ביטוח נסיעות לחו"ל עם מצב רפואי קיים

אתם חולים במחלה כרונית, נוטלים תרופות באופן קבוע, עברתם אירוע רפואי משמעותי או שאתם כרגע בבירור רפואי שלא הסתיים.
בכל פעם שתרצו לצאת לחופשה מרעננת בחו"ל תוכלו לעשות שימוש בביטוח נסיעות לחו"ל עבור המצב הרפואי הקיים, ולדעת שיש לכם פתרון וטיפול בחו"ל.

מה זה ביטוח ספורט אתגרי

עודכן ספטמבר 2023


נסיעה לחו"ל עם מצב רפואי קיים

לא משנה אם אתם טסים לחו"ל בשביל חופשה מפנקת או למטרות עבודה, ביטוח נסיעות לחו"ל הוא לא דבר שמוותרים עליו. הדבר נכון במיוחד עבור אנשים עם שמצבם הבריאותי ידע ימים טובים יותר וביניהם אנשים הסובלים ממצב כרוני כלשהו, חולים במחלה קשה, אנשים הלוקחים תרופות קבועות או שעברו לאחרונה פרוצדורה רפואית כלשהי - כל אלה חייבים להיערך לנסיעה עם ביטוח נסיעות לחו"ל שיכסה גם את מצבם הרפואי. אם אתם סובלים מבעיה רפואית לפני הנסיעה קחו בחשבון שביטוח הנסיעות לחו"ל שלכם יצטרך לכלול הרחבה מיוחדת של "מצב רפואי קיים".

הרחבה למצב רפואי קיים תכסה אתכם במקרה שתסבלו בחו"ל מבעיה רפואית הקשורה או נובעת מהמחלה או המצב שקדם לנסיעה. למחזיקי הרחבת "מצב רפואי קיים", חברת הביטוח תכסה הוצאות שנובעות מאותו מצב בריאותי, ומכוסות בביטוח הנסיעות הבסיסי, כמו ביקור אצל רופא, ביצוע בדיקות מעבדה, רכישת תרופות ועוד.

לדוגמא: מבוטח הסובל ממחלת לב ונוסע לחו"ל. בחו"ל הוא עובר אירוע של פרפור חדרים. אם רכש ביטוח נסיעות לחו"ל בסיסי, הוא אינו מכוסה. אך אם רכש ביטוח נסיעות עם הרחבת מצב רפואי קיים - הוא יקבל את כל הטיפול שיזדקק לו - ייעוץ רפואי, אשפוז, תרופות שהרופא המקומי ירשום לטיפול במצב או אפילו הטסה רפואית לארץ אם יהיה בכך צורך.

לקריאת מאמר על החשיבות של רכישת ביטוח נסיעות לחו"ל - לחצו כאן

הצהרת בריאות וחיתום רפואי בביטוח נסיעות לחו"ל

לא כל מחלה או תרופה קבועה תדרוש מכם לרכוש הרחבת "מצב רפואי קיים". אז איך יודעים האם צריך הרחבת מצב רפואי קיים? חלק בלתי נפרד מתהליך רכישת ביטוח נסיעות לחו"ל הוא מילוי הצהרת בריאות. הצהרת בריאות נדרשת תמיד ולא משנה למי אתם פונים סוכן ביטוח, מוקד חברת ביטוח, קופת חולים, חברת כרטיסי אשראי או אונליין.

כל חברת ביטוח שואלת על מצבים רפואיים בעבר הקרוב ובהווה ותרופות שאתם נוטלים, במטרה לעזור לחברת הביטוח להבין מה רמת הסיכון להחמרת המצב הרפואי בחו"ל והאם היא תוכל לספק לכם טיפול רפואי ביעד הנסיעה שבחרתם. רמת הסיכון מתבטאת בדרישה לרכוש הרחבת מצב בריאותי קיים כתוספת לביטוח הנסיעות, אך חברת הביטוח גם צריכה לדעת שתוכל לספק טיפול רפואי למבוטח, וכאן יש חשיבות ליעד הטיול ולפעילויות בו. סביר להניח שחברת הביטוח לא תמהר לבטח חולה לב שמעוניין בטרק בגובה רב באיזור הנידח של הרי דרום אמריקה, אך לא תהיה לה שום בעיה אם ירצה לטייל בארצות הברית מחוף אל חוף או לראות את האור הצפוני בנורבגיה.

