוק את הנושאים הכלולים בנספח אבחון מהיר.

סוגי טיפולים אמבולטוריים נפוצים

התייעצות עם רופאים מומחים

כשיש בעיה רפואית, קבלת חוות דעת מקצועית מרופא מומחה יכולה להיות צעד משמעותי בדרך לפיתרון. עם זאת, יש תחומים בהם זמינות הרופאים המומחים נמוכה, ויש מקרים בהם מומחה בעל שם אינו זמין.

מה מקבלים בקופות חולים?

קופת החולים מספקת לכם רופאים מומחים בתחומים שונים דרך מרפאותיה. תוכלו לבחור לגשת לכל רופא מומחה העובד בקופת החולים, אך לא לרופא העובד מחוץ לה.

יתכן שרופא קופת חולים יפנה אתכם למומחה חיצוני בבית חולים או מכון רפואי, באמצעות הפניה וטופס 17, אך זו כנראה הדרך היחידה בה תוכלו להגיע לרופא חיצוני לקופת חולים באמצעות סל הבריאות הבסיסי. על ייעוץ רופא מומחה משלמים סכום רבעוני - אתם משלמים כמה עשרות שקלים ורשאים ללכת למומחים בתחום זה בתוך קופת החולים באותו הרבעון ללא תשלום נוסף.

גם בקופת החולים תמצאו רופאים מוכרים וטובים בתחומם, אך לטובים שבהם תהיה זמינות נמוכה יותר מבחינת תורים. לא מעט אנשים מגלים שהתור הקרוב ביותר למומחה שרצו, כמו קרדיולוג או אורתופד, הוא רק בעוד מספר חודשים. הדרך היחידה להקדים את התור היא לבדוק כל הזמן האם היו ביטולי תור.

מה מקבלים דרך ביטוח משלים של קופת חולים?

השב"ן מאפשר התייעצות עם רופאים פרטיים, אבל רק רופאים שנמצאים בהסדר עם קופת חולים ורק עד 3 ייעוצים בשנה. באתר של כל קופת חולים אפשר למצוא רשימה של הרופאים שעובדים עם הקופה ואליהם ניתן להגיע דרך הביטוח המשלים. גם כאן יכולה להיות בעיית זמינות של הרופא, בעיקר אם הוא מאד פופולרי, שכן הוא מקציב מספר תורים מוגבל ללקוחות המגיעים דרך קופות החולים.

התשלום לרופא דרך השב"ן נעשה באחת משתי דרכים: א. תשלום של 150 ש"ח עד 220 ש"ח להתייעצות - כל קופת חולים דורשת מחיר אחר.

ב. המבוטח משלם לרופא המומחה עבור הייעוץ תשלום מלא ומגיש בקשה להחזר של 80% מהסכום (עד לתקרת הסכום שקבעה אותה קופת חולים) דרך הביטוח המשלים.

כדאי לבדוק מה השב"ן נותן, אבל אם ניצלתם השנה את כל הייעוצים או שהזמינות של הרופא נמוכה, כדאי לבדוק מה מקבלים מביטוח בריאות פרטי.

מה מכסה ביטוח הבריאות הפרטי בהפנייה לרופא מומחה באמבולטורי

התייעצות עם רופא מומחה מופיעה בשני חלקים של ביטוח בריאות פרטי, וזה עשוי לבלבל:

  1. בביטוח בריאות בסיסי מסוג ניתוחים וטיפולים מחליפי ניתוח תמצאו התייעצות עם רופא מומחה מרשימת רופאים שבהסדר עם חברת הביטוח, כשההתייעצות היא בהקשר לניתוח: האם לעבור ניתוח, הסברים עליו ועל תוצאותיו וגם ייעוץ או ביקורת אחרי. ההתייעצות מכוסה גם אם בסופו של דבר הוחלט לא לבצע ניתוח. המבוטח ישלם השתתפות עצמית של 20% ויקבל החזר עד סכום המקסימום שכל חברה קבעה ונע בסביבות 750-1,000 ש"ח, תלוי בחברת הביטוח.
  2. אבל, אנחנו עוסקים כאן בנספח טיפולים אמבולטוריים, ובו הכיסוי להתייעצויות הוא רחב יותר. אם רכשתם נספח טיפולים אמבולטוריים, אתם יכולים להתייעץ ללא הגבלה עם כל מומחה ברחבי הארץ, וגם, ברוב חברות הביטוח אין הגבלה על מספר הייעוצים בשנה. כלומר, אין רשימה סגורה של רופאי הסדר, המבוטח יכול לבחור כל רופא להתייעצות.