אפילו שזה יכול להיות מפתה לפעמים, חשוב להבין שלהסתרת מידע בשלב הזה יכולות להיות השלכות קריטיות על הכיסוי הביטוחי שלכם. אתם חייבים לדווח באופן מלא על המצב הבריאותי שלכם כשאתם עושים ביטוח נסיעות לחו"ל. אם לא, אתם מסתכנים בכך שחברת הביטוח לא תכסה את הטיפול במחלתכם, מה שיכול לעלות לכם אלפי דולרים (ואפילו יותר).

ולשאלה "איך חברת הביטוח תדע שסבלתי מהמחלה לפני הנסיעה?" התשובה היא שבזמן שאתם מבקשים להפעיל את הפוליסה, חברת הביטוח מנצלת את זכותה לבדוק את ההיסטוריה הבריאותית והרפואית שלכם, והיא לא תכסה אתכם אם יתברר לה שהיא יכולה לקשר בין מצב בריאותי שלא דיווחתם עליו ולא רכשתם עבורו הרחבת מצב קיים ובין הבעיה הרפואית שהתעוררה בחו"ל.

יותר מזה, אם בזמן שחלף מרכישת הביטוח ועד הנסיעה לחו"ל חלה החמרה במצבכם הבריאותי- חובה ליידע את חברת הביטוח.

לדוגמא: אם בתקופה שלאחר רכישת ביטוח נסיעות עברתם ניתוח, קיבלתם תוצאות בדיקות המעידות שאתם חולים או חלה הדרדרות במצבכם הבריאותי, אתם חייבים להודיע על כך לחברת הביטוח ולנהוג לפי הנחיותיה - להעביר לה מסמכים וחוות דעת שהיא דורשת, או כל בקשה אחרת. חובה ליידע את חברת הביטוח גם אם כבר קניתם הרחבת מצב רפואי קיים, כי ההרחבה שקניתם מתבססת על המידע הישן ולא משקפת את מצבכם הנוכחי.

בעיקרון, כל חברת ביטוח שואלת על מצבים רפואיים שהיא רואה כרלוונטיים לתמחור הביטוח נסיעות לחו"ל שהיא מציעה, ואם לא שאלה על נושא מסויים, לא חייבים לציין אותו. אבל, אם אתם חוששים שבאיזור אליו אתם נוסעים חברת הביטוח לא תדע לספק כיסוי רפואי למצבכם או אם יש לכם ספק האם צריך להזכיר מצב רפואי מסוים בזמן ההצטרפות לביטוח, כדאי להתייעץ עם סוכן הביטוח או עם המוקד של חברת הביטוח. לדוגמה, אם עברתם לאחרונה ניתוח קטן שהושלם בהצלחה ואתם לא בטוחים אם יש לכך משמעות עבור הביטוח - הדבר הנכון לעשות הוא לברר.

פעולות חברת הביטוח לאחר הצהרת בריאות

מילאתם הצהרת בריאות ונתתם דיווח מקיף של מצבכם הרפואי והמחלות שאתם סובלים מהן. מה חברת הביטוח יכולה לעשות עם המידע הזה?

  1. כלום. יש מצבים רפואיים שלא מחייבים רכישת הרחבת מצב רפואי קיים והם מכוסים בביטוח הנסיעות לחו"ל הבסיסי.
  2. ליידע אתכם שאם לא תרכשו הרחבת "מצב רפואי קיים", המחלה שדיווחתם עליה וכל בעיה הנובעת ממנה לא יכוסו. אם המצב הרפואי שלכם נפוץ ומוכר, בדרך כלל פשוט תצטרכו לרכוש את ההרחבה במחיר יומי של דולרים ספורים, ללא שאלות נוספות. המחיר להרחבה אינו אחיד ומומלץ לערוך השוואת מחירי ביטוח נסיעות כולל הרחבת מצב קיים.
  3. לדרוש מכם הבאת מידע רפואי נוסף שיעזור לחברת הביטוח לתמחר את הביטוח עבורכם ואת הסיכוי להחמרת המצב הרפואי. זה קורה כשחברת הביטוח רוצה להבין את מצב המבוטח לעומק, למשל כשהוא סובל ממחלה נדירה או ממחלה פעילה, שילוב של כמה מחלות או כל מצב רפואי אחר לפי רצונה. במקרים האלה חשוב להביא חוות דעת של רופא מומחה שמטפל בכם, ושהיא תכלול לא רק פירוט של המצב, אלא גם באיזה תנאים הוא מאמין שתוכלו לנסוע תוך שמירה על בריאותכם. למשל, הוא יכול לציין שהתוכנית שלכם לסופשבוע שקט בחופי ספרד אינה מהווה בעיה, או להציע תרופות ואביזרים שחשוב לקחת לטיול כדי לשמור את החולה במצב יציב. בדרך זו חברת הביטוח תוכל לתמחר את עלות הרחבת "מצב רפואי קיים" ותוכלו לנסוע בידיעה שאתם מכוסים היטב.
  4. לסרב לבטח אתכם, או לבטח אתכם, אך ללא כיסוי למצב הרפואי שהצהרתם עליו. זכותה המלאה של חברת הביטוח לסרב לבטח אתכם, וזכותכם המלאה להמשיך ולחפש חברת ביטוח גמישה יותר שתבטח אתכם.

כדאי לדעת שאם תרצו להאריך את ביטוח הנסיעות תוך כדי השהות בחו"ל, אין צורך בהצהרת בריאות חדשה. ההצהרה שמילאתם בעת רכישת הביטוח מספיקה.

מצבים שאינם נחשבים למצב רפואי קיים

המונח "מצב רפואי קיים" לא מוגדר בצורה חד משמעית, מה שאומר שכל חברת ביטוח מחליטה מה נחשב בעיניה למצב רפואי ומה לא. בדרך כלל מבוטחים הנוטלים תרופות קבועות או מתמודדים עם אתגר בריאותי צריכים את ההרחבה, אבל יש מצבים בהם אין בכך צורך.

רוב חברות הביטוח לא ידרשו מכם הרחבת מצב רפואי קיים אם אתם סובלים מבעיה אחת בלבד מבין המצבים הבאים.

  1. ניתוח, ביקור במיון או אשפוז לפני יותר מחצי שנה. כמובן בתנאי שהסיבה לכך כבר אינה קיימת.
  2. אתם נוטלים אחת מהתרופות הבאות: לחץ דם, כולסטרול, יתר / תת פעילות בלוטת התריס, הפרעות קשב וריכוז, צרבת, מיגרנה, אלרגיה שאינה מסכנת חיים.
  3. נטילת ויטמינים או תוספי מזון
  4. גלולות נגד הריון או טיפולים הורמונלים

חלק מחברות הביטוח, אך לא כולן, יוותרו על הרחבת מצב קיים למבוטחים המטופלים בתרופות נגד: גלאוקומה, פרוסטטה מוגדלת, צרבת או כיב קיבה ועוד כמה מצבים כרוניים. בנוסף, בדרך כלל לא תתבקשו לרכוש הרחבה לביטוח בעקבות ניתוחים שנחשבים לקלים ושהחלמתם ממנו לחלוטין.

שילוב של כמה מצבים רפואיים או כמה תרופות בדרך כלל יחייב אתכם לרכוש את הרחבת מצב רפואי קיים.

אם אתם מגלים שבחברת ביטוח מסוימת תהיו חייבים לרכוש הרחבה להחמרת מצב רפואי קיים, אפשר לנסות לבדוק גם חברות ביטוח אחרות. לכל חברה יש את התנאים שלה ויכול להיות שתקבלו הצעה אטרקטיבית יותר במקום אחר. עם זאת, בדרך כלל המצבים הבריאותיים שמוגדרים בתור "מצב רפואי קיים" נוטים להיות אחידים בין שלל חברות הביטוח.

מה נחשב למצב רפואי קיים

"מצב רפואי קיים" מוגדר בכל חברות הביטוח כך: "מחלה שבשלה היה המבוטח בטיפול או בהשגחה בעת צאתו לחוץ לארץ או במשך ששת החדשים שקדמו לצאתו, ולמעט כאשר קבלת הטיפול היתה מטרת הנסיעה". זאת הגדרה לא ברורה במיוחד אך הכוונה היא למבוטח שטופל בבית חולים או נוטל תרופות או נמצא בטיפול רפואי אחר במהלך ששת החודשים שקדמו לנסיעה.