העלות של התייעצות עם רופא מומחה, דרך נספח טיפולים אמבולטוריים, יורדת מסכום הכיסוי השנתי שמשתנה בין חברות הביטוח השונות ונע בין 11,000 ל- 13,500 ש"ח בשנה למגוון שירותים וטיפולים. בנוסף, לא מקבלים החזר על מלוא סכום ההתייעצות- ראשית יש השתתפות עצמית בסך 20% ובנוסף יש מגבלה לסכום המקסימום שניתן לקבל בחזרה, שנע בין בסביבות 700-1,000 ש"ח להתייעצות, ובחלק מחברות הביטוח התייעצות שניה עם רופא באותו הנושא תזכה בהחזר נמוך יותר.

בחלק מחברות הביטוח מכסים גם התייעצות עם רופאים בחוץ לארץ או התייעצות עם מספר רופאים ביחד כשהבעיה הרפואית מערבת מספר תחומים. לכיסויים אלה יש עלות נפרדת מעלות התייעצות עם רופא מומחה בארץ.

דוגמא לבקשת החזר: יש לכם נספח אמבולטורי וביטוח ניתוחים בישראל, והתייעצתם בפעם השניה עם רופא הנמצא בהסדר עם חברת הביטוח ושעלות הביקור אצלו 1,700 ש"ח בקשר לניתוח כיס המרה. מאיפה כדאי לבקש החזר על ההתייעצות?

בודקים את התנאים בשני הביטוחים. נתחיל בביטוח ניתוחים בישראל: מדובר בייעוץ לפני ניתוח עם רופא שבהסדר ולכן אתם עונים על התנאי הראשון. האם השתמשתם בכל 3 ההתייעצויות השנתיות? אם כן, לא תוכלו להפעיל את הביטוח, אבל אם לא, אפשר לבדוק מה הסכום שתוכלו לקבל לאחר ההשתתפות העצמית. נניח שבחברת הביטוח שלכם מדובר בתקרה של עד 900 ש"ח. החישוב של 80% מסכום הייעוץ יהיה: 0.8*1,700= 1,360 ש"ח והתקרה היא 900 ש"ח שתוכלו לקבל דרך ניתוח ביטוחים בישראל.

עכשיו נשווה ונבדוק מה תוכלו לקבל מנספח "טיפולים אמבולטוריים": אם לא ניצלתם את הסל של 13,000 ש"ח שחברת הביטוח נותנת לשירותים הכוללים התייעצות עם רופא, תוכלו לנצל את הנספח. נניח שחברת הביטוח שלכם מציעה רק עד 550 ש"ח להתייעצות שניה עם אותו רופא באותו נושא.

במצב זה ברור שתעדיפו להפעיל את ביטוח ניתוחים בישראל שממנו תקבלו 900 ש"ח.

אבל, אם הנספח האמבולטורי שלכם נותן סכום זהה גם להתייעצות שניה, שמגיע עד 1,000 ש"ח, ברור שתעדיפו את הנספח, כי דרכו תקבלו 100 ש"ח יותר.

כדאי לבדוק עם חברת הביטוח האם היא מעניקה כיסוי לתשלום ההשתתפות העצמית שלכם בשב"ן. למה הכוונה?

כדי לקבל החזר מלא על כל סכום הייעוץ עם רופא פרטי, בדקו האם הביטוח שלכם מכסה המצב הבא:

אתם מתייעצים עם רופא הסדר של השב"ן בקופת חולים, משלמים לו את הסכום המופחת דרך השב"ן (זה שנע בין 150 ש"ח ל-220, תלוי בקופה או החזר של 80% מעלות ההתייעצות) ומקבלים חשבונית.

שאלו את חברת הביטוח או את סוכן הביטוח שלכם אם תוכלו להגיש את החשבונית לחברת הביטוח שלכם ולקבל החזר על הסכום ששילמתם.