כתוצאה מכך, חברת הביטוח צריכה לדעת מה מצבו הרפואי של רוכש ביטוח, כאשר הוא מעוניין לנסוע לחו"ל.

  1. כל חברת ביטוח חייבת לכלול הצהרת בריאות בתהליך רכישת ביטוח נסיעות לחו"ל.
  2. לפי תשובות המבוטח חברת הביטוח חייבת ליידע אותו כאשר עליו לרכוש הרחבת מצב קיים או שמחלתו ובעיות הנובעות ממנה לא יכוסו.

לא קיימת רשימה מוגדרת של מחלות או תרופות שמחייבות את רכישת של הרחבה, ובעצם הכוונה היא שעליכם לענות לכל השאלות שחברת הביטוח שואלת בהצהרת הבריאות שלה. אם אתם חושבים שהמחלה שלכם קלה ולא מחייבת רכישת הרחבה דברו עם חברת הביטוח. יכול להיות שהיא תסכים לוותר על ההרחבה. כאמור, חברות הביטוח נוטות להתייחס לניתוח קל שהתאוששתם ממנו לחלוטין כאל בריאות תקינה. יחד עם זאת, דוגמאות נפוצות למצבים שנחשבים "מצב רפואי קיים" ומי שסובל מהם לרוב יאלץ לרכוש את ההרחבה לביטוח הנסיעות הן: סרטן, סוכרת, אפילפסיה, אסטמה, פרקינסון, טרשת נפוצה ומחלות לב שונות.-גם מי שעבר ניתוח, צינתור, אשפוז בבית חולים, הגעה למיון או קיבל טיפול בבית חולים קרוב לודאי שיזדקק להרחבת הרחבת מצב רפואי קיים.

ככל שמדובר בניתוח או טיפול בבית חולים, ברור שיש חשיבות לפרטי המקרה. אשפוז קצר כי התייבשתם בשמש לא דומה לדיאליזה קבועה וניתוח לייזר לשיפור הראייה אינו בעל סיכון זהה לניתוח לב.

אם הבראתם לחלוטין מאז הביקור בבית חולים, חברת הביטוח יכולה להחליט שאין שום סיכון וסעו לשלום עם ביטוח נסיעות לחו"ל בסיסי. אך אם הסיבה לאשפוז היא מחלה שאתם עדיין סובלים ממנה או ניתוח שההתאוששות ממנו קשה חברת הביטוח תשקול האם לבטח ובאיזה תנאים.

מה זה בירור רפואי ולמה הוא נחשב ל"מצב רפואי קיים"?

בירור רפואי הוא שלב ביניים בו המטופל נמצא בשלבי אבחון לבדיקת התלונות שלו על מצב בריאותו. אלה מקרים בהם פניתם לרופא עם תלונה כלשהו והוא שלח אתכם לבדיקות. מרגע התלונה ועד קבלת אבחנה – אתם נמצאים במצב בירור רפואי. יכול להיות שהתור לבדיקה רחוק או שעוד לא קיבלתם תוצאות, או שאתם מתלבטים עם המומחים מהי הבדיקה הנכונה – בכל המקרים האלה אתם נמצאים בשלב הבירור הרפואי. כשמבצעים בדיקות אבחנתיות משמעותיות כמו MRI, CT וכדומה, או אם יש חשד למחלה קשה כלשהי, צריך לדווח על כך לחברת הביטוח ואם היא תדרוש, גם להעביר לה סיכום מצב רפואי מהרופא המטפל.
העובדה שקיימת אי וודאות בנוגע למצב הבריאות גורמת לחברת הביטוח להתייחס לכך כאל מצב רפואי קיים והיא תחליט האם לבטח אתכם ואם כן, האם יש צורך בהרחבת "מצב בריאות קיים".

איך ניתן לבטח מצב רפואי מורכב?

כשמדובר במצב רפואי לא יציב, כזה שכולל מספר מחלות חמורות, או נמצאים בשלב בו משנים טיפול/תרופות או כל מצב רפואי שעלול לצאת מאיזון בקלות - חברת הביטוח תרצה מידע נוסף על מצבו הבריאותי של הנוסע. כדי להגיע למסקנה בעניין הזה, תהליך החיתום יהיה ארוך יותר מהרגיל וכחלק ממנו, הנוסע יצטרך להגיש חוות דעת של הרופאים המומחים שמטפלים בו. במקרים אלה כדאי להתחיל את תהליך רכישת ביטוח הנסיעות לפחות חודש מראש, כי אי אפשר לדעת מה תהיה זמינות הרופא המטפל וכמה זמן יארך תהליך החיתום.