בדרך הזו אתם ממצים את מלוא הזכויות שלכם גם עם הביטוח המשלים של קופת החולים וגם עם הביטוח הפרטי. צריך לציין שלא כל חברת ביטוח תאפשר את זה, אבל שווה לבדוק.

הריון, לידה וטיפולי פוריות

כשמדובר בבריאות האם והעובר, הורים רבים מעוניינים בבדיקות מתקדמות כדי לוודא את בריאות העובר. קופות החולים והביטוחים המשלימים מציעים כיסוי לחלק גדול מהבדיקות הנדרשות, אבל יש הרבה יתרונות לביטוח בריאות פרטי בתחום.

מה מקבלים דרך סל הבריאות?

בקופות החולים אחראיות לספק את הבדיקות שבסל הבריאות, שמציע סט בדיקות רחב מאד לפני ההיריון, במהלך ההיריון, לזמן הלידה ולאחר הלידה : בין השאר הוא מכיל בדיקות גנטיות בהתאם למוצא ההורים, טיפולי פוריות והפריה מלאכותית, אולטרסאונד שקיפות עורפית, סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת, מי שפיר, מעקב הריון בסיכון, שימור דם טבורי ובדיקות נוספות. עם זאת, סל הבריאות לא כולל הליכים מתקדמים יותר כמו בדיקות גנטיות נרחבות.

בתחום טיפולי הפוריות, סל הבריאות כולל טיפולי פוריות עבור שני הילדים הראשונים של בני הזוג. זאת אומרת, לא ניתן לקבל בישראל טיפולי פוריות ללא עלות בשביל הילד השלישי והלאה. עוד מגבלה של סל הבריאות היא: השירות ניתן בקופות החולים ובמכונים שבהסדר עם הקופה. אין יכולת בחירה מלאה באדם שתרצו שיערוך את הבדיקה.

מה מקבלים בשב"ן בהריון ולידה

כל קופת חולים מציעה כיסויים מעט שונים במסגרת השב"ן. חלק מקופות החולים מציעות סל הריון בשווי מסויים (בין 2,000 ל-5,000 ש"ח) המכסה מספר בדיקות ושירותים ומתוכו ניתן ההחזר לשירותים אלה עד לניצולו המלא, ויש גם כיסויים שמחוץ לסל ההריון.

מכבי מציעה במסגרת השב"ן: חשוב לדעת שהכיסוי אינו מיידי ונדרש וותק בשב"ן לצורך קבלת הכיסוי. הוותק הנדרש הוא 12 חודשים או 24 חודשים, תלוי בטיפול. חברות "מכבי שלי" ו"מכבי זהב" יכולות לקבל טיפול IVF לילד שלישי אם הן עומדות בתנאים מסויימים וכן תרומת ביצית אחת נוספת על זו שסל הבריאות מספק.

עוד כיסויים: בדיקות גנטיות לפני הריון שאינן מכוסות בסל הבריאות, החזר חלק מסכום בדיקת סיסי שיליה, החזר על סריקת הריון מוקדמת אצל רופא פרטי ועוד. בתוכנית שב"ן "מכבי שלי" מוצע סל הריון בשווי של כ- 2,000 ש"ח.

שירותי בריאות כללית מציעים במסגרת השב"ן שירותים החל ממועד תכנון ההריון, כמו הרחבת הבדיקות הגנטיות, וכן במהלכו ואחריו, כשחלק גדול מהשירותים אינו דורש תקופת אכשרה מיוחדת: מבוטחות מושלם יקבלו סל הריון של 2,000 ש"ח, שיכולים לשמש לבדיקות שונות, כמו: סקירת מערכות מוקדמת או מאוחרת, בדיקת מי שפיר לפני גיל 34 או בדיקת סיסי שיליה לפני גיל 33 ללא צורך בתקופת אכשרה, כולן מוצעות באופן פרטי תמורת החזר כספי עד תקרה מסויימת או במכון הסדר תמורת השתתפות עצמית.

מבוטחות פלטינום מקבלות סל הריון נוסף של 2,000 ש"ח ומקבלות הנחות גבוהות יותר בבדיקות המכוסות וגם הטבות יחודיות כמו החזר כספי על ייעוץ שינה לתינוק. תקופת האכשרה הנדרשת היא 6 חודשים.

את שירותי השב"ן של קופת חולים מאוחדת תמצאו במלואם בתקנונים שלה. ביניהם תמצאו סקירת מערכות מורחבת בהשתתפות עצמית של 25%, ייעוץ הנקה ועוד.

שב"ן של קופת חולים לאומית מציע: סל הריון של 2,000 ש"ח המכיל מגוון בדיקות המפורטות בתקנון כמו בדיקת מי שפיר ושירותים כמו קורס הכנה ללידה. נדרשת תקופת אכשרה של 6 חודשים.

מה ביטוח "טיפולים אמבולטוריים" מכסה בתחום הריון ולידה

בתחום הריון ולידה המדינה וקופות החולים נותנות בדיקות ושירותים רבים ומגוונים, אבל בעיקר במסגרת של ספקי הסדר. ההחזרים הכספיים למי שבוחרת לעבור בדיקות באופן פרטי אינם גבוהים ורוב ההוצאות יפלו על הלקוחה. ביטוח שירותים אמבולטוריים נותן כיסוי לבדיקות והליכים עבור הריון, לידה וטיפולי פוריות. בדרך כלל, מדובר בטכנולוגיות רפואיות מתקדמות שלא כלולות במסגרת קופות החולים והביטוחים המשלימים שלהן, וגם החזרים גבוהים יותר למי שבוחרת לעבור בדיקות פרטיות.

סכום הכיסוי הביטוחי הכולל עבור פרק הריון ולידה משתנה בין חברת ביטוח אחת לאחרת. הסכום המדויק מצוין בפוליסה, אבל הוא נע בין 2,500 ל-5,000 ש"ח עבור כל הריון ובדרך כלל נדרשת השתתפות עצמית בסך 20% מהעלות. בהריון הבא המבוטחת תהיה זכאית לסל הריון מלא חדש.

בעזרת ביטוח אמבולטורי, האשה מקבלת את החופש לבחור ברופא ומקום הבדיקה הרצויים לה וגם אינה כבולה ללוחות הזמנים, לצפיפות הקשה במסדרונות קופת החולים (וגם, לא לשכוח את הצפיפות בשני תאי השירותים אליהם נשלחות עשרות נשים עם ערכת בדיקה ביד והוראות מעורפלות לשימוש בה) והתחושה הכללית שאת רק עוד מספר ברשימת המטופלות האינסופית.

בדרך כלל, תקופת האכשרה עבור כיסוי להריון ולידה היא בין תשעה חודשים לשנה. זאת אומרת, תצטרכו להצטרף לביטוח כשנה לפני הכניסה להריון כדי לנצל את ההטבות שקשורות להריון ולידה.

כל חברות הביטוח מציעות במסגרת סל הריון את הבדיקות הבאות:

  • סריקת מערכות אחת
  • סיסי שיליה
  • דיקור מי שפיר

רוב חברות הביטוח מכסות גם:

  • צ'יפ גנטי לעובר
  • שקיפות עורפית
  • חלבון עוברי
  • NIPT

רובן מאפשרות למבוטחת לבחור בין סריקת מערכות מוקדמת או מאוחרת, אך יש חברות ביטוח המגבילות רק לאחת מהן ולעומתן קיימות חברות ביטוח המאפשרות את שתיהן.

יש חברות ביטוח שמרחיבות את הכיסוי וכוללות בסל ההריון כל בדיקה מקובלת במהלך הריון או בדיקה שמומחה המליץ עליה, כשזו ההגדרה, הכיסוי יכול לכלול בדיקות שאינן הרגילות והנפוצות, כמו אקו לב לעובר ובדיקות וניטורים אחרים היכולים לנבוע ממצב העובר או מגורמי סיכון להריון.

בדיקות גנטיות לפני הריון (שמכוסות ברובן על ידי קופות החולים וסל הבריאות) כלולות גם הן ברוב חברות הביטוח, אך חלק מחברות הביטוח מכסות אותן רק פעם אחת למבוטחת. במקרה זה אם נוספה בדיקה חדשה בין ההריונות, היא לא תכוסה, אבל בכל זאת כדאי לשאול.