במקרה כזה, הרופא המטפל צריך לאשר בכתב את הנסיעה ולציין במפורש שמבחינתו אין מניעה שהחולה יסע או לפחות שאין לו התנגדות שהמטופל יטוס לחו"ל. בנוסף, הרופא יכול להמליץ למטופל איך להתנהל בחו"ל, או להתנות את הנסיעה בהגבלות מסוימות, לציין תרופות שהמטופל חייב לקחת איתו לנסיעה וכדומה. משפטים שכדאי שיופיעו בחוות הדעת: א. הרופא מאמין שאין מניעה לנסוע (או שאין מניעה בתנאים מסויימים). ב. מצב המבוטח יציב ולא צפוי שישתנה במהלך הנסיעה.

מעבר לזה, גם לאורך הנסיעה ומדינת היעד יש משקל בהחלטה הסופית של חברת הביטוח. למשל, יש סיכוי גבוה יותר שיאשרו לכם ביטוח עבור סוף שבוע בלונדון, מאשר חודשיים בתאילנד.

בשורה התחתונה, צריך לזכור שכל חברת ביטוח פועלת לפי השיקולים שלה, יהיו כאלו שיעדיפו לא לקחת את הסיכון או ידרשו סכום גבוה משמעותית, וחברות ביטוח אחרות יהיו גמישות יותר ויראו נכונות לבוא לקראתכם. יותר מזה, יש חברות ביטוח שיקשו עליכם ידרשו אינספור מסמכים וחוות דעת כדי לקבל החלטה, ויש חברות ביטוח שיאשרו את הביטוח יותר בקלות ויסתפקו בחוות הדעת של הרופא המטפל, בעיקר אם מדובר בנסיעה קצרה.

חפשו חברת ביטוח שאצלה תהליך החיתום יהיה מהיר ופשוט ככל האפשר ובלי הגשת חוות דעת ומסמכים מיוחדים.

אם אתם מעוניינים לנסוע ספונטנית לאירופה או אסיה ורוצים לקנות את חבילת הנופש מעכשיו לעכשיו ללא כל הטרטור של המסמכים הרפואיים והתהליך הארוך של אישורים.
חברת הראל מאפשרת לקבל אישור מיידי ללא מסמכים רפואיים לנסיעות של עד 14 ימים!

לרכישת ביטוח נסיעות עם מצב רפואי קיים בהראל

מה הרחבת מצב רפואי קיים מכסה?

חברת הביטוח תכסה הוצאות שנגרמו כתוצאה ממצב חירום רפואי הנובע מהמחלה עליה דיווח המבוטח בעת רכישת הפוליסה, או מהחמרה במצב הרפואי הקיים, עד לתקרת סכום שכתובה בפוליסה.

כלומר, הרחבת מצב רפואי קיים מכסה טיפול במחלה הקיימת או בהחמרתה ותתן עבורה את כל הכיסויים והמצבים המכוסים בביטוח נסיעות בסיסי, כמו הוצאות רפואיות שבאשפוז ולא באשפוז, כולל פינוי רפואי, הטסה רפואית לארץ, בדיקות הכרחיות כמו רנטגן, רכישה של תרופות ועוד.

כאשר חברת הביטוח מבטחת החמרת מצב רפואי היא מכסה טיפולי חירום מיידיים והכרחיים בעקבות שינוי לרעה של מצב רפואי קודם, בתנאי שמדובר בשינוי פתאומי ולא צפוי מראש. חברת הביטוח תכסה רק טיפולים שלא ניתן לדחות עד החזרה לארץ.

חשוב לשים לב להגדרה המדוייקת שמוצגת בפוליסה: יש חברות ביטוח מעטות המכסות רק חולים שמצבם היה יציב ב-6 החודשים האחרונים. חברת ביטוח כזו אינה מתאימה לחולים שחוו תנודות במחלתם בחודשים שלפני נסיעתם.

סכום המקסימום להוצאות הטיפול משתנה בין חברות הביטוח השונות מומלץ לעיין בפוליסה ולראות מה הסכום. ברוב המקרים הסכום המוגדר לטיפול בהחמרת מצב רפואי קיים יתקזז מסכום המקסימום הקבוע בביטוח הנסיעות הבסיסי.