יש מספר חברות ביטוח המבינות שהריון הוא תקופה בה יש צורך בייעוץ וליווי מיוחד ומכסות מספר התייעצויות עם מומחה בתחומי הריון ולידה, בנפרד מהכיסוי הכללי של התייעצות עם מומחה. רוב חברות הביטוח אינן מתייחסות לנושא, ואם תרצו להתייעץ עם מומחה בתחום הריון, ההתייעצות אתו תהיה לפי הכיסוי הרגיל של התייעצות עם רופא מומחה.

הכיסויים יכולים להשתנות ולהתעדכן מפעם לפעם וחשוב לבחון את התוכנית האחרונה והמעודכנת שחברות הביטוח מציעות.

השוואת כיסויי הריון ולידה ב"שירותים אמבולטורים" של חברות הביטוח

חברת ביטוח סכום סל הריון הפריה חוץ גופית - IVF בדיקות מהלך הריון ייעוץ מומחה להריון שימור דם טבורי מלונית תקופת אכשרה
מנורה מבטחים 4,100 ש"ח עד 8,200 ש"ח. עד 2 טיפולים. 25% השתתפות עצמית מתוך רשימה סגורה אין אין אין 270 יום
הראל 2,500 ש"ח עד 8,800 ש"ח לילד בדיקות הנהוגות מהלך הריון אין עד 500 ש"ח אין בדיקות - 365 יום. השאר - 90 יום
הפניקס 3,300 ש"ח עד 9,000 לשתי הפריות יחד. 20% השתתפות עצמית מתוך רשימה סגורה 3 התייעצויות עד 800 ש"ח להתייעצות עד 550 ש"ח עד 200 ש"ח ליום ועד 7 ימים 9 חודשים
מגדל 5,000 ש"ח אין כל בדיקה בהריון בהמלצת רופא מומחה אין עד 700 ש"ח עד 200 ש"ח ליום ועד 7 ימים 12 חודשים
כלל ביטוח 4,500 ש"ח אין כל בדיקה מקובלת בהריון חוץ מאולטרסאונד אין עד 700 ש"ח אין 12 חודשים
איילון 5,000 ש"ח עד 10,000 לשתי הפריות יחד. 20% השתתפות עצמית מתוך רשימה סגורה 3 התייעצויות עד 800 ש"ח להתייעצות עד 500 ש"ח עד 200 ש"ח ליום ועד 8 ימים 270 ימים
הכשרה 4,000 ש"ח אין מתוך רשימה סגורה אין עד 700 ש"ח אין 12 חודשים

התפתחות הילד

טיפולים ושירותים בתחום התפתחות הילד מיועדים לילדים עם עיכוב התפתחותי בתחומים של שפה, תקשורת, מוטוריקה או התפתחות רגשית. כדי לעזור לילדים בנושאים אלו קיימים כמה סוגים של כלים אבחנתיים וטיפוליים, חלק מהם כלולים בסל הבריאות.

התפתחות הילד בסל הבריאות

סל הבריאות מכסה אבחון, טיפולים ושירותים בתחום התפתחות הילד דרך קופות החולים. האבחון נעשה על ידי מכון, גוף או רופא מומחה שהוכר על ידי משרד הבריאות. אבחון אוטיזם נעשה על ידי גופים שהם מורשי משרד הבריאות. הכיסוי ניתן עד היקף מסוים, תלוי בגיל הילד. עד גיל 3, אין הגבלה על כמות הטיפולים שניתן לקבל בכיסוי של קופת החולים. בין גילאי 3-6 הטיפולים מוגבלים ל-54 טיפולים בשנה. בין גילאי 6-9 ישנה הגבלה של 18 טיפולים בשנה. מספר הטיפולים השנתי אינו כולל את פגישות האבחון. הטיפולים כרוכים בהשתתפות עצמית וקופות החולים לא מכסות טיפולים עבור ילדים בגילאים מבוגרים יותר.

סל הבריאות מכסה גם טיפולים לילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז וליקויי למידה אחרים עד גיל 6.

ילדים הסובלים מאוטיזם או הפרעת התפתחות סומטית יקבלו טיפולים עד גיל 18.

דרך קופת החולים אפשר לקבל רק את הטיפולים שכלולים בסל הבריאות: פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, הידרותרפיה וטיפול קבוצתי בבריכה, ריפוי בדיבור, משוב ביולוגי התפתחותי, ייעוץ להורים, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכוסוציאלי ועבודה סוציאלית. כל טיפול אחר, כמו טיפול באומנויות, לא נמצא במסגרת סל הבריאות ולא ניתן בקופות החולים.

מי שמעוניין בסוגי טיפולים נוספים, כמות טיפולים גדולה יותר או בשביל גילאים מתקדמים יותר, לא יקבל את המענה שהוא מחפש דרך סל הבריאות. טיפולים ושירותים נוספים בתחום התפתחות הילד תקבלו דרך ביטוחים פרטיים וביטוחים משלימים של קופות החולים.

התפתחות הילד בשב"ן

מי שיש לו ביטוח משלים בקופת החולים יהיה זכאי לבערך 40 טיפולי התפתחות הילד נוספים בשנה (המספר המדויק משתנה בין קופות החולים השונות). השב"ן מאפשר שירותים לילדים בגילאים מבוגרים יותר וכולל גם טיפולים מגוונים יחסית למה שיש בסל הבריאות, כמו טיפול באומנויות.

טיפולי התפתחות הילד במסגרת השב"ן ניתנים דרך ספקי הסדר בכפוף להשתתפות עצמית שמשלמים המבוטחים. סכום ההשתפות העצמית משתנה בהתאם לסוג הטיפול ולקופה בה אתם חברים. אפשר למצוא פירוט של הסכומים המדויקים באתרי קופות החולים.

  • שירותי התפתחות הילד בשב"ן מכבי: במכבי יש הרחבה של טיפולי הסל הבסיסי גם במספר הטיפולים השנתי וגם בסוגי הטיפולים המוצעים. למשל, ילדים בגיל 6-10 זכאים ל- 30 טיפולים בשנה הכוללים גם: רכיבה טיפולית, תרפיה באמצעות בעלי חיים, תרפיה בתנועה, תרפיה בדרמה, ביבליותרפיה, תרפיה במוזיקה, תרפיה באמנות פלסטית וספורט טיפולי.
  • שירותי התפתחות הילד בשב"ן שירותי בריאות כללית: השירותים מתחלקים לפי גילאים- עד גיל 9 ועד גיל 17. למשל: ילדים בגילאי 10-17 יכולים לקבל 30 טיפולים בשנה (ומבוטחי פלטינום עד 55 טיפולים בשנה) ועד 100 טיפולים לילד, הכוללים רכיבה טיפולית, שחיה טיפולית וספורט טיפולי. טיפולים באמצעות אמנויות (הבעה ויצירה), טיפול באמצעות אמנות חזותית, טיפול במוסיקה, טיפול באמצעות תנועה ומחול, טיפול באמצעות דרמה/פסיכודרמה, טיפול באמצעות ספרות/ביבליותרפיה.

מי שמעוניין לגשת לטיפולים נוספים של התפתחות הילד או להרחיב את השירותים להם הוא זכאי, צריך לפנות לביטוח אמבולטורי במסגרת ביטוח בריאות פרטי.

התפתחות הילד בביטוח "טיפולים אמבולטוריים"

רוב חברות הביטוח מציעות כיסוי לנושאים של אבחון קשיים בהתפתחות הילד ולטיפולים בבעיה, אך לאו דווקא דרך כתב שירות "טיפולים אמבולטוריים" שעליו דיברנו עד עכשיו, אלא דרך כתב שירות מיוחד לנושאים אלה. כל חברות הביטוח מציעות טיפול דרך ספקי הסדר תמורת השתתפות עצמית קטנה של עשרות שקלים או פניה למומחה חיצוני וקבלת החזר עד תקרה מסויימת ובהשתתפות עצמית של 20% עד 25%.

יש הגיון ביצירת כתב שירות נפרד, כי נושאים של התפתחות הילד אינם רלוונטים לכל אדם, אלא רק בתקופת חיים מסויימת.

חלק מחברות הביטוח מציעות גם טיפולים בהרטבה ובבעיות אכילה. אם הנושא חשוב לכם, בדקו בכתב השירות האם בעיות אלה מכוסות.

הנה דוגמאות למה שניתן למצוא בכתבי שירות של "התפתחות הילד". מידע מלא ומעודכן נמצא בבפוליסות של חברות הביטוח.