סכום המקסימום משתנה בין חברות הביטוח השונות וכדי להיות בטוחים במה שתקף בביטוח שלכם, מומלץ לעיין בפוליסה. למשל, הכיסוי להחמרת מצב רפואי בהראל ופספורטכארד עומד על 350 אלף דולר, לעומת זאת בכלל הכיסוי מוגבל ל- 250 אלף דולר. יש חברות ביטוח המגבילות את סכום המקסימום במקרה של מצב רפואי מורכב ל-100,000$ בלבד (למשל מנורה), והן פחות יתאימו למי שסובל ממצב רפואי שאינו יציב.

מה הרחבת מצב רפואי קיים לא מכסה?

הרחבת מצב רפואי קיים לא תכסה מצבים שגרתיים, אלא רק טיפולים דחופים או הכרחיים. כלומר, טיפול, בדיקה או פעולה רפואית אחרת שאפשר לדחות עד החזרה לארץ - לא יכוסו על ידי הביטוח.

בנוסף, הביטוח לא יכסה תרופות וטיפולים שנקבעו למבוטח לפני שטס לחו"ל. כל מרשם לתרופה שקיבלתם בארץ ושתצטרכו לקחת במהלך הטיול – אתם צריכים לרכוש בארץ ולהביא אתכם, ולא לצפות מחברת הביטוח לכסות את ההוצאה הזו בחו"ל.

עם זאת, יש חברות ביטוח שיכסו רכישת תרופות מרשם קבועות של המבוטח אם הן אבדו או נגנבו או שהמזוודה בה הן נמצאות מתעכבת בהגעתה. גם במקרה בו טיסה מתעכבת או בוטלה והשהות בחו"ל מתארכת מעבר לצפוי והתרופות שהבאתם מהבית אזלו, רצוי לפנות לחברת הביטוח ולראות אם תוכל לסייע לכם.

כל חברת ביטוח כותבת בפוליסה את כל המקרים שלא תכסה, למשל השתלות או טיפולים אחרים, ומומלץ לקרוא ולדעת מראש.

השוואת ביטוח נסיעות לחו"ל עם מצב רפואי קיים בין חברות הביטוח השונות

השוואת ביטוחי נסיעות לחו"ל יכולה לחסוך לכם הרבה כסף, גם בפרמיה וגם כשצריך טיפול בחו"ל. אם תסתכלו על כל הנתונים בצורה מסודרת, יהיה לכם הרבה יותר קל להחליט עם איזו חברת ביטוח אתם מעדיפים להתקדם.

נקודה חשובה מאוד בבחירה מעבר למחיר והכיסויים שמסביב שלרוב הם דומים היא התהליך לקבלת אישור לרכישת ההרחבה.
לדוגמה תוך כמה זמן תוכל לקבל אישור?
מה צריך להכין מראש מבחינת האישורים הרפואיים?

לחובבי מבצעי נסיעה ברגע האחרון המעוניינים בביטוח נסיעות למצב רפואי קיים באופן מיידי וללא סחבת והגשת מסמכים.
חברת הראל מאפשרת לקבל אישור מיידי ללא מסמכים רפואיים לנסיעות של עד 14 ימים!

לרכישת ביטוח נסיעות עם מצב רפואי קיים בהראל

נקודות חשובות להשוואה:

  1. גובה הכיסוי: בדרך כלל חברות הביטוח מגדירות תקרת סכום כלשהו שנועד לכיסוי רפואי של בעיות הנובעות ממצב רפואי קיים. בדקו אם גובה הכיסוי נשמע לכם ריאלי יחסית למחירים הנהוגים במדינת היעד.
  2. תרופות: האם יש כיסוי גם לתרופות שהמבוטח נוטל, אם התרופות אבדו או נגנבו או שנמצאות במזוודה שהתעכבה בהגעתה ואם כן - מה גובה הכיסוי?
  3. תנאים כלליים: בדקו את כל יתר התנאים והכיסויים שמציעה חברת הביטוח למצב רפואי קיים, והשוו אותם לחברות הביטוח המתחרות. אל תשכחו לבדוק גם את גובה ההשתתפות העצמית שתצטרכו לשלם עבור סעיפי הביטוח השונים, ולכלול גם את המידע הזה בהשוואה.
  4. איכות השירות: גם בעת תהליך הרכישה, אבל בעיקר איך חברת הביטוח התנהלה כשהיה צורך להפעיל את הביטוח. תתייעצו עם אנשים שאתם מכירים או סוכן ביטוח שאתם סומכים עליו.
  5. משך הטיפול: האם חברת הביטוח מסתפקת בהצהרת בריאות רגילה וחיתום מהיר או דורשת הגשת חוות דעת רפואיות ומסמכים רפואיים, מה מהירות הטיפול שלה בהליך החיתום ועד כמה הוא יעיל. לחברות ביטוח שונות יש מדיניות שונה בעניין מחלות מסויימות, כמו סרטן או מחלת לב. עדיף למצוא חברת ביטוח המתייחסת למחלה שלכם כסיכון סביר שהיא מוכנה לקחת על עצמה.
  6. הרחבת מצב רפואי מיוחד או שאינו יציב: מי שסובל ממצב רפואי מורכב צריך לשים לב האם חברת הביטוח מציעה לו הרחבת מצב קיים רגילה או הרחבת מצב רפואי מיוחד (שבדרך ככלל מציעה סכום מקסימום נמוך יחסית) ולהשוות את ההרחבה שהציעו לו מול האחרות.
  7. גובה הפרמיה: בדקו כמה תצטרכו לשלם על הביטוח בכל אחת מהחברות ועל מה מבוסס המחיר. יכול להיות שתהיה לכם אפשרות לקבל מחיר טוב יותר אם תציגו חוות דעת מרגיעה מהרופא המטפל שלכם. להשוואת מחירים של ביטוחי נסיעות לחו"ל (ללא הרחבות) - לחצו כאן.

מה לעשות אם אף חברת ביטוח לא מוכנה לבטח?

אתם מאוד רוצים לטוס לחו"ל, אבל אף חברת ביטוח לא רוצה לקחת את הסיכון ולאשר לכם פוליסה? יש כמה אפשרויות שעומדות בפניכם, חלקן מומלצות יותר מאחרות.

  1. אפשרות אחת היא לטוס בלי ביטוח נסיעות, מה שכמובן לא מומלץ כי במקרה שחלילה תמצאו את עצמכם במצב חירום בריאותי - לא יהיה אף גורם שיכסה את ההוצאות הרפואיות שלכם. כלומר, אם תצטרכו לקבל טיפול רפואי, לבצע בדיקות, להתאשפז או לרכוש תרופות, תאלצו לשלם על הכל מהכיס שלכם. הוצאות כאלו יכולות להיות גבוהות מאוד ולהגיע לאלפי דולרים, תלוי במדינת היעד.
  2. להחריג את המצב הרפואי שדיווחתם עליו מהביטוח. התוצאה תהיה שאותו מצב רפואי ובעיות שנובעות ממנו לא יהיו מכוסים בביטוח. גם האפשרות הזו לא מומלצת, בדיוק מאותה הסיבה - לא יהיה אף גורם שיעזור לכם לכסות את ההוצאות הרפואיות בחו"ל.
  3. לוותר על הנסיעה ולהישאר בארץ, אפשר גם באופן זמני. אתם יכולים להמתין כמה חודשים עד שהמצב הרפואי שלכם יתייצב כדי שיאשרו לכם ביטוח - ואז לטוס בראש שקט ולא לקחת סיכונים שיכולים להקפיץ את עלות החופשה שלכם בצורה משמעותית.
  4. לברר עם חברת הביטוח מה המידע שהיא צריכה לקבל מהרופא המטפל שלכם כדי שתסכים לבטח אתכם, וגם האם שינוי של יעד הטיול או מסלול הטיול יקלו עליה לאשר את הביטוח. לאחר מכן, דברו עם הרופא שלכם ותסבירו לו מה חברת הביטוח מבקשת, ובדקו האם לדעתו ביכולתכם לטוס בלי לסכן את בריאותכם. יכול להיות שבמצב כזה תצטרכו לעשות התאמות בנסיעה המתוכננת, אבל הסבירות שחברת הביטוח תסכים לכסות את הנסיעה יעלה בצורה משמעותית.
  5. לפנות לסוכן ביטוח שיעזור בהשגת ביטוח שיכסה אתכם היטב.