  • חברת איילון מציעה כתב שירות להתפתחות הילד שכולל אבחונים וטיפולים לצעירים עד גיל 21. תקופת האכשרה נעה בין 3 ל-6 חודשים תלוי בטיפול.
    אבחונים: מוצעים סוגי אבחון פסיכו דידקטי וסוגי אבחון להפרעות קשב וריכוז. ניתן לקבל עד 3 אבחונים לכל אחד מסוגי האבחונים המכוסים.
    טיפולים: בין 10 ל-18 טיפולים בשנה, תלוי בסוג הטיפול. בין הטיפולים תמצאו שחייה טיפולית, רכיבה טיפולית, טיפול באמנות, טיפול במוזיקה, וטיפול בתנועה.
  • חברת הפניקס: מציעה הרחבה מיוחדת של שירות אמבולטורי להתפתחות הילד. הכיסוי הוא עד גיל 21. בהרחבה ניתן למצוא לא רק אבחונים וטיפולים בהתפתחות הילד אלא גם בדיקות ראייה ושמיעה, וטיפולים משלימים.
    אבחונים: מספר האבחונים מוגבל ל-3 מכל סוג, ומוצעים מספר סוגי אבחונים פסיכו דידקטים ולבעיות קשב וריכוז.
    טיפולים: בין 10-18 טיפולים בשנה. מגוון הטיפולים קטן יחסית וניתן למצוא בו: הוראה מתקנת, קלינאי תקשורת, ריפוי בעיסוק, טיפול פסיכולוגי.
  • חברת הכשרה: מציעה הרחבה מיוחדת של שירות לילד הכוללת התייעצות טלפונית עם רופא, טיפול בבעיות גדילה ואלרגיות ועוד.
    אבחונים: מספר האבחונים מוגבל ל-3 מכל סוג, ומוצעים מספר סוגי אבחונים פסיכו דידקטים ולבעיות קשב וריכוז.
    טיפולים: עד 25 טיפולים בשנה להתפתחות הילד כמו הידרותרפיה, טיפול באמנות, רכיבה טיפולית וריפוי בעיסוק ועוד.
  • חברת כלל ביטוח: מציעה הרחבה מיוחדת של שירותים לילד הכוללת ביקור במרפאת חירום, בדיקות ראיה ושמיעה ועוד.
    אבחונים: 2 אבחונים פסיכו דידקטיים ואבחון אחד מכל סוג לאיתור הפרעות קשב וריכוז.
    טיפולים: עד 15 טיפולים בשנה להתפתחות הילד כמו הידרותרפיה, טיפול באמנות, טיפול באמצעות בעלי חיים ועוד. טיפולים אחרים כמו פיזיותרפיה או פגישה עם פסיכולוג נעים בין 10 ל-18 תלוי בטיפול.

חברות ביטוח אחרות מציעות שירותים מסויימים הקשורים להתפתחות הילד דרך כתב השירות של "טיפולים אמבולטוריים", אך כולן מציעות גם נספח נוסף שמרחיב את השירות האמבולטורי ומיועד רק להתפתחות הילד:

  • חברת "מגדל" מציעה במסגרת שירות אמבולטורי אפשרות אבחון הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה למבוטחים עד גיל 20.
    במסגרת הרחבה מיוחדת להתפתחות הילד שנועדה למבוטחים עד גיל 25 מגדל מציעה טיפולים כמו טיפולים בתנועה, באמנות, רכיבה או שחיה ועוד טיפולים שונים. ניתן לקבל עד 16 טיפולים בשנה.
  • חברת הראל מציעה גם היא שירותי אבחון ללקויות למידה והפרעות קשב וריכוז לצעירים עד גיל 21.
    אם תרצו טיפולים, יש כתב שירות אמבולטורי מיוחד להתפתחות הילד, עד גיל 21, המציע טיפולים כמו ריפוי בעיסוק, קלינאי תקשורת והוראה מתקנת, פסיכותרפיסט, פסיכולוג, שחייה טיפולית, רכיבה טיפולית, טיפול באומנות, טיפול באמצעות בעלי חיים, טיפול בהרטבה וטיפול בהפרעות אכילה. השירותים ניתנים בכפוף להשתתפות עצמית וסכום מקסימום שנתי לטיפולים.
  • חברת "מנורה" מציעה החזר חד פעמי לאבחון הפרעות קשב וריכוז ואבחון דידקטי למבוטחים עד גיל 21 , בהשתתפות עצמית של 25% והחזר עד 600 ש"ח. "מנורה" מציעה גם כיסוי לטיפולים לילדים בני 3 שנים עד 18 שאובחנו במכון מוכר. הכיסוי הוא ל-16 טיפולים בלבד לכל ילד. הטיפולים כוללים: פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאי תקשורת, פסיכולוגיה, טיפולים באומנות או מוזיקה או דרמה או תנועה, שחיה טיפולית, רכיבה טיפולית.
    בנוסף, מנורה מציעה הרחבת שירות אמבולטורי רק לילדים עד גיל 21 הכוללת עד 3 אבחונים מכל סוג לאיתור בעיות קשב וריכוז ואבחון פסיכו דידקטי וכן 10-18 טיפולים בשנה בתחומים שונים. בין הטיפולים ניתן למצוא שחיה טיפולית, רכיבה טיפולית, טיפול באומנות ועוד.

לכל חברת ביטוח יש תנאים שונים בפוליסה שלה, לכל טיפול יש תקופת אכשרה אחרת, ותקרת הוצאות שונה. בדרך כלל, רוב חברות הביטוח נותנות כיסוי כ- 16 טיפולים שנתיים בתחומים של תרפיה באמצעות פעילות כמו אמנות, רכיבה, שחיה.
בתחומים אחרים כמו פסיכולוג או קלינאי תקשורת מספר הטיפולים השנתי נע בין 12 ל-18, תלוי בחברת הביטוח.

כדאי לשים לב, יש חברות ביטוח שלא יכסו טיפולי התפתחות הילד, אם הילד כבר אובחן או מטופל לפני ההצטרפות לביטוח. לכן, כאשר הילד מאובחן רצוי לבדוק מראש אם קיימת הגבלה כזו.

סיכום

זו עובדה שכל אחד ואחת יעבור בדיקה או טיפול הנמצא ברשימת הטיפולים האמבולטוריים, ואם לא עבר, כדאי שיעבור. הכוונה לבדיקות וטיפולים נפוצים שכל אחד זקוק להם. אפשר לקבל עבור חלק גדול מהם כיסוי מקופות החולים, אך אם רוצים תור מהיר, לבחור את המומחה המתאים ללא מגבלות על הבחירה או לעבור טיפול חדשני ומתקדם ולקבל את כל אלה במחיר סביר שאינו מעיק על הכיס, כדאי לרכוש הרחבת ביטוח של טיפולים אמבולטוריים, ולפי הצורך גם להוסיף הרחבות של טיפולים אמבולטוריים ספציפיים הנוגעים לבריאותכם ולבריאות המשפחה.

זהו אחד הביטוחים השימושיים והנפוצים ביותר, וסביר שתפעילו אותו יותר ממה שאתם חושבים. בעיקר כאשר קופות החולים מהססות לשלוח את מטופליהן לבדיקות מסויימות כמו MRI ומעדיפות לשלוח אותם לבדיקות שלעתים הן מדוייקות פחות, לעתים בריאות פחות, אך תמיד זולות יותר לקופה.

עם ביטוח אמבולטורי קל ומהיר יותר לעבור טיפולים מונעים ובדיקות שיעזרו בשמירה על הבריאות וכן לקבל טיפולים שיסייעו להחזיר אתכם לבריאות ולשגרת החיים.

בדיקת כיסויים ביטוחיים

הבדיקה הינה ללא עלות וללא התחייבות

בחר את הנושא שתרצה לבדוק

קבל הצעה לביטוח בריאות

פרטי הביטוח

פרטי איש קשר

קראתי את תקנון האתר ומדיניות הפרטיות
          ואני מסכים להם


קבלת האישור להצטרפות לביטוח מותנית באישור חברות הביטוח. אין בתהליך ההצעה משום התחייבות מצד סופרמרקר להשגת אישור להצטרפות לביטוח.

הכל על ביטוח בריאות

מנהלת השקעות

בדיקת כיסויים ביטוחיים

הבדיקה הינה ללא עלות וללא התחייבות

בחר את הנושא שתרצה לבדוק