טיפים לנסיעה עבור חולים כרוניים

<

אתם מתמודדים עם מחלה כרונית ומתכננים לטוס? הנה כמה טיפים שיכולים להפוך את החיים שלכם לקלים יותר:

  1. הצטיידו בכמות מספקת של תרופות המרשם שלכם וגם תרופות ללא מרשם שמשמשות אתכם: יש פערים בין המדינות השונות ואתם עלולים לגלות שתרופות שאפשר לרכוש בכל בית מרקחת בישראל, לא נמכרות בצורה חופשית או אפילו אסורות לשימוש במדינה שאתם טסים אליה. לכן, גם תרופות ללא מרשם כמו משככי כאבים או תרופות להצטננות שמקלים עליכם - עדיף שתיקחו איתכם מאשר שתסתבכו בחיפושים בבתי מרקחת זרים.
  2. תארזו יותר מהמינימום: העצה הזו תקפה לגבי תחומים רבים, אבל נכונה במיוחד בכל הנוגע לתרופות ותכשירים רפואיים. לא מומלץ לארוז כמות מדויקת של תרופות לפי אורך החופשה, תמיד כדאי לקחת יותר, ליתר ביטחון. אתם לא יכולים לצפות כל תרחיש ולכן, כדי להיות על הצד הבטוח למקרה שהשהייה שלכם בחו"ל תתארך או יגרם נזק לחלק מהתרופות, עדיף שיהיו לכם תרופות מיותרות, מאשר לא מספיק.
  3. שמרו את התרופות במקום זמין: עדיף שתרופות שאתם נוטלים באופן קבוע ישארו צמודות אליכם בטיסה או בנסיעת רכבת. לכן, הקפידו לארוז אותם בתיק היד, ולא במזוודה שאתם שולחים לבטן המטוס או לתא המטען. למקרה שהמזוודה תלך לאיבוד או תגיע באיחור, לפחות התרופות החשובות יהיו אתכם.
  4. תארזו את המרשם או צלמו אותו: למקרה שהתרופות יגמרו או יאבדו ותצטרכו לקנות עוד. זה יכול להתברר כיעיל גם כאשר התרופות יעוררו שאלות במכס או אצל אנשי הביטחון בשדה התעופה/מעבר גבול.
  5. בדקו מה החומר הפעיל בתרופה או צלמו את מרכיביה: לאותה התרופה יכולים להיות שמות שונים במדינות שונות, כי יש להן מיתוג אחר. עם זאת, שם החומר הפעיל בתרופה הוא בינלאומי שמוכר לרופאים ולרוקחים. בנוסף חשוב לדעת מה אחוז החומר הפעיל וצילום האריזה או העלון של התרופה יתנו את התשובה לכך. אם תצטרכו לרכוש את התרופה שלכם בחו"ל או להסביר לצוות רפואי מה אתם נוטלים, תהיה לכם תשובה מוכנה שתעזור להם לטפל בכם.
  6. לסובלים מאלרגיות: להכיר את שמות האלרגנים והתרופות לאלרגיה גם בשפת המקום.
  7. כדאי שהמידע על תרופות וחומרים יהיה לא רק אצלכם, אלא גם אצל מי שמטייל אתכם.
  8. הקפידו על לו"ז: אין ספק שנסיעה לחו"ל משבשת את הלו"ז הרגיל, בדרך כלל במובן החיובי, ובכל זאת - חשוב להמשיך ליטול תרופות לפי אותם זמנים שאתם רגילים אליהם. אם אתם לא בטוחים איך לשלב את זמני נטילת התרופות במהלך החופשה, מומלץ מאוד להתייעץ עם הרופא שלכם ולקבל הנחיות ברורות.

סיכום

מחלה או בעיה רפואית לא מונעות מכם לנסוע לחו"ל ולמצוא ביטוח נסיעות טוב שיכסה אתכם. ברוב המקרים, השוני היחיד יתבטא בצורך להוסיף הרחבת מצב רפואי קיים. במקרים היותר מסובכים, השגת הביטוח אפשרית, אך תצטרכו ליצור קשר עם חברת הביטוח – עצמאית או בעזרת סוכן ביטוח – ולפעול בהתאם להנחיותיה כדי שתאשר את הביטוח ותוכלו לטייל בלב שקט.